Русија инсталира системи "Искендер" како одговор на НАТО

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Што титреба дапровоцирааш Бугарите, врати сена училиштедаразберешкојпобеди во прватабалканскавојна,темата еза Русија!
па да де темата е за русија, ама некако секогаш тука сте и вие.
и да во право си, првата балканска не ја изгубивте., ама се натаму друго изгубивте. така да една ластовица не ја прави пролетта;)

па да де темата е за русија, ама некако секогаш тука сте и вие.
и да во право си, првата балканска не ја изгубивте., ама се натаму друго изгубивте. така да една ластовица не ја прави пролетта;)
така е се разбира, кога на 5 земји одеднаш војници ти нападнат татковина, колку и да си јак ќе загубиш.И незнам зошто се радуваш ако Бугарија беше победи во вторатабалканска војна сега трите делови на Македонија би се обединети

Болгарче, ај бе оди дознај си кој ти е "произходот" и не ми се глупирај тука на ангро.

така есе разбира,когана 5земјиодеднашвојницитинападнаттатковина, колкуи да сијакќезагубиш.Инезнамзоштосе радувашако Бугаријабешепобедиво вторатабалканскавојнасегатритеделовина Македонијабисе обединети
да под Бугарија ама нели??
ви изгоре вас џигерот за Македонија и за Македонците. ако ви е толку жал што не ги признаете тие што се таму кај вас во пиринскиот дел што го ослободивте. иста катара сте како и грците(n)

да под Бугарија ама нели??
ви изгоре вас џигерот за Македонија и за Македонците. ако ви е толку жал што не ги признаете тие што се таму кај вас во пиринскиот дел што го ослободивте. иста катара сте како и грците(n)
значи не било добро 3-теделови обединети во бугарија по добро било само Вардара во српско-харватското Кралство (Југославија) Ако на Бугарија не иодговараше да имаМакедонија немаше да биде првата која ја призна и спречи Грција и Србија да ве делат за втор пат, па дека мал проблемни е да признаеме некакво малцинство во бугарија

значи не било добро 3-теделови обединети во бугарија по добро било само Вардара во српско-харватското Кралство (Југославија) Ако на Бугарија не иодговараше да имаМакедонија немаше да биде првата која ја призна и спречи Грција и Србија да ве делат за втор пат, па дека мал проблемни е да признаеме некакво малцинство во бугарија
да те потсетам дека се правиш склеротичен.
бугарија прва ја призна државата, но не и народот во неа. за бугарија сеуште нема македонци и македонски јазик туку бугари и бугарски дијалект,и работат да е потрагична се надевавте дека одма ке се стрчаме на кај вас да се присоединиме!! и незнам како тоа некаво малцинство. за 100 души се работи за 200 па демек ај нема везе. и веќе кога сме кај тоа толку ви е проблем да признаете македонски народ кој живее во бугарија, македонски јазик и култура. додуша и турци не признававте до 1990 ама откако им свртевте грб на русите , немаше кој да ве брани од турците, и оп наеднаш се створи турско малцинство во турција, па дури и своја партија имаат.
или со други зборови ви фуфка од турција и нив неможете да им продавате пуфки, додека на другите им продавате демократија.
не е малце лицемерно или мене така ми се чини??
и баш ме интересира каков е твојот став према македонскиот народ, јазик и култура. има ,нема ,ние сме бугари,на бугарски дијалект зборуваме, македонци сме , на македонски зборуваме. ај баш ме интересира што ке одговориш.

да те потсетам дека се правиш склеротичен.
бугарија прва ја призна државата, но не и народот во неа. за бугарија сеуште нема македонци и македонски јазик туку бугари и бугарски дијалект,и работат да е потрагична се надевавте дека одма ке се стрчаме на кај вас да се присоединиме!! и незнам како тоа некаво малцинство. за 100 души се работи за 200 па демек ај нема везе. и веќе кога сме кај тоа толку ви е проблем да признаете македонски народ кој живее во бугарија, македонски јазик и култура. додуша и турци не признававте до 1990 ама откако им свртевте грб на русите , немаше кој да ве брани од турците, и оп наеднаш се створи турско малцинство во турција, па дури и своја партија имаат.
или со други зборови ви фуфка од турција и нив неможете да им продавате пуфки, додека на другите им продавате демократија.
не е малце лицемерно или мене така ми се чини??
и баш ме интересира каков е твојот став према македонскиот народ, јазик и култура. има ,нема ,ние сме бугари,на бугарски дијалект зборуваме, македонци сме , на македонски зборуваме. ај баш ме интересира што ке одговориш.
ќе ти одговорам немаш проблем, ама сакам јасно да кажеш за кој македонски народ зборуваш античкиот? од средниот век или сега? ако сега за тој во РМ ли?

ќе тиодговорамнемашпроблем, амасакамјаснода кажешзакојмакедонски народ зборувашантичкиот?одсредниот векилисега?акосегаза тојвоРМли?
сега ке си играме квиз??? е ај да си играме.
ти за припадник на кој бугарски народ се сметаш. сегашниот, од средниот век, од 6 век,од идно време. ако се сметаш за сегашен познаваш некој од средниот век или од 6 век. си одите на кафе или на гости по дома??? можда семејни пријатели сте. ајде одговори ми на ова па јас ке ти одговорам на твоето, па за да после можеш ти да ми одговориш на моето.
п.с повеќе ми личи дека одбегнуваш прашање ама ај нека ти биди, баш да видам до кај ке тераш.

признавам, македонска нација, азбука (не јазик) држава и култура, се што се случило по АСНОМ за Македонски.
Нема да пишувам повеќе бидејќи не е тоа темата и ќе го избришат со право, ако сакаш или во друга тема или на приватна ќе продолжиме

признавам,македонсканација,азбука(нејазик)држава икултура,сешто се случило поАСНОМзаМакедонски.
Нема дапишувамповеќебидејќи не етоатематаи ќе гоизбришатсоправо,ако сакашиливо другатема илинаприватнаќе продолжиме

па баш во темава се работи тоа, кога Русите го местеа ИСКЕНДЕР ракетниот систем, се замислија дали некој од Бугарите ја признава Македонија.... многу им беше важно тоа и од голема корист....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom