Русија: "Војна во април"

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
pcjodamaster напиша:
Овие запнаа на Иран и ќе направат беља сега. Ебате Буш и америка и све тоа у пизду матер, ќе направат трета светска војна (ако не е почната веќе).

Minatata nedela stotici iljadi shiiti izlegoa na ulicni demonstracii podtiknati od Muktada al Sadr, koj e glavniot chovek na Iran vo Irak. A najbitno, velikiot ajatolah Al-Sistani, povtorno po iranski instrukcii, reche "ne" na vkluchuvanjeto na sunitite vo vlasta:

http://www.iraqslogger.com/index.php/post/2182/Sistani_Rejects_de-de-Baathification

Toa znachi sunitite nemaat kade da se svrtat i ushte toa znachi vojna do istrebuvanje, a bidejkji se daleku pomalubrojni, Iran dolgorochno planira da go zavzeme Irak.

Misirkov напиша:
Minatata nedela stotici iljadi shiiti izlegoa na ulicni demonstracii podtiknati od Muktada al Sadr, koj e glavniot chovek na Iran vo Irak. A najbitno, velikiot ajatolah Al-Sistani, povtorno po iranski instrukcii, reche "ne" na vkluchuvanjeto na sunitite vo vlasta:

http://www.iraqslogger.com/index.php/post/2182/Sistani_Rejects_de-de-Baathification

Toa znachi ovie nemaat kade da se svrtat i ushte znachi vojna do istrebuvanje, a bidejkji se daleku pomubrojni, Iran dolgorochno planira da go zavzeme Irak.

Затоа е пожелно Иран да биде расцепкан за да престане да биде проблем.
Кина ептен ќе биде заинтересирана да стави под своја контрола некоја убава иранска нафтена провинција, од аспект на нејзината потреба за енергија.
Треба да се размисли. На Америка Ирак и дел од Иран, на другиве заинтересирани делови од Иран.
Ако се сака се се може.

Se sluchi interesna rabota. Evroaziskite sili koi megjusobno voopshto ne se mirisaat, denes si go chuvaat grbot edna na druga od ona shto tie go gledaat kako opasnost od SAD. Kako rezultat na toa sojuznishtvo, SAD se razvlecheni na front dolg 20,000 km, bez nikakva strateshka dlabochina.

Na ekonomski plan, Kina i Iran go tolchat dolarot, a Germanija pravi zdelki so Rusija (vidi ja temata za Povratok na Germanija kako nova sila).

Da napravime edna paralela so Hitler: da ne odel da go osvojuva Istokot, Germanija najverojatno bi ja opkruzhile i "udavile". Imal opcija edinstveno da gi pobedi sojuznicite vo ovjna ili da izgubi.

Misirkov напиша:
Se sluchi interesna rabota. Evroaziskite sili koi megjusobno voopshto ne se mirisaat, denes si go chuvaat grbot edna na druga od ona shto tie go gledaat kako opasnost od SAD. Kako rezultat na toa sojuznishtvo, SAD se razvlecheni na front dolg 20,000 km, bez nikakva strateshka dlabochina.

Na ekonomski plan, Kina i Iran go tolchat dolarot, a Germanija pravi zdelki so Rusija (vidi ja temata za Povratok na Germanija kako nova sila).

Da napravime edna paralela so Hitler: da ne odel da go osvojuva Istokot, Germanija najverojatno bi ja opkruzhile i "udavile". Imal opcija edinstveno da gi pobedi sojuznicite vo ovjna ili da izgubi.

Во право си за тоа, се сретнаа претставници од СА и Иран и ја критикуваа Америка. Рајс нешто се бунеше:)
Али сепак мислам дека постои надеж работите да се свртат во полза на САД, бидејќи нема друга империјална сила која има доволно влијание и можност да го обедини светот.

Никола напиша:
Али сепак мислам дека постои надеж работите да се свртат во полза на САД, бидејќи нема друга империјална сила која има доволно влијание и можност да го обедини светот.
Ти ова сериозно??

TpH_Bo_OkO напиша:
Ти ова сериозно??

Па мислам дека иднината на човештвото е унификација, која би настанала под влијание на некоја доминантна култура. Како Рим, како Александар, сега на светско ниво преку Америка.

Никола напиша:
Па мислам дека иднината на човештвото е унификација, која би настанала под влијание на некоја доминантна култура. Како Рим, како Александар, сега на светско ниво преку Америка.
Искрено, не би сакал Америка да се империјализира worldwide...Затоа што моралните вредности и општата култура која Америка ја нема, може само да направи деструкција на веќе постојните цивилизации со реални граници кон нештата кои го сочинуваат доброто на овој свет...На крај на краиштата нема жив човек на планетава што сака да биде завладеан од евреи...и тоа е тоа. Персија е цивилизација, Македонските народи(Словените) од секаде од светот се цивилизација...Америка е збир на курви, убијци, дегенерици, и евреи кои владеат со нив.

TpH_Bo_OkO напиша:
Искрено, не би сакал Америка да се империјализира worldwide...Затоа што моралните вредности и општата култура која Америка ја нема, може само да направи деструкција на веќе постојните цивилизации со реални граници кон нештата кои го сочинуваат доброто на овој свет...На крај на краиштата нема жив човек на планетава што сака да биде завладеан од евреи...и тоа е тоа. Персија е цивилизација, Македонските народи(Словените) од секаде од светот се цивилизација...Америка е збир на курви, убијци, дегенерици, и евреи кои владеат со нив.
i tie kurvi i ubijci imaat najgolem tehnoloshki razvoj na svet?

hmmm neshto ne ti chini u logikava...

crow напиша:
i tie kurvi i ubijci imaat najgolem tehnoloshki razvoj na svet?

hmmm neshto ne ti chini u logikava...
Не, ти не си ме разбрал што кажав...Прочитај го постот отпоново па размисли малку :wink:

Trn: slusham neshto ne im odi od raka novata nuklearna raketa "Bulava" na Rusite. Napravija najnova super-podmornica za $1 milijarda, no 4 od 5 ispaleni raketi - falc. ;-)))

http://news.yahoo.com/s/nm/20070415/wl_nm/russia_submarine_dc

Bez zezanje, sepak tehnoloshkiot napredok, pokraj kolektivnata volja i goleminata/brojnosta, igra najznacajna uloga koj kje bide na vrvot. Zasega i vo dogledna idnina toa e Amerika. A dali e dobro ili losho, kako za kogo. Za mene e mnogu podobro od Kina na primer.

A propo komentarot za Iran/Persija - Persija e izgubena otkako radikalniot islam zavladea so nea. Nema ni "p" od Persija i nejzinata civilizacija.

Јас па мислам дека во догледно време, светот ќе го завладее Кина...Технолошки оди напред исто како и најразвиените земји, економскиот раст од ден на ден поголем, воениот буџет секоја година скоро дуплиран....а и факт е дека насекаде ги има....во било која држава, во Србија ги има 200.000...да не зборам за останатите...тоа е маса на народ која потивно и во спор процес ти ја населува државата и се коти. Што после 50 години од сега? Џабе им се и САРС-ови и колери на Американците, Кинезите ништо не ги сопира....

П.С. Мислам дека некаде прочитав дека ракетите биле саботирани :) Абе рус ко рус, мора нешто да не работи :pos:

Misirkov напиша:
......Za mene e mnogu podobrood Kina na primer.
.........

Кина полека се трансформира и ќе се промени во нешто слично на Јапонија.
За развој на капитализмот не е потребна демократија, Кина тоа одлично го прикажува. А и нема потреба, дали ќе бираш меѓу демократи или републиканци навистина нема некоја суштинска разлика, разликата е дека можеш да бираш.
Кина е пример како без револуција е можна промена од еден во друг радикално различен систем.

Врските со Америка ќе останат силни, бидејќи тие се врски со целиот западен свет , врски од огромен економски интерес.
Кина не е непријател и не сака да биде.
Глобализацијата ги има опфатено сите, Интернетот, слободата на информации, освен во најзакоравените средини како Непал, Иран, Бурма, Судан и слично, го има проширено англосаксонското/западното влијание и вредности до степен кој не може да биде сопрен ниту спротиставен.

Еве и една песна со постов и погорните од Rammstein

Auuuu....

China said Thursday that its economy continued to accelerate at a blistering pace, growing by 11.1 percent in the first quarter of this year.

Misirkov напиша:
Auuuu....

China said Thursday that its economy continued to accelerate at a blistering pace, growing by 11.1 percent in the first quarter of this year.
:icon_eek:

Ова е НЕНОРМАЛНО висок процент!!!! Што се случува??!?
Никола напиша:
Кина полека се трансформира
Полека?????:zver:

Глеј го процентов....

Stefanos_M напиша:
Вие за кој сте, за Русите или Американците :pos2:

Доколку има војна ,тогаш сум за Русите , биша сила се тие бре ,ама повеке сакам да нема војна :icon_cool

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom