Рикнат HDD или?

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Maxtor беше, не ми се свиѓаше. Многу исто така ми бучеше во ПЦ. Не беше за од тараса... гревота... за од кров беше :bip:

Иам проблем тежок....

Вака сеа, иам еден хард диск Western Digital 40GB на IDE port и сеа незнам дали е рикнат или шо, коа се старта компјутерот уопште не го дига инсталираниот Windows на него (уопште не го ни гледа хард дискот, за да бутира од него и у BIOS го нема), има 1-на партиција само, а кога ќе го бутирам Winternals од CD ја дава партицијата и вика 0 bytes.

И сеа дали се поебани некои сектори од хард дискот, да му акнам Regeneratоr, или има друго чаре? :toe:

А башка битни податоци се у питање, тоа е најгадното, да ги немаше нив ќе го џитнев у Вардар уште одма. :nesvest:

Повеќе фактори имаш тука истиот проблем и јас го имав

Мени IDE (или ако ти е на сата мени сата) кабел можда то е ...
Види Џамперите дан не се убо наместени
Види напојување

Ај да ви кажам уш нешто просто :D

Хард дискот знајме дек имат магнети натре така ???
Тие магнети за да се активирет морат струја за да се појаки едно друго шо ти знам јас...
Е сега немојте ShutDown на компјутер и после 3-4 сец пак да го уклучите то нечинит зш идат до празнење на тие магнети и вие одма активирате полнење ... зато остајте 1 мин па уклучете... страдет хардојте ова употребетего и хардот ке ви издржит повеќе години....

Хард дискот знајме дек имат магнети натре така ???
Тие магнети за да се активирет морат струја за да се појаки едно друго шо ти знам јас...
Е сега немојте ShutDown на компјутер и после 3-4 сец пак да го уклучите то нечинит зш идат до празнење на тие магнети и вие одма активирате полнење ... зато остајте 1 мин па уклучете... страдет хардојте ова употребетего и хардот ке ви издржит повеќе години....

Утка друже. Не е препорачливо да му правиш пали-гаси на хард диск оти така премногу го стресуваш моторот што ги врти плочите. Така да ако нонстоп ти гори ПЦ-то, хардот подолго ке трае одколку да го гасиш и палиш компјутерот секој ден или повеќе пати дневно.

Пробај да не има мастер/слејв некое копче на него и да не се меша со цд-ромот(да се двата на мастер или на слејв,мора различно да бидат)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom