- Член од
- 5 ноември 2012
- Мислења
- 2.913
- Поени од реакции
- 6.490
Imas cela tema vo Ekonomija za registriranje na firmaНекој со искуство во отварање на фирма да пише чекори од цела постапка?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Imas cela tema vo Ekonomija za registriranje na firmaНекој со искуство во отварање на фирма да пише чекори од цела постапка?
Прати линк ако можеш, пошто не можам да ја најдам.Imas cela tema vo Ekonomija za registriranje na firma
Веројатно мисли на оваПрати линк ако можеш, пошто не можам да ја најдам.
Веројатно мисли на ова
Прв и основен чекор е да избереш име и да провериш во Централен регистар.
Потоа ако сакаш некој друг да трча за тебе, ќе си ангажираш адвокат и тој ќе ја заврши процедурата. Или се наоружуваш со нерви и тргнуваш сам во поход по институции и шалтери.
Морам бијонс, да беше до мене немаше да се замарам со вакви работи и ќе си терав ко и до сега со сопствена сметка....и треба добро да размисли колку ќе потроши и нерви и средства ако во блиска иднина истата треба да ја затвори!
Odi vo pod forum Ekonomija, biznis... na vtorata strana ti e tema bas so takvo ime "registriranje na firma"Прати линк ако можеш, пошто не можам да ја најдам.
Ова се прикаски од луѓе кои ги заглавуваат фирмите, ако си е чист и не се затрчува со кредити, финти да спаси даноци, нема да и а никаков проблем....и треба добро да размисли колку ќе потроши и нерви и средства ако во блиска иднина истата треба да ја затвори!
Ако ти даваат ок понуда земи си преку сметководител, процедурална работа е, не фрлај екстра пари за адвокат. Да имаш ортаци, или да сакаш да поставиш структура со повеќе фирми за да заштитиш асети е друга приказна.Еј фала ти. Има некои консултантски бироа што вршат работа бесплатно, под услов со нив да соработувам потоа во поглед на сметководствени услуги.
Морам бијонс, да беше до мене немаше да се замарам со вакви работи и ќе си терав ко и до сега со сопствена сметка.
...да, нема да има проблем вон МКД, може таму каде си ти, а овде? ќе те пушти држава и рекетари да отвориш чесен бизнис во своја регистрирана фирма, да видам да не верувам,Ова се прикаски од луѓе кои ги заглавуваат фирмите, ако си е чист и не се затрчува со кредити, финти да спаси даноци, нема да и а никаков проблем.
Зборувам за мкд....да, нема да има проблем вон МКД, може таму каде си ти, а овде? ќе те пушти држава и рекетари да отвориш чесен бизнис во своја регистрирана фирма, да видам да не верувам,
Ти пишав дмНекој со искуство во отварање на фирма да пише чекори од цела постапка?
банка,брзи кредити легални лихвариДали некој знае лице што дава пари на заем до нотарски договор ? Секоја помош е добредојдена фала многу (доколку знаете би можело ли да добијам контакт?)
Тоа не ми е моментално опција
Во случајов личност што дава пари на заем со нотарски договор (поединец)