Се' се враќа, се' се плаќа

Премногу верувам у Карма. Штета што повеќето луѓе не ја сфаќаат толку сериозно колку што треба да биде сфатена.

Изгледа кармата е многу комплицирана. Веројатно тој(лошиот газда) ви имал за враќање нешто од минатите животи, можеби вие сте биле негови мачители (не ме сваќај погрешно) па сега има потреба да ве казнува иако можеби и незнае зошто. Мене лично ми се случува да се чуствувам пријатно со некого кого во моментот го запознавам, а до некој неможам да издржам ни 10 секунди иако не го познавам!! Немојте да го колнете сиротиот тој само се врти во круг или е жртва или тиранин никако да мрдне напред да прости и да прави нели „добри дела“.Во Библијата има едноставни пораки „сврти го и другиот образ“ тоа не е џабе кажано само така ќе се прекине кругот на исти улоги низ низа животи.
Работев до пред некое време во една фирма каде што газдата секад зезаше работници и го колнеа,ама еден колега ми вика
"Џабе го колнат,колку повеќе сме го колнеле,толку дуќани направи,а што народ испозаебa"
Можеби затоа старите викаат дека гревот се пренесува затоа што биле сведоци дека ако некој не страдал тогаш страдале децата или внуците а тој ги гледал и пател.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom