постојат и мали причини од кои наеднаш ќе ти прекипе и едноставно на таа личност и даваш 2 минути на клупа....
а ако е ептен сериозно,седи на клупа засекогаш..барем во некои случаеви..
не би сакала да спомнувам примери..
Само знам дека во една недела ми се случи две личности за кои сметав дека се важен дел од мојот живот да почнат да ме игнорираат...
Решив овој пат да не се трескам од земја,дека нема да молам (иако знам дека сум во право,ми се случува да се извинувам..едноставно мразам кога не знам што сум згрешила..)Овој пат,кулирам..или барем се трудам..
Кога ќе се одморат од мене,знаат каде да ме најдат....
Зависно од карактерот..постојат личности кои вината ја префрлаат на други,и личности кои прво се 'скенираат' себеси..
Постојат личности кои едноставно,знаат дека другарството не е вечно,дека во одреден момент,од непозната причина ќе се разделите,и свесно не се зближуваат,се држат на дистанца,и секако помалку страдаат...но тука следува друго прашање,дали тие се среќни?ја почувствувале ли љубовта на своја кожа?

и Волксвагенчо,мислам дека девојките во другарка или другар гледаат личност на која што можат да се свртат кога им е потребна,личност која ќе им помогне кога им е тешко,и која ќе се радува на нашите успеси како на свои...и најнормално очекуваат тоа да е взаемно!
од горенаведените примери...
1.ако ти и помагаш кога нејзе тоа и треба,тоа би било чисто искористување така??значи не ти треба таква личност...
2.значи на некој начин има доверба во тебе,бара помош од тебе....но се смета себеси за недоволно сигурна за да ти возврати исто?!или е склона да те искористи....лошо,лошо...:nenene: но тоа не мора да значи крај на едно пријателство...посебно ако е длабоко!
3.хмм,јас лично лагата не ја оправдувам,затоа што за се има соодветно објаснување,и најнормално кога сме искрени има и разбирање...
4. и 5. ми се малце глупи и банални причини,али како и да е...
6.ако се сврти против тебе,едноставно пресечи ја со два три збора..не само што ќе се посрамоти,нема да може да те погледне во очи после..

7.ако е доволно паметен дечкото или девојката,ќе знае дека неможе да ти ги бира другарите..и vise versa

(а ако не е..запрашај се што бараш ти покрај таков глупак!:baeh