СДСМ Отворено против Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Знаеш кога ќе му поверувам на Грујо??

• кога тој и компанија, Чесно јасно и гласно стане и ЈАВНО да се извини на целиот Македонски народ, на семејствата на загинатите бранители за Грешната ВЕЛЕПРЕДАВНИЧКА ПОЛИТИКА кој ДМПНЕ ја водеше со тајванската Милијарда (за повеќе детали и потсетник - прочитај погоре)
  • Кога тој и компанија, ЈАСНО и ГЛАСНО ги осуди, како председател на ДПМНЕ - господинот Љубчо Георгиевски и неговата политика (не во ракаваици.. ЈАСНО И ГЛАСНО)
  • Кога истиот тој Грујо, ќе поведе хајка за велепредавство против Георгиевски како и за штетни договори за ОКТА.. да го гони.. прво како пример од своите редови, а после нека чукне на вратата на Црвенковски
  • Кога тој и компанија ЈАСНО И ГЛАСНО се огради од сите НОВОКОМПОНИРАНИ мрсулковци, квази патриоти, кои веќе ги имам опишано, како студентски сојуз со водени пиштолчиња и остала багра...
  • Кога Членството на ДПМНЕ, се оттргне од ТАБУ темата Георгиевски, Јавно дискутира, без страм, го искаже својот револт, и јавно се дистанцира од БИЛО какви Бугарски - или такви слични папочни врпци..
толку за почеток,, АКО е поштен и доблесен ОВА ЌЕ ГО НАПРАВИ..

сето друго е млатење празна слама. Демократија како семејна забава.. (нешто слично на Монопол).

Каде пали - пали.. каде не.. јеби га.. тие и не се патриоти..

кај нас осет немаат.....па мутавиот џорџ буш присуствуваше на погреб на војници од ирак и тоа херои кои намерно се фрлиле врз рачна бомба за да спасат воени другари....а кај нас само љубе беше на фронтот и на нишан па сега е предавник и он!!!!!!!!!

Братче.

прочитај убаво што имам напишано погоре. Се работи за Тајванската Милијарда. Извршено е ВЕЛЕПРЕДАВСТВО, и тоа токму од владата на ДПМНЕ.. последиците беа кратка војна и над 110 загинати бранители и запуштени семејства. КОЈ ДА ОДГОВАРА ЗА ТОА ???

Тие души ќе им лежат на совест на Љубчо Георгиевски, Циле, и остала багра.. заради НИВНОТО ВЕЛЕПРЕДАВСТВО настана конфликотот. За да си го исперат образот сегашните наследници на ДПМНЕ, (иако сегашниот премиер беше инволвиран тогаш во партијата), најмалце што треба да се направи е да се огради од тогашната политика, и извинување до македонскиот народ и до семејствата на загинатите..

Тие ги дадоа своите животи, за да Љубчо може да ужива во парите од ОКТА, а Грујо да музе уште како Премиер на Македонија.. Во културните земји тоа така се игра.. таков шпил се дели.. не Копачки.. :kesa:

Поентата е.... ВМРОвците се предавници? Ако го сменат името за мене ќе се најголемите предавници (веќе пишував за ова некаде...). Но, вака не се предавници. Ниту тие ниту СДСМ. Ако направат нешто двете партии (а да не се лажеме ако дојде време за договор двете партии ќе седнат на иста маса и ќе потпишат ист документ - како рамковниот), тогаш тие се предавници и ќе се бара правда од нив.
На улица, пред собрание, пред влада, на Водно....

се сложувам апсолутно ако сменат име пред влада :toe:

Поентата е.... ВМРОвците се предавници? Ако го сменат името за мене ќе се најголемите предавници (веќе пишував за ова некаде...). Но, вака не се предавници. Ниту тие ниту СДСМ. Ако направат нешто двете партии (а да не се лажеме ако дојде време за договор двете партии ќе седнат на иста маса и ќе потпишат ист документ - како рамковниот), тогаш тие се предавници и ќе се бара правда од нив.
На улица, пред собрание, пред влада, на Водно....
VMROfcite nema da go smenat imeto. Oni samo ke dadat predlog za novo ime koe makedonskiot narod so pomos na delovite od albanskiot, turskiot, romskiot,vlaskiot, bosnjackiot i srpskiot narod vo Makedonija na referendum ke go prifatipredlogot koj ke bide na nivo na razumen kompromis.
Znaci ako veke barame predavnici ke treba da gi barame vo Narodot i delovite od narodi koi se spomnati vo preambulata na Ustavot od 2001.

Братче.
прочитај убаво што имам напишано погоре. Се работи за Тајванската Милијарда. Извршено е ВЕЛЕПРЕДАВСТВО, и тоа токму од владата на ДПМНЕ.. последиците беа кратка војна и над 110 загинати бранители и запуштени семејства. КОЈ ДА ОДГОВАРА ЗА ТОА ???
Тие души ќе им лежат на совест на Љубчо Георгиевски, Циле, и остала багра.. заради НИВНОТО ВЕЛЕПРЕДАВСТВО настана конфликотот. За да си го исперат образот сегашните наследници на ДПМНЕ, (иако сегашниот премиер беше инволвиран тогаш во партијата), најмалце што треба да се направи е да се огради од тогашната политика, и извинување до македонскиот народ и до семејствата на загинатите..
Тие ги дадоа своите животи, за да Љубчо може да ужива во парите од ОКТА, а Грујо да музе уште како Премиер на Македонија.. Во културните земји тоа така се игра.. таков шпил се дели.. не Копачки.. :kesa:

Епа во културните земји кога некој е политички закопан како нашиот Љубче, тој останува политички закопан. Ако сакаа да го судат, тоа можеа да го направат и СДСМ од 2002 до 2006. А не сега да го има насекаде по медиуми.
http://www.globusmagazin.com.mk/?ItemID=B6C6AC28B137A14ABED6689B995182B0

VMROfcite nema da go smenat imeto. Oni samo ke dadat predlog za novo ime koe makedonskiot narod so pomos na delovite od albanskiot, turskiot, romskiot,vlaskiot, bosnjackiot i srpskiot narod vo Makedonija na referendum ke go prifatipredlogot koj ke bide na nivo na razumen kompromis.
Znaci ako veke barame predavnici ke treba da gi barame vo Narodot i delovite od narodi koi se spomnati vo preambulata na Ustavot od 2001.

Епа, ако сме до толку морони, тогаш со среќа нека ни е... Кога можевме да гласаме така за референдумот за територијална поделба, тогаш се е можно...

....
Епа, ако сме до толку морони, тогаш со среќа нека ни е... Кога можевме да гласаме така за референдумот за територијална поделба, тогаш се е можно...
Sega ja ne znam dali sme ili ne moroni, no postoi nesto koe se vika kolektivna odgovornost i vo koja mnozinstvoto ja nosi odlukata.
Moze 1,2,3.....184 000 luge i da ne odat da glasaat ili da gi iskinat lifcinjata ili da recat NE, istorijata ke zapamti deka "tie i tie na toj i toj datum slozno so xy% glasale da si go smenat imeto" od bjrm vo nekoja RM.
:kesa:

Епа во културните земји кога некој е политички закопан како нашиот Љубче, тој останува политички закопан. Ако сакаа да го судат, тоа можеа да го направат и СДСМ од 2002 до 2006. А не сега да го има насекаде по медиуми.
http://www.globusmagazin.com.mk/?ItemID=B6C6AC28B137A14ABED6689B995182B0

Не е поентата ЈАС да ги судам. Пошто сеуште има лидери со крвави раце и прљава свест, редно е Лидерот да ја исчисти партијата и да се огради - јавно да ги осуди...

Впрочем што е тука проблемот.. дај ми три причини зашто Грујо не би го направил ТОА ??

Не е поентата ЈАС да ги судам. Пошто сеуште има лидери со крвави раце и прљава свест, редно е Лидерот да ја исчисти партијата и да се огради - јавно да ги осуди...

Впрочем што е тука проблемот.. дај ми три причини зашто Грујо не би го направил ТОА ??

Што имам јас да ти давам причини за Грујо. Нит сум му у партија, нит го познавам....
Само не знам како во секој разговор за било која тема, одеднаш сите за Грујо и тоа бараат од мене јас да го правдам или поддржувам. Можете ли да имате став надвор од она сдсм-вмро. Свој став. ЈАС со име и презиме, а не јас, член или опонент на таа партија... :jaj:

а ха... извини дечки сум те „смешал“ со друг.. исто личите.. ЛОЛ :nesum:

така!!!!!!

а верувај ми разумен компромис нема.....народ без истоимена државе е како при уши глув при очи слеп и тоа ке води кон ентропија на системот а и немири:toe:

Што имам јас да ти давам причини за Грујо. Нит сум му у партија, нит го познавам....
Само не знам како во секој разговор за било која тема, одеднаш сите за Грујо и тоа бараат од мене јас да го правдам или поддржувам. Можете ли да имате став надвор од она сдсм-вмро. Свој став. ЈАС со име и презиме, а не јас, член или опонент на таа партија... :jaj:
Хехе,

Абе крив е цацко...и сите што не мислат како СДСМ....

И да, во сите муабети го заборавивме референдумот, како прашање што не заслужува одговор....

така!!!!!!

а верувај ми разумен компромис нема.....народ без истоимена државе е како при уши глув при очи слеп и тоа ке води кон ентропија на системот а и немири:toe:
Zosto mislis deka nema razumen kompromis.
Vo 1993 edna grupa na gragani uspea vo Mk da prodade filozofija deka (vo toa vreme) razumen kompromis e da nie se nareceme BJRM privremeno na 2 meseci, da vlezeme vo OON zosto ni e toa od nacionalen interes, a posle ke ja resime rabotata. Razumen kompromis vo situacijava bil: privremeno ime za trajno clenstvo vo OON (clenstovot ni trebase za da dojde UNPREDEP).
Vo 1995 istata taa grupa gragani prodade nov razumen kompromis:
Spogodba so koja nie ke se vikame vtora strana i so koja spogodba prvata strana nas nema da ne blokira, a nie ke smenime zname. Razumniot kompromis ovde bese : znameto za neblokiranje(benzin, nafta, dizel).

Ocigledno e deka razumen kompromis postoi, duri poocigledno e deka postoi vo mnozina kako razumnI kompromisI.
:kesa:

како резултат на разумни компромиси нашата интеграција во евроатланските структури е блокирана......

Добро ако сме искрени до крај, треба да се признае дека правењето компромис е со другата страна, која пак секогаш се наоѓа тука да ги помати сметките. Таа е етаблирана во ЕУ и НАТО пред нас, и си ги користи тие позиции од позиција на сила..

прашањето е сега колку тука нашите - ние можеме да парираме.. При пола свет признате официјално.
ЈАС сеуште тврдам, не би водел ни ПРЕГОВОРИ. штета што ниеден од премиерите до сега не игра ПОКЕР.. ќе му беа барем познати Блеф финитите на ЕУ и НАТО..

Јас тврдам. НИЕ и требаме на ЕУ и на НАТО.. Еден голем недостаток, една фалинка имаме овде. Нашите премиери, не успеаа да отворат НИЕДНА ИНДУСТРИСКА ЗОНА за која се залагаа полседниве 4 гарнитури, не успеаа да отворат ниеден ТРЕТ пазар. (кина, русија, индија, ...)
Играат многу прозирно и сите им ги гледаат картите.. играат на карта ЕУ и НАТО или ПРОПАСТ:.. или НИШТО.. а тоа во ПОКЕР е убитачно.. тоа го гледаат ЕУ и НАТО. и не е*ат како мали деца..

НЕМА шанси македонија да падне во поделба, или нова војна.. Нова војна на Европа не и треба. Преку нас - до нас поминува последниот (единствениот) енергетски појас до европа.. сите други им ги држи РУСИЈА.. ЕУ не е луда да си дозволи конфликт на оваа територија. Ќе изумрат од студ наредната зима како пилиња. Секој нареден конфликт во Македонија не би бил од локален, тоа би бил од Регионален карактер... а тоа НИКОЈ НЕ ГО САКА:..

1. Грујо треба да им постави Ултиматум, ИЛИ ВАКВИ какови што сме, или нема ЕУ нема НАТО.
  2. Веднаш да потпише енергетска соработка со Русија
  3. Веднаш да потпише ВОЕНА соработка за набавка на Оружје од РУСИЈА (чисто блеф.. ПОКЕР.. ти текнува ??) постои оружје кое е руско, но кое е по стандардите на НАТО..
  4. Веднаш треба (требаше) да го пробие пазарот кон Кина, Русија, Украина, израел, ...
Јас верувам дека само после неколку вакви потези.. ЕУ и солана, ќе покушаат да ги влечат за уши.. но ако е достоен на своето (не попушти.) ќе мора да му ги прифатат условите...

И понатака ТВРДАМ, од стратешка гледна точка, НИЕ ИМ ТРЕБАМЕ.. не обратното..

Еј цело време ... Грујо, Грујо, Грујо, Грујо, Грујо, Грујо, Грујо, Грујо, Грујо, Грујо, Грујо, Грујо, Грујо, Грујо, Грујо, Грујо, Грујо....Ај бидете искрени колку ве плаќа Грујо ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom