РК Алкалоид

• Креатор на темата Креатор на темата Vardarecc
  • Време на започнување Време на започнување
Кога тоа не му успеа на Лино кој ги имаше на лагер репрезентативците од најдобрата генерација на Македонија во прајмот, Мојсо, Жути, Ацо и Велко одбрана, Гоце, Деки и т.н., заборавете дека со македонски играчи ќе може да се направи конкурентен тим да освои титула, а камо ли да е компетитивен во Европа.
Лино играше 1/4 финале ЛШ со тој Металург, со 2 странци Станиќ и Атман.

Vigrinec bese od Berovo, Rakcevic i Kozlina od Probistip
Козлина тогаш во Вардар играше мислам :D
Али како и да е, Вугинец им беше убедливо најдобар, Станиќ беше пола екипа, Атман исто газеше. Сезоната кога играа четвртфинале, мислам дека и Циндриќ го имаа и ред други послаби странци.

Лино играше 1/4 финале ЛШ со тој Металург, со 2 странци Станиќ и Атман.
Вуги домашен го сметаш? :D
Да, ама сепак со додадени и квалитетни странци. Сакав да кажам дека нема шанси со чисто домашни играчи да си конкурент ни дома ни во Европа. А денешните домашни играчи реално не се на ниво ни на Мојсо, Жути, а камо ли нешто повеќе.

Инаку, идејата на Лино беше топ, собрани скоро сите квалитетни домашни играчи, плус секоја сезона носеа по скоро 10 странци ако се сеќаваш, и правеше филтер, тие што ќе се докажеа и вредеа 1, 2 ги оставаше останатите ги пушташе, и за неколку сезони си склопи екстра тим, и секое лето го освежуваше со по неколку нови. Да истераа уште некоја сезона сигурен сум дека ќе дојдеа и до фајнал фор.

Али како и да е, Вугинец им беше убедливо најдобар, Станиќ беше пола екипа, Атман исто газеше. Сезоната кога играа четвртфинале, мислам дека и Циндриќ го имаа и ред други послаби странци.
Циндриќ беше и едно магаре 210 на десен бек Кеџо, труп.
Козлина беше заклучно со претходната сезона кога играа четвртфинале со Киелце. Тогаш беше и Додер, Батиновиќ, Ракчевиќ...

Ракометот како игра од тие години кога Металург беше фактор во Европа и ракометот денеска не се споредуваат. Да не зборуваме дека во ЛШ тие години играа екипи како: Тун, Ла Риоха, Велење, Санкт Петербург, Копер, Констанца и др.

Не ми е поентата да ги намалувам успесите на Металург од тие години, само сакам да кажам дека во денешен контекст, такво нешто ни приближно не би можеле да оствариме.

Последно уредено:
Сакав да кажам дека нема шанси со чисто домашни играчи да си конкурент ни дома ни во Европа. А денешните домашни играчи реално не се на ниво ни на Мојсо, Жути, а камо ли нешто повеќе.
Со чисто домашни секако дека не, али со дополна на 3-4 квалитетни странци барем во лига Европа може. Да не им се паднеше Хановер во бараж друг тек ќе имаше сезонава. Веројатно и тоа биле апетитите ама Охрид им ја е*а математиката па сега мора радикални потези.

Јас па сметам дека денешниве домашни се нешто подобри од тогашните. На оваа репрезентација додади го Лазаров и одиме класа нагоре од тогашната.

Го заборавив Вугринец :D, Козлина играше во Вардар таа сезона, додека Ракчевиќ премина во АЕК.
Подоцна преминаа ,џабе романтизираш некакви "успеси" на античките на чело со гнасата лино...Таа сезона Вардар со "послаб" тим на хартија, и со 3 тренери бо сезоната, пд коишто еден беше и СС...бевме на влакно од вагина до Ф4...Плус ние четврт финале игравме со актуелниот европски шампион Хамбург, античките со фкнг Минск...
Автоматски споено мислење:

Фкнг Левов :D и него го украде политичарот на минчо, додер копукот исто ,кои времиња
Автоматски споено мислење:

Добро ,и ја утнав :D тоа беше сезона потоа и испаднаа од Кил

Attachments

• Screenshot_20260405_201353_Chrome.jpg
    Screenshot_20260405_201353_Chrome.jpg
    316,8 KB · Прегледи: 5
  • Screenshot_20260405_202341_Chrome.jpg
    Screenshot_20260405_202341_Chrome.jpg
    348,6 KB · Прегледи: 4
Последно уредено:
Па тоа ми беше муабетот, дека ќе го мења концептот во кој толку се колнеше и ги обвинуваше другите клубови за нивната лоша работа по тоа прашање. На крај он полека доаѓа на нивното , односно дека ако имаш амбиција за високи дострели и во МК и во Европа , мора да работиш на тој начин.
Мене ми изгледа дека вториот тим (Мулти Есенс) ќе го играат со македонски таленти и по некој играч од Алкалоид. Додека оние најдобрите ќе играат со странците. Алкалоид имаат финансии и мислам дека ако сакаа да купат јаки играчи, немаше да им биде проблем и да направат солиден тим дури и за ЛШ. :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom