Сакам да донесам возило од Германија!?

• Креатор на темата Креатор на темата Jane
  • Време на започнување Време на започнување
Моментално се замара татко ми со тоа. Знаете дека имаме полуписмени службеници, па иде бавно... али би требало за неколку дена да е се комплет готова. Нема више гужви како што имаше.
Инаку колата се проценува од 9250 евра до 10700 евра. Цариникот која вредност сака може да ја стави. Зашто е на некој начин со врски работава, нормално најниската цена е. Друга битна работа е што кога купуваш од приватно лице, неможеш да извадиш ЕУР 1 документ што значи царината ти е 5% наместо 1%. Давачките се околу 2700 евра и уште некои 300 евра за разни глупости, така да рачунај 3000 и нешто ситно ќе фати освен ако не измислат уште нешто:)

А за слики, ај види на линков дали ќе успееш да ги видиш. Ме мрзеше да ги качувам една по една:)

Фала, поубава да си купиш:) Инаку колата од надвор екстра е, внатре е :drk:, автоматик, дизел, 250.000 реални поминати, ги проверија тука, моторот и се останато е целосно исправно освен антената за радиото и некој филтер за климата за поубаво да лади. Опремата е официјално Елеганс, али колку што изнагледав еден куп Е класи, сфатив дека тоа воопшто не е битно, зашто има Елеганс што имаат 10 пати појака опрема од Авантгард, така да од опрема има буквално се што може да постои, милион системи за што се нема, еден куп сензори за се, е сега нема само паркинг сензори... али јебига:) На пример има Авантгард што немаат ксенони, немаат паркинг сензори, немаат навигација, немаат телефон, додека нашава е Елеганс а има се од ова. Двозонска клима, навигација, би-ксенони, греачи на седишта... Прва регистрација и е 11.2005, додека произведена е 09.2002 што значи 3 години седела во салон. Незнам колку се гледа на сликите, али обично на ова годиште што се колите им се лиже ептен воланот и кожата се оштетува, али оваа е перфектно сочувана зашто човеков редовно ја средувал:)
И нешто ново што дознав, покрај нивото на опрема, ентериерот се викал Президент, тоа било демек ептен ретко, крем кожа со крем волан и крем шал табла:) Ај доста фалење :pos:

Еве ја, јас ја најдов, има 90000км, ама нема везе, ми одговара!
http://www.pazar3.mk/ViewItem.aspx?itemId=802252

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom