да![]()
Овие се ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
да![]()
Овие се ?
Материјал :
Една кеса чоко попс, 100-150 грама чоколадо за готвење, 1 маргарин, 160грама шеќер во прав, 4-5 големи лажици какао, 6 лажици мед, 50грама сусам.
Подготовка :
На загреана рингла се става маргаринот да се растопи, па го додаваш чоколадото и пази ринглата не премногу топла само колку да се растопат ... а не и да вријат..треба постојано да мешаш ...
Потоа го додаваш медот какаото шеќерот и сусамот ... и продолжи да мешаш ...
Тргни ја на страна и оставија смесата да се олади (ама не целосно) ...
Во голем сад стави го чоко попсот и со мешање додај ја смесата со маргаринот, чоколадото и ....
Земи цедалка за лимон...и свртија наопаку ...
наполни ја со смесата и почекај 20тина секунди .. па преврти ја.... капчиња ги викаше баба ми![]()
Па вакви во секој поголем супермаркет имаш,а да ги направиш дома малку потешко.
сакам дома да ги направам у поголема количина и после Like a boss да си јадамПа вакви во секој поголем супермаркет имаш,а да ги направиш дома малку потешко.
Ja знам за пржени банани со карамелРецепт некој да не знае за пржени банани
За 4 особи, потребни ти се следниве состојки:
- 1 кг стек
- 8 лажици брашно
- малку зејтин
-1 чешне лук (ако сакаш, не мораш да ставаш не менува ништо)
- вегета и сол.
Подготовка:
Месото се става да се вари со малку сол и вегета и кога ќе биде готово се сецка на коцки. Водата во која се варело пилешкото не се фрла.
Во тенџере на оган ставаш зејтин и го додаваш брашното на тивко (2ка) да се пропржи, заедно со ситно сецкан лук. Кога ќе зарумени сипуваш од водата во која се варело месото и постојано мешаш за да се добие густа смеса (5-6 кутлачи вода). Го додаваш месото, посолуваш по вкус и ја вариш кашата уште 5-10 минути.
П.с. ако не сакаш да ти биде бела кашата, тогаш откако ќе зарумени брашното со лукот, тргни го тенџерето од оган и додај 1 лажица црвен пипер, па потоа додавај ја водата.
п.п.с. Истите состојки само може да додадеш и едно канче кравјо кисело млеко откако ќе го упржиш брашното, пред да ја додадеш водата и нормално кога веќе ставаш кисело млеко, намалуваш од водата.
Фала многу девојко , златна сиЗа 4 особи, потребни ти се следниве состојки:
- 1 кг стек
- 8 лажици брашно
- малку зејтин
-1 чешне лук (ако сакаш, не мораш да ставаш не менува ништо)
- вегета и сол.
Подготовка:
Месото се става да се вари со малку сол и вегета и кога ќе биде готово се сецка на коцки. Водата во која се варело пилешкото не се фрла.
Во тенџере на оган ставаш зејтин и го додаваш брашното на тивко (2ка) да се пропржи, заедно со ситно сецкан лук. Кога ќе зарумени сипуваш од водата во која се варело месото и постојано мешаш за да се добие густа смеса (5-6 кутлачи вода). Го додаваш месото, посолуваш по вкус и ја вариш кашата уште 5-10 минути.
П.с. ако не сакаш да ти биде бела кашата, тогаш откако ќе зарумени брашното со лукот, тргни го тенџерето од оган и додај 1 лажица црвен пипер, па потоа додавај ја водата.
п.п.с. Истите состојки само може да додадеш и едно канче кравјо кисело млеко откако ќе го упржиш брашното, пред да ја додадеш водата и нормално кога веќе ставаш кисело млеко, намалуваш од водата.
За 4 особи, потребни ти се следниве состојки:
- 1 кг стек
- 8 лажици брашно
- малку зејтин
-1 чешне лук (ако сакаш, не мораш да ставаш не менува ништо)
- вегета и сол.
Подготовка:
Месото се става да се вари со малку сол и вегета и кога ќе биде готово се сецка на коцки. Водата во која се варело пилешкото не се фрла.
Во тенџере на оган ставаш зејтин и го додаваш брашното на тивко (2ка) да се пропржи, заедно со ситно сецкан лук. Кога ќе зарумени сипуваш од водата во која се варело месото и постојано мешаш за да се добие густа смеса (5-6 кутлачи вода). Го додаваш месото, посолуваш по вкус и ја вариш кашата уште 5-10 минути.
П.с. ако не сакаш да ти биде бела кашата, тогаш откако ќе зарумени брашното со лукот, тргни го тенџерето од оган и додај 1 лажица црвен пипер, па потоа додавај ја водата.
п.п.с. Истите состојки само може да додадеш и едно канче кравјо кисело млеко откако ќе го упржиш брашното, пред да ја додадеш водата и нормално кога веќе ставаш кисело млеко, намалуваш од водата.
Jaс 2-3 лажици брашно обично ставам во манџи, како запршка.Доколку брашното се мери со супени лажици, тогаш ова е премногу брашно! Ќе биде многу густо, се` едно што се работи за кило пилешко и скоро литар вода. Брашното треба да биде пола, односно 2 - 3 лажици.
Кога ќе се стави испрженото брашно може да се стави и 2 ливчиња ловор, црн пипер и малку сенф.
Jaс 2-3 лажици брашно обично ставам во манџи, како запршка.
Башка што кашата треба да биде густа и е за 4 лица.
Секој со свој рецепт и мерки![]()