Се наградувате ли себеси?

• Креатор на темата Креатор на темата *princess*
  • Време на започнување Време на започнување

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
Обично по некој успех или било какво добро извршено дело,,примаме пофалби од најблиските..Тоа е сосема нормално,,и секако и ние го правиме често..Но,,колку вие самите се наградувате за некое направено дело? Го цените ли вашето мислење како повредно од туѓото или пак,,кога станува збор за пофалби сметате дека тие постојат за да бидат дадени од други? Да,,точно е дека е така,,но сепак убаво е чувството кога сме задоволни од себеси и сакаме да се наградиме за некој постигнат успех..Го правите ли вие ова? Кога последен пат ви се случило? Со што обично се наградувате?
За мене можам да кажам дека убаво е чувството кога сум задоволна од себе и од она што сум го постигнала,,а било добро за мене..па така и често знам да се почастам со нешто што во моментот ми прави мерак..Преубаво е чувството кога знаеш дека другите го оправдуваат и ни упатуваат пофалби за нешто за што навистина сме се потрудиле ,,и тоа особено го ценам,,посебно кога е искрено кажано,,но секако дека треба и самите да си упатиме некоја тн награда,,што можеби ќе ни биде и поттик за постигнување на уште поголеми успеси...
Сега вие сте на ред..повелете

Обично по некој успех или било какво добро извршено дело,,примаме пофалби од најблиските..Тоа е сосема нормално,,и секако и ние го правиме често..Но,,колку вие самите се наградувате за некое направено дело? Го цените ли вашето мислење како повредно од туѓото или пак,,кога станува збор за пофалби сметате дека тие постојат за да бидат дадени од други? Да,,точно е дека е така,,но сепак убаво е чувството кога сме задоволни од себеси и сакаме да се наградиме за некој постигнат успех..Го правите ли вие ова? Кога последен пат ви се случило? Со што обично се наградувате?
За мене можам да кажам дека убаво е чувството кога сум задоволна од себе и од она што сум го постигнала,,а било добро за мене..па така и често знам да се почастам со нешто што во моментот ми прави мерак..Преубаво е чувството кога знаеш дека другите го оправдуваат и ни упатуваат пофалби за нешто за што навистина сме се потрудиле ,,и тоа особено го ценам,,посебно кога е искрено кажано,,но секако дека треба и самите да си упатиме некоја тн награда,,што можеби ќе ни биде и поттик за постигнување на уште поголеми успеси...
Сега вие сте на ред..повелете

Iskreno za mene nema pogolema nagrada od taa sto sum srekna vo toj moment i sto znam deka sum uspeala, no ok sepak znam i taa sreka da spodelam cesto so moite najbliski, so moeto drustvo i taka ke bidam kompletno srekna.Nema pogolema nagrada za mene od mojot postignat uspeh, od zadovolstvoto koe sto go cuvstvuvam vo tie momenti, i od lugeto koi sto se okolu mene sekogas koga pagam i koga se izdigam...Znaci materijalni raboti ne mi se nagrada tuku duhovnite-toa e se...

Апсолутно се наградувам себеси. Обично на тој начин што го правам она што го сакам, што може да биде и ништо. :smir:

Во секој случај, знам дека после сработена работа во најмала рака ми следи малку одмор и оддишка, па си ги давам.

I toa kako se nagraduvam,obicno ke doime na pijacka ke se pocastime ili pak ke si kupam nekoj parfem ili cevli.

Да, се наградувам за моите успеси...ама недоволно...а за моите неуспеси верувајте се казнувам....моралот ме тера така...нз зашто...

Убавото чувство ми е најголема награда за се , се чувствувам исполнето и спокојно.

Се наградуваме.

Пред секој испит си викам: Иво, положи го испитов и после идеш у кафана и се праиш стуб за прослава. :pipi: После ќе го положам и заборавам и кафана и стубосување и се, сум го искористила тоа само ко мотивација.

Некогаш си викам: Постигни го ова и ќе станеш подобра личност. Ама тоа не е награда, тоа е причинско-последична реакција.

Да бе се наградувам,после секоја успешна задача или активност,си крадам крем бананче од кај моите:)

Да се наградувам и секогаш различно....али убаво кажа Ива положувам испит и влагам у нешто прво отворено и не излагам :vozbud: обично идам после тоа на журка да се издувам и се враќам дома мртов уморен и паѓам у транс :jaj:

Се наградувам кога ќе завршам некоја работа со позитивен исход. Се наградувам со некоја книга најчесто или некое музичко ЦД.

Абе јас да се наградувам себе си ми изгледа малку чудно. Зошто по стандарда за нешто направено било натрпевар треба друг да те награди и слично па себе си тоа што го мислат другиве како наградување воопшто не го мислам за наградување. Тоа пвеќе ми изгледа на некое ментално растројство каде што како да имам две јас и да си викам на себе си ќе си те наградам тебе, а другото јас да вика фала фала. Затоа што и да направам ЦД да купам си го сметам за купување не за наградување.

Абе мене изгледа ми фали нешто :pos::pos:

Не бе, не се наградувам самата себеси. Не ми ни текнува на тоа.
Се трудам да постигнам најдобри резултати кога тоа го имам на план и да влезам меѓу најдобрите ама не за да се наградам самата себеси туку за да ме наградат другите. Самото сознание дека сум добила признание од другите ми значи многу ама многу повеќе од купеното CD, фустанче, компјутер или што и да е материјално нешто и едноставно се задоволувам со тоа.

обавезно... многу се трудам да постигнем некои работи и стфарно ми е мн тешко у оваа околина у која живеем... али ако ја сам не се наградим(ретко се случуе) некој друг, ке ме награди

Да. Поготово кога учам. Отприлика трошам по 100 г чоколадо на 50 страници.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom