- Член од
- 22 декември 2011
- Мислења
- 3.026
- Поени од реакции
- 7.261
Можно е тоа, напоменав не сум сигурен колку е точно.Da ne e 18%?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Можно е тоа, напоменав не сум сигурен колку е точно.Da ne e 18%?
А разладува и лето или само за греење е?Во ваков стан би можел и на рингла да се грееш!
Ќе треба со вода да допунувам ако е испод? Или сервис тогаш? На колку време треба сервис, годишно треба да се проверува пред сезона? Се чисти нешто, ова она? Сега кај што рентам е на гас, секоја зима требаше да допунувам вода во едно бојлерче бидејќи паѓаше едно мерило, поради што ќе го поплавев станот еднаш.За одржавање, можеби ќе треба само да провериш одвреме-навреме барометарот дали е во нормална граница (да не губи вода..), и се друго на сервис оставаш!
Толку!
Да, ова го рекоа и претходните сопственици. Имам некои материјали, но се губи на превод и плус кога појма немам од овие работи… шпанско село.Уште една битна работа, подното е пасивно и инертно греење што значи нема гасење никако!
Епа тоа е тоа што си го правел и до сега, без разлика гас или ТП.А разладува и лето или само за греење е?
Ќе треба со вода да допунувам ако е испод? Или сервис тогаш? На колку време треба сервис, годишно треба да се проверува пред сезона? Се чисти нешто, ова она? Сега кај што рентам е на гас, секоја зима требаше да допунувам вода во едно бојлерче бидејќи паѓаше едно мерило, поради што ќе го поплавев станот еднаш.
Да, ова го рекоа и претходните сопственици. Имам некои материјали, но се губи на превод и плус кога појма немам од овие работи… шпанско село.
Рентавме тој со гас, сега овој со тп систем е наш, па одговорноста за одржување ќе е моја. Џпт вели дека лади и преку лето со тоа што го вади топлиот воздух надвор, наспроти зима внесувајќи го внатре, ама не знам колку тоа прави разлика ако не ме перка ладен воздух. Друг проблем е што топли насекаде рамномерно преку подот, а јас сакам да спијам во ладна соба што не се грее во зима, бидејќи освен што е навика, е и поздраво. Почнуваат да ми фалат радијаторите поради мануелна контрола од тоа што читам до сега.Епа тоа е тоа што си го правел и до сега, без разлика гас или ТП.
Е сега не знам на Запад како е, ама бидејќи ренташ, најдобро би било сопственикот (или агенцијата) еднаш-двапати да го викнеш ако видиш дека паѓа или не е у ред!
Не би требало твоја обврска да е тоа...
Ништо тогаш... ќе си го најдеш разводникот (една кутија во долниот дел на ѕидот од која се двојат сите црева за сите соби за подното..). Се надевам обележано е кој вентил за кој круг е.. и ќе го затвориш кругот за спалната.Рентавме тој со гас, сега овој со тп систем е наш, па одговорноста за одржување ќе е моја. Џпт вели дека лади и преку лето со тоа што го вади топлиот воздух надвор, наспроти зима внесувајќи го внатре, ама не знам колку тоа прави разлика ако не ме перка ладен воздух. Друг проблем е што топли насекаде рамномерно преку подот, а јас сакам да спијам во ладна соба што не се грее во зима, бидејќи освен што е навика, е и поздраво. Почнуваат да ми фалат радијаторите поради мануелна контрола од тоа што читам до сега.
Kaко што кажа Птицата.Како функционираат топлотни пумпи и греењето во ваков стан објаснето како на 5 годишен, и кои се моите обврски како нов сопственик кон нив? @PticaSelica @Vanlok
Прегледај го приврзокот 473551
Подно греење е топ работа, ама подно ладење... Не баш.Џпт вели дека лади и преку лето