Рок/Метал vs. Турбо фолк и шабанерија

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Што преферирате, рок/метал или турбофолк?

• Вкупно гласачи
    343
хаха анкетава требало да биди сите музички правци vs турбофолкот :pos2:. Старогратски поштовам, народни поштовам ама турбофолк нема вредност за да има што да цениш. не сакам да ги навредам турбофолкерите и нивните фанови ама тоа моето мислење

абеее како може да се споредува метал и турбо фолк?!?:tapp:
во други теми имам елаборирано во врска со турбово (неквалитетот) и металов...да не се повторувам кога се знае
Метал рулз :music3: Точка.

Епа вака сеа...
Ко прво споредуваме ствари кои не можеш да ги споредиш најпрво од се поради што на секој му е различно и се е во вкусот.
Но ако збориме за тоа кое е покомплексно и поуметнички се разбира дека е рок и метал.
Жанровски Рок и Метал се најизвлијаени од класиката џезот блузот кои фактички се уметнички најразвиени жанрови.Значи жал ми е ама тоа е тоа во турбо фолкот НЕМА уметност.
Е сега морам да кажам дека е убаво поставен насловот на анкетата тоест Рок/метал против Турбо фолк при што се форсира мислење во врска со вкусот додека ако беше кој е подобар тука постои "победник" чисто од фактот дека во музиката најпрво се работи за вкусот и нормално нема објективност.
Значи нема подобар жанр.Музиката како дел од животот има други вредности кои може да се споредуваат но нема место за најдобар.

Комбинација смрти е метал+турбофол :):):)

Баш на Перо Деформеро мислев кога го пишав претходниот пост :) Btw, не треба да го кфалификувате како мизерен бенд. Гитаристот е доста квалитетен, текстовите се закон и сите песни им се добро осмислени. Сепак направено е за забава :)

јас Слушам Панк-рок ....но за нова година Аца Лукас...што ке слушате ??? Кога сакам да се веселам слушам наше нешто или Аца...и ајде металци , рапери и др кажете што на нова година ќе слушате ???? пред тебе вино , пиво , ќебапи , шопска...па Македонец сум сакам нешто старо наше...

јас Слушам Панк-рок ....но за нова година Аца Лукас...што ке слушате ??? Кога сакам да се веселам слушам наше нешто или Аца...и ајде металци , рапери и др кажете што на нова година ќе слушате ???? пред тебе вино , пиво , ќебапи , шопска...па Македонец сум сакам нешто старо наше...

Пак метал ќе слушам..и кога сум под дејство на алкохол слушам метал...
за другите стилови сум пробал да ги слушам и пијан и трезен но органски неможам да ги поднесам без разлика дали е наше или не

Ќе слушаш екс ју рок :)

Рок/Метал :smir:
Немам ништо против оние кои слушаат турбофолк, али јас лично неможам да најдам ништо квалитетно и убаво во тој жанр на музика, за да ме привлече:toe:
А што ќе се слуша за Нова Година? Кажа Шорти горе...Екс ју рок:pipi:

Турбофолкот не е музика, тоа е болест......

Наше не е турбофолкот, наше не е аца лукаџ, ние македонците си имаме една прекрасна македонска народна музика, која е 9384756238475 светлосни години подобра од аце лукаџ...
Чудно ми е како може да слушате фолк на друга нација, кога самиот фолк претставува музика на еден народ..........така да заеби....то....

И јас слушам постојано, електронска музика, но слушам и ја почитувам народната македонска изворна музика..:helou:

А за нова година не слушам аца лукаџ нит па било каков срботурбофакинфолк.......има македонска народна музика за такви ситуации..
Но за нова година ке слушам прогресив хаус, или минимал техно и ке се опијам на таква музика..ако ми е до тоа............

п.с.....нели си се запрашал некогаш, на каква музика се опиваат останатите 6 милијарди луге кој не живеат на балканот........изгледа аца лукаџ слушат и тие за нова г:vozbud::tv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom