Се храниме здраво или се труеме?Кривецот е?

• Креатор на темата Креатор на темата zlaki
  • Време на започнување Време на започнување
Во Америка, мајка на генетска исхрана, додатоци, конзерванси, ароми.... животен (просечен) век на мажи е 76 а на жени 81 година
Тоа е многу повеќе од земји кои не користат генетика ни вештачки додатоци во храната
А како можеш да си сигурен дека се вистински тие податоци ?

А како можеш да си сигурен дека се вистински тие податоци ?
како можеш да бидеш сигурен во било што?
пример, како си сигурен дека ти се родителите твои вистински?? како си сигурен дека земјата е тркалезна, дека звездите се далечни сонца, дека зелената боја е стварно зелена?

како можеш да бидеш сигурен во било што?
пример, како си сигурен дека ти се родителите твои вистински?? како си сигурен дека земјата е тркалезна, дека звездите се далечни сонца, дека зелената боја е стварно зелена?
Па не сум,ама живеам како да сум :)

Кривецот? Сакате да кажете дека некој друг ни е крив за тоа што го јадеме, па секако дека самите ние сме криви и одговорни за нашето здравје барем тоа зависи од нас и ако сме доволно свесни ќе се потрудиме да ја доведеме нездравата храна на минимум!

Najtragicno e sto cel svet se vrakja kon prirodnoto posto uvidoa deka ne ide so biznis od tipot opni hormoni vo produkt za eftin kjar, a nie so takvi sovrseni uslovi i pocva ovda terame Nakaj vestacki proizvedeni proizvodi. Mi ide da gi zadavam toa nepismenite zemjodelci koi koj znae sto butaat vo toa zelencukot. Koga be porano imalo patligjan i krastavica i marula vo januari? Eve sega gledam dinja i lubenica vo juni.patligjanot nikad ne bil volku grd i nikakov. Se usraa so subvenciite. I da ne prodadat nisto zemjodelcive dobivaat pari pa ne se ni trudat da proizveduvaat zdrava hrana.

и повторно..кој е кривецот?постои ли некаква контрола од државата за секој кој нуди прехрамбени производи...

ДАЛИ МАКЕДОНСКИТЕ ГРАЃАНИ КУПУВААТ ЗАТРУЕНО ОВОШЈЕ?
http://kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=85117

Abe ako nekoj e paranoichen ili pak planski tendenciozen poradi steknuvanje na lichna finansiska dobit, mozhe da lupa so glavata u zid kolku saka za da gi ubedi drugite vo negovata cel...ama toa shto nie go jademe deneska e istoto i od pred 50 godini samo vo razlichna ambalazha spakuvano.
Poveketo e na nekoj nachin modificirano vo ranite 70-ti godini so cel da se obezbedi sigurna ishrana so prifatliva cena za shirokite narodni masi.
I baba mi znae da odgleda od cela bavcha bez prskanje samo 30 kila zelenchuk...ama odi pa plati gi ako mozesh so taa cena.

Пун куп срања има у храната што ја купуваме.
Ја од пред неколку години почнав да пазам што купувам и од тогаш не можам ко човек да идам да си купам што сакам, све нешто е срање и заради некоја причина не треба да се купуе.

се надевам дека кај нас нема полски јајца или некаков внес од хрватска заразени од салмонела ....со оглед на тоа дека поранешните ју-републики тесно соработуваат со прехрамбени продукти.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/...aci-i-pureci-hamburger-iz-plodina/932960.aspx

http://www.24sata.hr/news/nakon-jaja-u-hrvatskoj-nasli-piletinu-zarazenu-salmonelom-499300

Јајца и органски да се, од најчисти краеви - треба да се лимитираат, уствари се што е од животно со исклучок на кефир.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom