Се' за воздушни пушки

• Креатор на темата Креатор на темата dare1
  • Време на започнување Време на започнување
Јас пред 3 месеци купив од MICEI - "GAMO WHISPER CFR IGT" и да ти кажам задоволен сум со пушката ама некако ми помина меракот
Да не планираш да ја продаваш? Ако ја продаваш пиши ми, јас уште немам земено ваздушна...

Може некој да ми каже колку се движи муниција за воздушна кај нас, обична оловна 4.5мм

Последен пат кога купував од Микеи, ја качиле цената малку.

Сега едно пакетче калибар 4.5 чини 120.

Може некој да ми каже колку се движи муниција за воздушна кај нас, обична оловна 4.5мм
200 денари 500 парчиња gamo match дијаболи екстра се :) во МИКЕИ
--- надополнето: 29 април 2013 во 10:49 ---
http://www.pyramydair.com/s/m/Benjamin_Marauder_Air_Rifle/1774
Брат, и јас сакам PCP Benjamin Marauder. Од каде ќе ја нарачуваш? Ја има во Бугарија во овој шоп.
Јас ваква сакам http://www.hatsan.com.tr/new_pcp_bt65_sb_elite.asp.
Постариот модел цена во Бугарија овде.

оваа од линкот што ми го испрати не е во класа на бенјамин мараудер и некако ни јас а ниту па некои од пријателите што сум разговарал и што имаат Hatsan не се задоволни
1. премногу ПРЕМНОГУ гласни се Hatsan
2. краткотрајни се
... да не набројувам уште
а за бенјаминот еве на пример од тука :)

http://www.pyramydair.com/s/m/Benjamin_Marauder_Air_Rifle/1774

ima vo mekej servis za vozdushnive pushki!? pishete pobrzo ve molam hitno mi e...

mi pukna na preklopeno, sea mi grebe koa ja repetiram, kolku bi me cinelo popravka?

сакам да купам воздушна пушка.Не се разбирам многу,ме советуваа да купам славиа,но некако гамите поубави м се :).Што би ме советувале,што да купам

Со новиот закон тешко некој да купи воздушна пушка ели пак сигнален пуштол

Ако може совет. Во последно време имам проблеми со едни луѓе и често добивам закани и поради безбедности причини сакам со себе да имам оружје. Поради измените во законот за оружје како што слушнав тешко се доаѓа до дозвола па решив да земам воздушен пиштол. Ако има некој искуство би сакал да ми каже колку коштат, како функционираат итн. Не сум дудук :D имам воздушна пушка но од оние постарите ако може некоја споредба.

Благодарам однапред

mi pukna na preklopeno, sea mi grebe koa ja repetiram, kolku bi me cinelo popravka?

http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=568729
javi se ke ti objasni covekot
--- надополнето: 6 ноември 2013 во 09:54 ---
Што се однесува до законот за оружје стапија на сила нови измени од 05.10.2013 кој навеќе се однесува на воздушните пушки со брзина над 200 метри во секунда (што значи сите што се со дијаболи од 4.5 и се со брзина под 200 м/с сеуште се во слободна продажба и се издава само потврда од мвр со која се докажува дека оружјето е пријавено) преоѓаат во Ц категорија и се на исто ниво со огнено оружје . Еве извадок од законот за Ц категорија и какви се услови ке мора да исполните за да си набавите воздушна пушка :

Член9
Одобрение за набавување на оружје на физичко лице се издава врз
основа на претходно поднесено писмено лично барање за издавање одобрение
за набавување на оружје, ако физичкото лице ги исполнува следниве услови:
1) има наполнето18 години живот;
2) не му е одземена или ограничена деловната способност;
3) здравствено е способно да поседува и носи оружје;
4) не претставува опасност за јавниот ред;
5) има оправдана причина за набавување на оружје;
6) располага со техничко знаење за правилна употреба, чување и
одржување на оружјето и познавање на прописите за оружје и
7) има живеалиште на територијата на Република Македонија, а
доколку е странец да има одобрен постојан престој на територијата
на Република Македонија, освен ако со ратификуван меѓународен
договор поинаку не е определено.
Одобрение за набавување на оружјето од категоријата Ц се издава на
физичко лице кое покрај условите од ставот1 точки1, 2, 3, 4, 6 и7 на овој член,
потребно е да биде активен член на ловечко или стрелачко друштво и да има
10
потврда за положен ловечки испит, односно потврда дека е активен член на
стрелачко друштво.

Ако може ваше мислење за Hatsan 1000S Striker. Кој дијаболи ги препорачувате за Хатсанот. Моментално имам RWS Hobby 5.5/11.9gr.
Ве молам за совет во врска со пушката, одржување односно чистење и се што би требало да знам како почетник. Благодарам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom