Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Последно уредено:
Koj e боље избор шпорет, со стари кружни плотни или новите рамна плоча?

Бездомник кој живее во маало и спие по клупи сее реа на урина и небањато. Мали деца бегаат. А спие кај што играат на едно место. Мења локации. Од ПС го собираат и го пуштаат.
Кај на друго место да се пријави? Смрди корне во радиус од 100м ама не се зезам.
Трепки ми паднаа..

Бездомник кој живее во маало и спие по клупи сее реа на урина и небањато. Мали деца бегаат. А спие кај што играат на едно место. Мења локации. Од ПС го собираат и го пуштаат.
Кај на друго место да се пријави? Смрди корне во радиус од 100м ама не се зезам.
Трепки ми паднаа..
Abe bidi Humana! Vikni go doma, izbanjajgo, daj mu ruchek i isprati go.
Ako ne drugo komshiite ce ti bidat blagodarni. A i gospod znae da ti vrati, mozhebi so nekoj Ubav Kajgana Junak:shook:

Ќе има годинава Бадникарски огнови или слабо?
Уште не се знае, во дилема се луѓето...

Дали да ги слушаат овие христијаните што викаат дека тоа е чисто паганско и нехристијански...дали овие традиционалистите што се држат до традицијата....или овие зелените што викаат дека воздухот е загаден и нема потреба дополнително да се загадува...

Дечки дали на Бадник на трпезата ставате риба?
јас да ставам, сѐ што е посно може да се јаде на Бадник ,риба, зелник ,граФ, туршија ,овошје ,баклава и сл.

Последно уредено:
јас да ставам, сѐ што е посно може да се јаде на Бадник ,риба, зелник ,граф, туршија ,овошје ,баклава и сл.

Се става. Со грав, топло лепче..
И јас така си терам Бадник со риба на трпеза и искрено првпат слушнав денес дека не требало да се става (од другарка чиј што сопруг е поп). Црковно можеби не е дозволено, ама народски така сме навикнати. Стварно сум со question marks.

Не се става

народен обичај ≠ црковно гледиште

Јас до сега не знам како е без риба, ние ставаме секоја година

Ама не треба

Риба, графче увек најјако искочи тк, салата за уз ладну ракију. Сфи праиф греану ама мене не ми иде сс никакфо мезе греана.
Тиква печена, коштани, мандарине, ораси, урме, смокве, леблебија...
Увек ја гу праву вечеру и увек доле едемо на кебе и чаршаф. Да се долови момент на Исусоф брдеј, зшто за воскрснување ке се докажуемо и сс бога лично ја и он у четири очи :icon_lol:

Обожавам га Бадник, иако знаете дека не сам верник.
Од 38 године, 20 пут у мене се е паднала парка.

Па и според сликите што ги ставаат жениве низ социјалните мрежи гледам дека во скоро секое семејство се става риба на трпезата.

И мене Бадник и Божиќ ми се најубави празници. Има некаква топлина, позитива и чувство на заедништво.

Bash sega ja spremav za Utrevecer zatoa shto popladnevo bev vo Ribarnica i vidov Krap( Nemav jadeno edno 5 Godini) i nemozhev da mu odoleam!
Od predhodni godini ne!
Za utre Sarma posna, Mazhnik so Praz, Kori so Lukche, Grav, Maslinki....
Inace vecerva poshto postam Imashe Pastrmaka.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom