Рекорден пад на туристите во гејлада, 2 млрд.евра загуба

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.115
Απώλεια εσόδων 2 δισ. το 2009 στον τουρισμό

Најголем пад за последните 30 години во туризмот се очаква во Гејлада, пишува весникот“Експрес”. Се смета , дека приходите од туризмот 2009 ќе им се намалат за 2 млрд.евра. Тоа се заклучоците во иследувањата на Евробанка за туризмот во Гејлада. Во проучувањето се посочува, дека има многу голема веројатност и 2010 г. да биде една лоша година за гејскиот туризам.
Иако се зголеми бројот на туристите од Русија, Источна Европа, Азија сепак туристите од САД, Велика Британија и Германија се очекува оваа година да ги ограничат патувањата во Гејлада. Тоа од своја страна ќе влијае на гејските приходи.

Цел текст на http://www.express.gr/news/finance/133821oz_20090218133821.php3

Фала богу,дај боже да пропаднат.Само малце нема дискусија на темава па да се надеваме на повеке мислења на темава.
:salut:

Немој да видам да ми плачете, далеку ми е ова, делаку ми е она, мали деца имам, морам во Грција.
Македонец да не стапне оваа година таму, се разбравме !

Гејлада е земја во која туризмот е значителна индустриска гранка.Годишниот приход од туризам им е околу 16 милијарди долари.Најголем број од туристите им се од Источноевропските земји и Англија.Загубава од 2 милијарди долари е последица на глобалнава криза.
Ниеден Македонец да не стапнит во Гејлада,ништо посебно нив нема да ги погоди.Ниеден Англичанец да не стапнит во Гејлада сериозно ќе ги погодит.

Гејлада е земја во која туризмот е значителна индустриска гранка.Годишниот приход од туризам им е околу 16 милијарди долари.Најголем број од туристите им се од Источноевропските земји и Англија.Загубава од 2 милијарди долари е последица на глобалнава криза.
Ниеден Македонец да не стапнит во Гејлада,ништо посебно нив нема да ги погоди.Ниеден Англичанец да не стапнит во Гејлада сериозно ќе ги погодит.

Да, тоа е точно.

И башка и покрај кризата, србите масовно купуваат аранжмани за Грција за ова лето. Интересот е дупло поголем.

Така не е проблем, нашите ефтини аранжмани секогаш некој ќе ги пополни.

Она што Грциве ги плаши се скапите аранжмани со туристи од Запад, кои можеби ќе ги загубат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom