Сакам да научам 3DS MAX!!!

• Креатор на темата Креатор на темата --ТИГАР--
  • Време на започнување Време на започнување

--ТИГАР--

Фино :)
Член од
3 октомври 2009
Мислења
175
Поени од реакции
3
Здраво на сите :)
Вака сакам да научам 3DS MAX иначе труба сум сега незнам ништо и сакам да научам од 0%. :)
Синав некој туториали па и од нив ке научам ама прво решив да се консултирам со вас што знаете да работите 3DS MAX да ме насочите некако како да почнам.
Благодарам на сите одговори !!!

не дека се разбирам многу ама тоа брат ти се учи со време и со многу туторијали неможе тоа преку ноќ
позз

Малку очигледно е дека треба да почнеш како и во туторијалите. Прво запознај го програмот, па почни со едноставните модели од туторијалите, па испоти си го газот (ама онака мувла да фати), и ете, научен си. Simple as that.

Па симнав едни туториали Digital.Tutors 3DS max така се викаат.
И ги разгледав ама многу тешко доагја мислам со големи модели работата (правење на кола ова она).
Како мислите да го запознаам програмот ???
Да го расчепка?

Ти да не мислиш одма со коли да почнуваш? Да расчепкаш ама не на слепо, така уште повеќе ќе се изгубиш и ќе баталиш све. Со програмот доаѓаат видео туторијали за ептен едноставни задачи, после симни си некои попрости туторијали, какви коли какви точаци, со прости работи се почнува.

Знам дека со прости работи се почнува него ги симнав тие 13 гига очекувајки дека се за нешто полесно кога видов :)
А каде се тие видеа што доагјаат со програмот?

Знам дека со прости работи се почнува него ги симнав тие 13 гига очекувајки дека се за нешто полесно кога видов :)
А каде се тие видеа што доагјаат со програмот?
13 Gb :nesvest:

Simple as this, спомна некој погоре... фрли у корпа тоа видео туторијали, од нив не се учи така...
Пробај со КНИГИ, The book is the right staff ,
Кликни си

13 Gb :nesvest:

Simple as this, спомна некој погоре... фрли у корпа тоа видео туторијали, од нив не се учи така...
Пробај со КНИГИ, The book is the right staff ,
Кликни си

тука си грешка. 3Д со видео туториали се учи, а Digital Tutors прават едни од најдобрите туториали. Јас Маја исклучиво со Digital Tutors научив.
Проблемот со книги за 3Д е тоа што се тешко ограничени, неможеш визуелна уметност да учиш од книги. МНогу повеќе информации и детали ке добиеш гледајки видео туториали за 3Д отколку книги.

тука си грешка. 3Д со видео туториали се учи, а Digital Tutors прават едни од најдобрите туториали. Јас Маја исклучиво со Digital Tutors научив.
Проблемот со книги за 3Д е тоа што се тешко ограничени, неможеш визуелна уметност да учиш од книги. МНогу повеќе информации и детали ке добиеш гледајки видео туториали за 3Д отколку книги.
За кој како/
Јас мислам дека за мене е подобро да учам од книѓи, или така сум навикнат само/
Книгите на Lynda се поделени на часови, еден по еден, и можда проблемот кај некои ќе се јави ако сакаат да стигнат до крајот, скокајќи ја средината :smir:

mettalhammer
Што ми го прати линкот добри видео туториали има само проблемот е што немам многу текстури.
Да не знаете каде да најдам текстури добри нејкој?

Здраво на сите :)
Вака сакам да научам 3DS MAX иначе труба сум сега незнам ништо и сакам да научам од 0%. :)
Синав некој туториали па и од нив ке научам ама прво решив да се консултирам со вас што знаете да работите 3DS MAX да ме насочите некако како да почнам.
Благодарам на сите одговори !!!

На кајгана не се учи 3DS Max. Имаш онлајн курсеви и безброј туторијали во step by step форма било како футнота слики, pdf фајлови, па и видеоснимки (го препорачувам последното).

Не разбрав што ти беше со ова мислење понтата?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom