Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
vie blgarite nekako slabo stoite so genetikata...реков ти без ДНК ништо не може да се докаже, ....
Дали и Романови ги пробугарчија.. ОпопооооСе е на Бугарите, бре.![]()
Па ете, така прочитав погоре.Дали и Романови ги пробугарчија.. Опопоооо
Pa valjda radi samiot cin deka se ubieni od komunisti koi podocna vladeat 100 godini i pravat tolku zlo na narodot so sto se podzborava vlasta na romanovi i nivnite dela.Па ете, така прочитав погоре.
Нејсе, тоа што јас сакам да го кажам е дека целосно не ја сфаќам канонизацијата на династија чие што владеење било обележано со неуспеси, лошо одлуки и крвавата недела. Тоа што трагично го завршиле животот е човечка трагедија, но да ги канонизираш како светители после толку лошо управување со империјата е тотален нонсенс. Уште еден доказ дека религијата секогаш се меша таму каде што не и е местото.
Ок, ама ако џелатот е злосторник, не значи дека жртвата била добар владетел.Pa valjda radi samiot cin deka se ubieni od komunisti koi podocna vladeat 100 godini i pravat tolku zlo na narodot so sto se podzborava vlasta na romanovi i nivnite dela.
Da de pa toa go kazuvam i jas. Nikogas ne moze da bide nekoj dobar vladetel koga pukal vo negovo nenaoruzano naselenie koe noselo negovi sliki no baralo samo pogolema plata i poveke prava za rabotnicite. I togas kako i podocna pa kako i den denesen sekoj sistem raboti za sebe i za lugeto okolu sebe, obicniot covek im sluzi da raboti kako konj za crkavica ili da izgine vo vojna daleku od doma za nisto.Ок, ама ако џелатот е злосторник, не значи дека жртвата била добар владетел.
Да, но дали бил добар владетел, кај нивниот случај не е фактор за канонизација, туку нивното мачеништво.Ок, ама ако џелатот е злосторник, не значи дека жртвата била добар владетел.
Каков христијански маченик кога се убиени од сопствените луѓе (Христијани), кои и самите израснале во таа иста црква и држава?Да, но дали бил добар владетел, кај нивниот случај не е фактор за канонизација, туку нивното мачеништво.
Тогашниот болшевички режим ги гонел и ги убивал свештените лица, и се што било поврзано со царот, неговите невини деца, и сите негови роднини бидејќи нивната власт била озаконувана од црквата.
Со убивање на неговите деца, и свештенството, болшевиците си ја задржале власта.
Абе какви христијани, евреин ја дал наредбата.Каков христијански маченик кога се убиени од сопствените луѓе (Христијани), кои и самите израснале во таа иста црква и држава?
Николај II бил убиен заради неговите политички ставови. Како масло на огнот било и тоа што жена му била Германка, заради што народот уште повеќе го мразел во војната. Не е убиен од религиозни причини. Не е христијански маченик.
Биле убиени во подрумот на куќата Ипатиев во Екатеринбург од политички и воен страв затоа што Белата армија се приближувала до градот и болшевиците се плашеле дека царот ќе биде ослободен и ќе стане жив симбол околу кој ќе се обедини анти-болшевичкиот отпор.
Црвената армија имала милион руски селани, војници и работници. Комунистите биле радикални атеисти. Тоа е внатрешна руска трагедија. Сопствениот народ ја сруши сопствената држава.Абе какви христијани, евреин ја дал наредбата.