Рита Ора

• Креатор на темата Креатор на темата _Филип
  • Време на започнување Време на започнување
Значи појма немам што врска има од кај потекнува пејачкава и како можете и на вакви теми да се фаќате одма на таа ваша верска и етничка омраза! Одвратно е веќе да се читаат такви постови на сите теми!:facepalm:

Туку, и оваа звучи како 80% пејачки од нејзина бранша. Затоа изгледа дека копира некого. А мене па ич не ме потсеќа на Ријана. Само јас ли ја гледам како свежо парче, копија на Бијонс? Или така ми дојде откако прочитав дека Џеј Зи ја открил и откако го слушнав стихот од R.I.P. - "Her days are over, baby she's over"?:eek::icon_lol:
Ај ќе чекаме времето да си покаже што ќе испадне од неа, а онака општо, шо знам, не е лоша.

Мене типкава ми е супер :) RIP ја имав на рипит до пред некое време :)
--- надополнето: 19 јуни 2012 во 03:09 ---
Значи појма немам што врска има од кај потекнува пејачкава и како можете и на вакви теми да се фаќате одма на таа ваша верска и етничка омраза! Одвратно е веќе да се читаат такви постови на сите теми!:facepalm:

Туку, и оваа звучи како 80% пејачки од нејзина бранша. Затоа изгледа дека копира некого. А мене па ич не ме потсеќа на Ријана. Само јас ли ја гледам како свежо парче, копија на Бијонс? Или така ми дојде откако прочитав дека Џеј Зи ја открил и откако го слушнав стихот од R.I.P. - "Her days are over, baby she's over"?:eek::icon_lol:
Ај ќе чекаме времето да си покаже што ќе испадне од неа, а онака општо, шо знам, не е лоша.

Мене во гласот ми звучи на Ријана :) Тоа не ја прави полоша пејачка од Ријана, во никој случај.

Мене во гласот ми звучи на Ријана :) Тоа не ја прави полоша пејачка од Ријана, во никој случај.

Абе и по гласот ми звучи повеќе на Бијонс.:confused: Оф тешко мене, мислиш дека губам слух?:icon_lol:

Абе и по гласот ми звучи повеќе на Бијонс.:confused: Оф тешко мене, мислиш дека губам слух?:icon_lol:

Мене па ми е како микс на двете :D

Може и двете сте во право :D

Незнам зошто Рита Ора ја споредуваат со Ријана.. Рита барем знае да пее, за разлика од Ријана.

Незнам зошто Рита Ора ја споредуваат со Ријана.. Рита барем знае да пее, за разлика од Ријана.

Еве, песнава бидејќи е без видео запис, слушни ја PurplePuma и кажи ми ако не знаеше кој ја пее, на која ќе помислеше побрзо? Ријана или Бијонс? :icon_lol:

Еве, песнава бидејќи е без видео запис, слушни ја PurplePuma и кажи ми ако не знаеше кој ја пее, на која ќе помислеше побрзо? Ријана или Бијонс? :icon_lol:

Бијонс :) Мада RIP е Ријана дефинитивно, посебно на почетокот од песната :)

Игледав неколку видеа од девојчево и приметив дека многу скока па скока, рита ли ора со тоа ноџенцата.

Хмм освен тој еден дел не гледам ништо исто...

Кога Ријана ќе има ваков глас јави ми се.Што мислиш зошто објави вакви слики
Прегледај го приврзокот 44871
За сите да мислат дека Рита Ора ја копира неа, а Ријана ако продолжи вака набргу ќе ја снема. ;)
И незнам зошто луѓето од Албанија ги сметате за исти со овие гом*ата од Македонија, ме е баш ми изгледаат фини посебно оие цивилизираните. ;) Ама да не збориме сега за нив(иако знаев дека ќе се отвори оваа тема ;) )
rita e od kosovo, ne albanija

пази на речникот нареден пат ;)

Или така ми дојде откако прочитав дека Џеј Зи ја открил и откако го слушнав стихот од R.I.P. - "Her days are over, baby she's over"?:eek::icon_lol:
.
Нема некоја голема слика во текстот, ако на тоа алудираш, преработка е на друга песна ова и препеан е и целиот текст освен делот каде што рапува типот, позади го имам ставено оригиналот. А од онаа песната што ја постави Peterson15 е собран семпл, такоџе, од страна на Дрејк, ова е само една одлична преработка и то је то.
Не очекувам многу од типкава зашто ќе е една од многуте во денешниов музички свет, таквите што отскокнуваат се некои ко Пинк на пример, или Адел, па и оваа сега што ја испотија максимално, Лана Дел Реј само мене не ми е нешто посебно.
И Тејлор Свифт ја заборавив само гледам сеа нешто со Бибер ќе соработува а баш добра насока начна.

Инаку да се држам до онтопикот, Рита Ора сигурно ќе успее, не постои начин да не успее ако тера со ова темпо со оглед дека во денешниве музички стандарди и еден клошар ко Лил Вејн успеа, има Се што бара денес голем процент од публиката и тоа е тоа, али пак ќе кажам, не верувам дека ќе отскокне од останатите од нејзинава бранша, може е бољи вокал од одредени пеачки, ирелевантно, тој стил на музика го фура, ништо повеќе ништо помалку.

Хмм освен тој еден дел не гледам ништо исто...

Кога Ријана ќе има ваков глас јави ми се.Што мислиш зошто објави вакви слики
Прегледај го приврзокот 44871
За сите да мислат дека Рита Ора ја копира неа, а Ријана ако продолжи вака набргу ќе ја снема. ;)
И незнам зошто луѓето од Албанија ги сметате за исти со овие гом*ата од Македонија, ме е баш ми изгледаат фини посебно оие цивилизираните. ;) Ама да не збориме сега за нив(иако знаев дека ќе се отвори оваа тема ;) )

Тој еден дел е цел семпл, ритам и сличен рефрен кој е превземен и врз кои се ставени други мелодии и рапувања. Not saying it's bad. Ама heartbeat ми е сто пати боље.

Околу Рита Ора, едвај 3 песни сум и слушнал. Не ми отскокнува нешо многу од останативе поп пејачки во некој посебен контраверзен стил шо некогаш некој би го нарекувал - Рита Ора. Со Ријана ја споредуваат бидејќи стилот наликува на нејзиниот. Гласовните способности и се боље, не велам не. Ама во главном треба и милозвучност за да успееш во mainstream музиката. Ријана има специфично мил глас (не зборам за у живо), без разлика шо у последно време ко да вади нови песни само за да oстане релевантна и да не ја заборават. А е далеку од незаборавна. Сума сумарум, и двете ги гледам како минлив материјал на 15 минути моментум слава. Знам дека самото тоа шо Риана е на сцена веќе добри 6 ггодини го побива ова, ама 15 минути го мислам фигуративно, дека нишо нивно нема да се памти како повеќе од тренд шо постоел у одреден период.

прв пат ја забележав на оваа песна од Дрејк во позадина се појавува. инаку добра пејачка, Ријана слободно можи вода да и носи

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom