Се скарав со другарка ми :(

• Креатор на темата Креатор на темата Almighty Nane
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 април 2007
Мислења
793
Поени од реакции
6
Ме интересира која причина е доволна да се скарате со другар/ ка која сте се дружеле долго време,ги знаете сите нејзини тајни,слабости,... во права смисла на другар??
дали е доволно ако да прекинеш пријателство ако...

1.Не ти помага кога ти треба

2.Ти се јавува само кога на него му треба помош

3.Лаже за ситни работи

4.Ти спушта слушалка

5.Нејзините смешки не се смешни повеке

6.Зборува повеке отколку што треба

7.Твојот дечко/девојка не ја сака
:yrtryryryryr

И зошто ја отвори темава во Љубов и секс?
Ја префрлам во Општи муабети.

Маваше денес сонцево, сите во погрешни подфоруми отворате теми:pos: Ајде, ништо страшно.

Јас ќе пишам подоцна на темава.

Ер...не знам ...300 причини ќе наоѓаме...

Само една работа не ми јасна...

Зошто другарството го правите како врска?

Се сте скарале...ајт и готово...е сега зошто...е сега како...е сега зошто ми спушти...come on people get a life!

Глупи се овие причина ако зборуваш за скарување со другарка! Има милиои други !

Almighty Nane напиша:

3.Лаже за ситни работи

4.Ти спушта слушалка

Ти ова го нарекуваш најдобра другарка!?!?!?!?! Нормално дека ќе се скарате. Ова не е другарство, така да го оправдувам раскинувањето на другарството.

Almighty Nane напиша:
Ме интересира која причина е доволна да се скарате со другар/ ка која сте се дружеле долго време,ги знаете сите нејзини тајни,слабости,... во права смисла на другар??
дали е доволно ако да прекинеш пријателство ако...

1.Не ти помага кога ти треба-има моменти кога не можела...да речеме еднаш-два пати,ама ако зачести треба муабет зашто е тоа така и зашто повеќе не ја интересираат твоите проблеми.

2.Ти се јавува само кога на него му треба помош-имам другарка чија што поранечна најдобра другарка и прави вака и искрено тоа многу "боли" и прави да се чувствуваш искористено...

3.Лаже за ситни работи-ок е ова,до умерена доза сите лажат...понекогаж(за да не навредат некого или сл.),но постојано не е во ред

4.Ти спушта слушалка-можеби сака да и се прејавиш за да покажеш дека ти е гајле за неа...или е голема љутка и одма го крева носето:)

5.Нејзините смешки не се смешни повеке-ова не е воопшто причина за прекин на другарство...Некогаш можеби и твоите смешки не и се смешни...

6.Зборува повеке отколку што треба-Можеби има нешто што ја мачи и и треба некој да ја сослуша

7.Твојот дечко/девојка не ја сака-Нив двајца НЕ на иста маса и готово.Ако не ја прифаќа ништо страшни.Секако дека тбе нема да ти биде сеедно,но тој треба да те прифати тебе,нели?

Во секој случај,ти најдобро ја познаваш и ти би можела да ги разбереш или пронајдеш причините за овие промени...:smir:

Може да се зарчкам со другарка за глупост,ама да го прекинам пријателството заради стиница -нема теоретски шанси!

Секогаш гледам да го спасам другарството...е сега ако ме изневери најдобрата другарка и се покаже како прав идиот,да тогаш прекинувам секакви контакти со неа!

постојат и мали причини од кои наеднаш ќе ти прекипе и едноставно на таа личност и даваш 2 минути на клупа....
а ако е ептен сериозно,седи на клупа засекогаш..барем во некои случаеви..
не би сакала да спомнувам примери..
Само знам дека во една недела ми се случи две личности за кои сметав дека се важен дел од мојот живот да почнат да ме игнорираат...
Решив овој пат да не се трескам од земја,дека нема да молам (иако знам дека сум во право,ми се случува да се извинувам..едноставно мразам кога не знам што сум згрешила..)Овој пат,кулирам..или барем се трудам..
Кога ќе се одморат од мене,знаат каде да ме најдат....
Зависно од карактерот..постојат личности кои вината ја префрлаат на други,и личности кои прво се 'скенираат' себеси..
Постојат личности кои едноставно,знаат дека другарството не е вечно,дека во одреден момент,од непозната причина ќе се разделите,и свесно не се зближуваат,се држат на дистанца,и секако помалку страдаат...но тука следува друго прашање,дали тие се среќни?ја почувствувале ли љубовта на своја кожа?
:)
и Волксвагенчо,мислам дека девојките во другарка или другар гледаат личност на која што можат да се свртат кога им е потребна,личност која ќе им помогне кога им е тешко,и која ќе се радува на нашите успеси како на свои...и најнормално очекуваат тоа да е взаемно!

од горенаведените примери...
1.ако ти и помагаш кога нејзе тоа и треба,тоа би било чисто искористување така??значи не ти треба таква личност...
2.значи на некој начин има доверба во тебе,бара помош од тебе....но се смета себеси за недоволно сигурна за да ти возврати исто?!или е склона да те искористи....лошо,лошо...:nenene: но тоа не мора да значи крај на едно пријателство...посебно ако е длабоко!
3.хмм,јас лично лагата не ја оправдувам,затоа што за се има соодветно објаснување,и најнормално кога сме искрени има и разбирање...
4. и 5. ми се малце глупи и банални причини,али како и да е...
6.ако се сврти против тебе,едноставно пресечи ја со два три збора..не само што ќе се посрамоти,нема да може да те погледне во очи после.. :)
7.ако е доволно паметен дечкото или девојката,ќе знае дека неможе да ти ги бира другарите..и vise versa :) :) (а ако не е..запрашај се што бараш ти покрај таков глупак!:baeh:)

Епа се можам да простам само кога нешто ти зборува зад грб а после во лице те лажи и ти вели не е точно е тоа не. Се простувам само лага и лицемерие никако.

Поздрав.

Volkswagen напиша:
Ер...не знам ...300 причини ќе наоѓаме...

Само една работа не ми јасна...

Зошто другарството го правите како врска?

...come on people get a life!
abe toa se pricinite dali bi se skaral zaradi niv so "takov" drugar.:toe:
inace jas mislam deka zenskite poinaku go svakame drugastvoto,sto vikas ti poveke e kako vrska zosto pri steknuvanje na drugarstvo, doverba veke si kazuvas tajni,sto te maci i slicno i sea koga ke izleze nekoja pricina sto stvarno te nervira,i drugar ti znae deka te nervira ama od nekoj negovi x pricini ja napravil beljata dali ti bi go srusil ona sto si go gradel so nego dolgo vreme..
a inace za deka kako sto doagaat lugeto taka i si idat... vo pravo si.. :laneke

Влатко_Русин напиша:
Ти ова го нарекуваш најдобра другарка!?!?!?!?! Нормално дека ќе се скарате. Ова не е другарство, така да го оправдувам раскинувањето на другарството.

Девојката не побара совет за вие да и кажете дали коректно постапила,туку отвори тема за вие да напиште ваши причини поради кои би раскинале долгогодишно другарство!
Тебе те цитирав али се однесуваше на сите со коментари сличен на твојот!:smir:

Almighty Nane напиша:
Можеби не може да помогне. Ама затоа може да ме сослуша и совет да ми даде ако сака некако да помогне.
Almighty Nane напиша:
Можеби има проблеми и не може да се јави кога мене ќе ми текне. Затоа постои разговор да не си има некоја мака. Можеби сака да биде сама и да си ги реши проблемите, а ако смета дека можам јас да помогнам ме бара. Само да не биде тоа во недоглед.
Almighty Nane напиша:
3.Лаже за ситни работи
На пример?
Мразам лажење.
Almighty Nane напиша:
4.Ти спушта слушалка
Ова не ми е јасно. Како ми спушта слушалка? Ако не сака да разговара може и да не крене.
Almighty Nane напиша:
Ако не ти е веќе интересен некој, не значи дека треба да прекинеш другарство. Сите си имаме свои моменти, па можеби погрешно ги сфаќаме шегите, едноставно не сме расположени за зафрканции. Иако мене секогаш другарките ме расположуваат.
Almighty Nane напиша:
Тука мислиш на озборување?
Almighty Nane напиша:
Ако не ја сака, негов проблем, иако би ми било криво. Ама затоа да прекинам другарство? Ако не можат да најдат некој заеднички јазик додека сме во исто друштво, барам да покаже почит ако ме почитува мене. Не дозволувам партнерот да биде идиот со моите другарки или да ми зборува лошо за нив.

Како и да е, без разлика која и да ја наведеме причина, постои разговор со кој може да се реши се`.

А долгогодишно другарство би прекинала доколку стави моја фамилија во уста, ако извртува вистина. Од тие причини сум прекинала другарство кое траело 16-17 години.
Можам се` да заборавам ако ја сакам, можам да преминам преку многу работи, ама преку тоа не.

RealGirL напиша:
Девојката не побара совет за вие да и кажете дали коректно постапила,туку отвори тема за вие да напиште ваши причини поради кои би раскинале долгогодишно другарство!
Тебе те цитирав али се однесуваше на сите со коментари сличен на твојот!:smir:

Фала што одбра да ме цитираш мене:smir:
Сега да се вратам на главното. Јас воопшто не кажав дали таа постапила коректно. Се извинувам ако оставив таков впечаток:smir:. Едноставно јас такво однесување од страна на мојот најдобар другар, не очекувам, едноставно тоа веќе и не би било другарство. Но, сигурно, ако веќе мојот другар почне да ми прави така, ќе разговарам со него, кога веќе ми е најдобар другар, ако има оправдани причини, во ред, ништо страшно, ама ако нема .......... животот иде понатаму.

Ако се случи еднаш,два пати,три пати...ок е!Во ова време сите сме со проблеми,па можеби имала причина поради тоа!Но ако никогаш не е тука кога ми треба,тоа е друга работа!Па нели несреќата ги проверува пријателите!:smir:

Секогаш кога можам,помагам!Се додека не премине тоа во искористување!

3.Лаже за ситни работи
Секогаш работите ги гледам по ситниците!Значи штом ме лаже за ситница,тоа не ја исклучува веројатноста да ме излаже и за голема работа!Значи тука почнува да ја губи довербата!

4.Ти спушта слушалка
Нешто што од кожа ме вади!Во моментот кога останува без зборови,да спушти слушалка!За ова ситуација и давам до знаење дека ме нервира тоа нејзино однесување!

Хм..мислиш досадно ми станува во нејзино присуство?Се повлекувам на некое време,ги избегнувам секој дневните седенки и оставам простор да се средат малку работите меѓу нас!

Па добро и ја зборувам повеќе одколку што треба:)

Ова веќе е најбаналната причина за прекинување на долготрајно другарство.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom