Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дали ова би значело дека истото го мислиш за цел репортоар на К-15 песни ? Во основа двете се исти само што овие се некои 20-30 годии пред нив и произведени за поголем број на слушатели низ цела бивша ЈУ.Сеќавањето на овие ликови дури и најголемите југоносталгичари ги тера на WC.
К15 се Френк Синатра, за овие бе....Дали ова би значело дека истото го мислиш за цел репортоар на К-15 песни ?

Не би рекол, и двете се одраз на едно време во кое живееле и твореле. Aко ја видиш поголемата слика ќе видиш дека се совршени за тогаш. И Битлси да почнат да работат сега а не пред 50 години ќе ги сметаме за никакви во споредба со овие нови современи групи. Ластовица никој не би ги слушал сега исто но пред 20 години беа хит. Се во свое време и со своја намена...К15 се Френк Синатра, за овие бе....![]()

Armonika dugmetara
donela mi mnogo para
al' sad je momenat
menjam instrumenat
Pop, pank, rok mi je u dusu
narodnjaci mene gusu
'armoniku sviram
i s' nju se nerviram
Ref. 2x
Celi svet naopacke
neka se prevrne
al' u selo niki zivi
nemoz' da me vrne
Pijem samo Dzoni Dzoker
jer s' rakiju nisam roker
sad zivim u gradu
zbog gitarlijadu
Kuj se s' 'armoniku bavi
nacisto ce ga zgrbavi
gitara mi znaci
jer se ne razvlaci
Ref. 2x

Komšiji Svetozaru Krstiću, njegove komšije Milisav, Radisav, Stanislav, Brenislav, Ninoslav i Miroslav čestitau lako položen vozački ispit iz deveti put i kupovinu "Vartburg karavan tourist"
Malem Džeraldu Milisavljeviću srećan prvi rođendan čestitau majka Melanija, otac Ljubislav, sestra Fransoaz, sestrić Staniša, tetka Sinđa iz Mičigen, teča Radovan iz Platičevo, ondak ujka Milivoje, ujna Radomirka iz Brzu Palanku, stric dipl ing arh Krstivoje Leponogić iz Beograd – Petlovo brdo i strina Razumenka Rozamunda, pa ondak baba Velimirka i deda Momčilo, prabababa Milunka, pradeda Gvozden i ostala mlogobrojna familija