Се разбудила по 6 години во вегетативна состојба!

• Креатор на темата Креатор на темата Mac))
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Жена која во Ноември 2000 година прешла во вегетативна состојба се разбудила оваа недела на три дена,зборела со нејзината фамилија и со ТВ-станица,пред повторно да се врати во истата состојба во средата
-Добро сум.-Биле првите зборови на Криста Лили за осум месеци.
истата се има разбудено четири пати до сега на кратки периоди.

-Мислам дека е прекрасно.Ме прави да се чуствувам среќна- изјавила Лили за локалната телевизија.Исто така таа успеала да ја види својата најмала ќерка Челси,која сега има 12 години.

Нејзиниот неурологист,др.Рандал Бјорк,изјавил дека не може да го објасни нејзиното будење.

-Не сум способен да ја објаснам нејзината состојба со досегашното знаење во полето на трајните вегетативни состојби

Вегетативна состојба е слично како кома,со таа разлика што во овој случај очите остануваат отворени.

-Господ ми дозволи да дознаам дека таа е добро,ја враќа назад неколку пати и ја сум му многу благодарна за тоа- Била трогателната изјава на нејзината мајка,по враќањето на Лили во вегетативна состојба

жалосно.

вистина жалосно, да го поминиш половина живот како растение.

Fantom_oh напиша:
вистина жалосно, да го поминиш половина живот како растение.
Да да ептен е жално :nesum:

KAKO E MOZHNO?
Vegetativna sostojba.. e nameneta za takvi sluchai kade shto mozokot izumira.
Ova e nemozhno!! Makes one wonder...

Ne be se e u redu, no edno ne mi e jasno...Okoto dodeka sedi otvoreno toa se susi i pocnuva da trne i boli na eden nacin, sto znaci smesata vo okoto sto go navlaznuva(neznam kako se vika)mora da se obnovuva, odnosno da se zatvorat ocite i povtorno da se otvorat...

CT напиша:
KAKO E MOZHNO?
Vegetativna sostojba.. e nameneta za takvi sluchai kade shto mozokot izumira.
Ova e nemozhno!! Makes one wonder...
Она до сега 4 пати се разбудила вака на кратки периоди :S

Sina^ напиша:
Ne be se e u redu, no edno ne mi e jasno...Okoto dodeka sedi otvoreno toa se susi i pocnuva da trne i boli na eden nacin, sto znaci smesata vo okoto sto go navlaznuva(neznam kako se vika)mora da se obnovuva, odnosno da se zatvorat ocite i povtorno da se otvorat...
И за ова има лек. Во очите се става специјален раствор кој го заменува она природното што телото само си го лачи. Мене друго не ми е јасно толку ли неможат да утврдат што се случува со жената??

Имам слушнато за ТРАЈНО будење, т.е. на пр. после 12 години вегетација, станува и води нормален живот. Ама ова не е нормално, станува, се поздравува и пак вегетира :(

:shok::shok::shok::shok::shok::shok::shok:

Стварно чудни работи се дешаваат секојдневно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom