SE K800i или N73

• Креатор на темата Креатор на темата iceman
  • Време на започнување Време на започнување
Чудна работа.. не гледам никаде опција за да го купам, можам и преку Вестерн Унион, имам и МастерКард, Имам и Дајнерс, банк-трансфер итн...

во секој случај ако најдеш опција за да го купиш телефонот и да го донесеш во Македонија - значи да не испадне да ке треба да се декодира оти уште нема солуција за тоа. имаш по 750 евра од телефон. тоа значи дека ако го купуваш телефонот за 380 евра со се превоз и данок + 40% ти доага 530 евра. ке имаш по 220 евра од телефон. јас имам финансии до 10 телефони да земам што у превод би значело ке заработиш минимум 2000 евра. Диллл?

Nokia n73 не е ништо посебно. Еден мој пријател го има, супер работи телефончето, ама не е нешто посебно, и плус многу се гломазни.

јахутерминал напиша:
Nokia n73 не е ништо посебно. Еден мој пријател го има, супер работи телефончето, ама не е нешто посебно, и плус многу се гломазни.

не е ништо посебно само леката на камерата вреди некои 50/60 евра и вади почиста слика од било кој друг фотоапарат со 3мегапикселна камера. со еден збор тоа не е телефон со камера туку камера со можност да функционира како телефон.

Па у принцип си во право со плус минус и некои додатоци ;)

iceman напиша:
Па у принцип си во право со плус минус и некои додатоци ;)
Земи си поарно некој уникатен, што го нема во Македонија и што е многу редок.

jas ubavo otvoriv tema za Toshiba, iako imav u plan da otvoram i za Acer, Bird, Hagenuk, Lemond, Haier, Eten, VK Mobile, Maxon, Pantech, Lobster, Vitel TSM, Treo, AMOI, ONDA, Dragon, ARIMA, Konka, Philips, Sanyo, Hompson, HTC, Himalaya, Blueangel, Maqician, Alpine...
a pa sto e najinteresno modelite sto cinat po 150/200 evra imaat funkcii kako samsung ili nokia koja cini nekoi 400/500 evra.
imate google ili yahoo i pobarajte ke se uverite. Jas ne sum se uveril od Net tuku koga idesh na takvi pazari za mobilni ne prodavaat samo toa sto nie evropejcite sme visle... tamu ke najdesh i mobilni vo forma na limenka od koka kola... svasta ima...
Interesno kaj ovie modeli e sto se mnogu interesni na dizajn i izgledaat kako biznis modeli koi nikogash nema da se rasipat.
Negativno - koga ke ti se rasipat mnogu tesko se naogaat delovi. Da pocneme od polnjaci, baterii pa se do displei i maski. Edino nie serviserite kako zakrpuvaci mozeme da sredima primer polnenje, mreza, itn... tie raboti na poveketo telefoni se isti.
treo_650_with_notes_on_features.jpg

blueangel.jpg

lobster-700-tv.jpg

Абе мене малце не ми е јасна споредбава на телефониве во темава. Правиме муабет за 2 телефони чија разлика во телефоните е 100 евра. Нормално дека тој што е поскап е подобар. Ај да беше разликата 10-20 евра па да споредуваме, ама вака очигледно е. Неможе нешто што е 100 евра поскапо да е послабо. К800и има мана тоа што е СониЕриксон, што има џојстик, што нема симбиан. Јас дефинитивно не би земал никогаш телефон со џојстик освен ако не е Нокиа

па те молам немој да ми кажеш дека само џојстикот е расипан
па луѓе јас го иам к800и веќе година ипол и ништо не му фали
а за нокијата има 100 пати послаба камера

Нокиа е далеку поквалитетен телефон,ама сони ериксон камерата ништо не ти ја менува :smir: Кај него џоистикот ти е најмал проблем,јас имам СЕ 3 години и џоистикот совршено ми работи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom