Kakov seljak
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kakov seljak
Сите го знаат што човек е....Викиликс ако на некој не му е јасно. Кога ќе го видам како дели памет и со која ароганција...Kakov seljak
Кој мислиш дека ќе ги врати работите назад ако го изгласаме на овие избори?Го наместија гласачите, истите тие што требаше да го запалат пола Скопје после се што се направи. Ама не, голем дел од нив извикуваат северна Македонија и се гордеат со тоа.
Кога си мртов жеден не бираш каква вода ќе пиеш, дури и матна река.....па макар си мочал претходно во неа. За жал нема избор, а ако не пробаш нема да знаеш. Да не ни биде криво еден ден дека не сме пробале се што е во наши раце.
Ако не се бориме за државава никој нема да дојде да рече еве ви!
Стварите се движат по линија на помал отпор, ако нешто го посакуваш можеби ќе го имаш, а со вакви дефетистички ставови нигде не одиме.
Баталете емоции и тоа што било некад, една грешка можеби и Господ ќе опрости ама две по ред не знам. Не знам како не ви е криво едно отидено со памет човече што ни ги направи сите овие срања, и остај тоа....у најава имаме уште толку.
Прво треба волја да покажеме за да нешто се врати, со дефетизам нигде не одиме. На почеток за да не го изгубиме и ова што ни остана а понатака и можеби да се врати другото.Кој мислиш дека ќе ги врати работите назад ако го изгласаме на овие избори?
Ако добро се сеќавам и Букурешки договор ќе го ревидираа од пред 100 години, ама наместо тоа еве и нов договор и полека и тоа што го имавме го губиме.
ВМРО не гледам да излезе и цврсто да каже дека прво нешто што ќе направи е раскинување на договорите со Бугарија и Грција, тргање на двојазичноста, попис, оправање на судството, образованието, привлекување на нови инвестиции, решавање на градежна мафија, подобрување на стандардот на живеење, затворање на олигарсите и сите што треба да одговараат (упс вработен за газдата не смее ни да каже нешто).
Левица - овие се без компас, како мали Џокица го замишља светот. Апасиев внатре партиски без согласност на целиот одбор си направи промени кои му одговараа само него, батката од тоа што слушам си тера само по свое (а реално освен правото кое пак не сум експерт да кажам колку го познава е дупка по други теми).
Интегра - „попче“ дресирано од Чичо Сем, веќе видена шема и во минатото, гарант одработува за некој друг, тера некоја шема демек патриот и побожен, ама од досегашно искуство на таквите најмногу им се отвораат чакрите за крадење чим им се укажи шанса, па уште и професор бил, премачкан со сите бои ти е ликов.
Мојот став е дека треба да не укинат и воопшто да не постоиме, докажавме дека не сме способни да имаме своја држава. Евентуално да не направат и официјално протекторат на некоја од силниве држави, ние ќе им ги дадеме природните ресурси, а за возврат во следни 30 години да ни направат институции/бизниси, па да одиме на опција продавање магла.
Кој дефектизам?Прво треба волја да покажеме за да нешто се врати, со дефетизам нигде не одиме. На почеток за да не го изгубиме и ова што ни остана а понатака и можеби да се врати другото.
Математика е во прашање...2+2 колку е.
Жално е што мора да се молиме вака и да се докажува како на мали деца, ама нема друго. Ги пореметија луѓево, тоа е факт....им го испија мозокот. Ја никад не се откажувам, и кога е изгубен натпреварот.
Не 100, милион % си у право, трагично е. Јас сум го доживеал тоа истото на мој грб, не е од вчера така.Кој дефектизам?
Тоа што сме граѓани од втор ред во своја земја?
Тоа што на огласи за работа во институциите пикаат со рамковен неписмени будали со 4то кои не се појавуваат на работа и не знаат ни каде им се наоѓа канцеларијата, а познавам дечки што се експерти во тие области и седат без работа или за 250 евра на приватно?
Судството катастрофа, комотно може некој да те убие и да не те одговара воопшто, милијарди украдоа и никому ништо.
Загадено надвор упм мислиш сме центар на тешката индустрија, а ние немаме 5 фабрики за чорапи да произведеме.
Чкрипи „државава“ на секој чекор, на наш грб направија милијарди, не ебаваат како што сакаат, 20 влади не сменија ништо и што да очекува нароодот?
Можеби и поарно ќе биде во оваа ситуација, 2 земји од тие што може да не приберат се веќе во ЕУ, едната е во НАТО, а пред нас ќе влезе во ЕУ, не ни одговара само да заглавиме во Косово и Србија.Не 100, милион % си у право, трагично е. Јас сум го доживеал тоа истото на мој грб, не е од вчера така.
Нас моментално ни прети распад на државава, ако не покажеме волја да си ја сочуваме ќе си ја присвојат други. Ние имаме егзистенцијални проблеми кои треба во моментов да ги решиме. Да можеше да фатиме џенем сите ок, ама еве ајде......кај ќе одиме сега?
Имаше една изрека Вашингтон, нешто во стилот тие што се надеваат дека нешто екстра ќе добијат со давање на дел од тоа што го имаат ќе го загубат своето а за другото да не правиме муабет....друга дефиниција на дефетизам.Можеби и поарно ќе биде во оваа ситуација, 2 земји од тие што може да не приберат се веќе во ЕУ, едната е во НАТО, а пред нас ќе влезе во ЕУ, не ни одговара само да заглавиме во Косово и Србија.
Што добија семејствата на загинатите во 2001ва? --пензии на терористите + рамковен за да ги пикнат на работа иако се неписмени на секој оглас и да земаат плата иако не се појавуваат на работа, а за нашите од трите подолгото.Имаше една изрека Вашингтон, нешто во стилот тие што се надеваат дека нешто екстра ќе добијат со давање на дел од тоа што го имаат ќе го загубат своето а за другото да не правиме муабет....друга дефиниција на дефетизам.
Значи основно правило во овој свет....не давај ништо што е твое по цена на живот, се друго е лингурска работа.
П.С. Ова што ни го подметнаа преку СДС.....поголеми лингури нема на планетава сега од нас, може само за во циркузи да не покажуваат.
За да не дојде до тоа...гинење, треба да се помачиме да направиме здрава држава. Сите до еден...и јас и ти, ако сакаме да нема гинење. Иначе овде од памтивек си гинеле за туѓи идеали, не е првпат....познати сме по братоубиства. Ако дојде до поделба на државава нема сигурно да му кажеш на некој татар или некоја учка: еј, ја не планирав да гинам за Македонија....остај ме на страна.Што добија семејствата на загинатите во 2001ва? --пензии на терористите + рамковен за да ги пикнат на работа иако се неписмени на секој оглас и да земаат плата иако не се појавуваат на работа, а за нашите од трите подолгото.
Е толку се исплати да гини некој за територијава, така да овие прикаски на друго место. Тие што живеат како бубрег во лој во „државава“ ги нема никогаш на фронт и ќе бидат првите што ќе не продадат, ние ќе гиниме за нив.
Што добија семејствата на загинатите во 2001ва? --пензии на терористите + рамковен за да ги пикнат на работа иако се неписмени на секој оглас и да земаат плата иако не се појавуваат на работа, а за нашите од трите подолгото.
Е толку се исплати да гини некој за територијава, така да овие прикаски на друго место. Тие што живеат како бубрег во лој во „државава“ ги нема никогаш на фронт и ќе бидат првите што ќе не продадат, ние ќе гиниме за нив.
Доаѓа до момент, кога куќата едноставно неможеш да ја поправиш, па ја рушиш за да изградиш нова...За да не дојде до тоа...гинење, треба да се помачиме да направиме здрава држава. Сите до еден...и јас и ти, ако сакаме да нема гинење. Иначе овде од памтивек си гинеле за туѓи идеали, не е првпат....познати сме по братоубиства. Ако дојде до поделба на државава нема сигурно да му кажеш на некој татар или некоја учка: еј, ја не планирав да гинам за Македонија....остај ме на страна.
Мене по се ми изгледа дека лудаков пак ќе направи влада, ќе си ги прибери сите албански партии, ќе им даде се што ќе побараат, а ние со здравје да си го носиме.
Заради тоа што е глупо македончето, шипциве сами се сјебаа со непочитување на тој мајски договор. Треба да го искористиме тоа максимално.Не ми се верува дека некоја партија ќе победи толку убедливо да ги прати дуи во опозиција.
И според тебе кое е чарето?За да не дојде до тоа...гинење, треба да се помачиме да направиме здрава држава. Сите до еден...и јас и ти, ако сакаме да нема гинење. Иначе овде од памтивек си гинеле за туѓи идеали, не е првпат....познати сме по братоубиства. Ако дојде до поделба на државава нема сигурно да му кажеш на некој татар или некоја учка: еј, ја не планирав да гинам за Македонија....остај ме на страна.
Проблемот е што не смеат (газдата им вика друго), а не дека не можат да седнат и да се договорат двете водечки партии да бидат од една страна.Кој и да формира влада, неможе без шконите и без давање на гзот.
Башка што давање гз им стана рутина.
Не ми се верува дека некоја партија ќе победи толку убедливо да ги прати дуи во опозиција.
Куќата се поправала ама одамна, сега излегува дека услови немаме ни за нова ни за крпење на старата.Доаѓа до момент, кога куќата едноставно неможеш да ја поправиш, па ја рушиш за да изградиш нова...
Многу е погрешен ставот дека жртвата била залудна... Така да се отажале нашите дедовци од борбата после 1903, нема да се случела 1944 ниту 1991... И ако народот Македонски не е спремен на жртва, тогаш место во куќа, ќе живее во шатор како чергар....