Reggae

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Сега почнав да ги слушам УБ40 и можам да кажам дека многу ми се допадна нивната музика.Добри се ама со Боб не си можат:)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.782
Поени од реакции
11.336
Си поштувам Регенце, топ музиче е, си слушам Marley, Gentleman, Manu Chao, Tanya Stephens, Peter Tosh, Scientist, Damien "Jr Gong" Marley, The Mighty Diamonds.....:helou:
А сеа па на Егзитон се убив од слушање секое сабајле регенце надополнето со хепи пипл :)

Член од
30 јули 2008
Мислења
42
Поени од реакции
0
Go slusam od 4god, se sekavam kako smesno igrav na "No women, no cry":pos2: Nema veze, obozavam regge, samo ne sakam da mi vikat deka pafkam radi toa so slusam regge:( Ama pak si slusam, i si go obozavam Marley i za inat na site si setav so maicka Marley :D:D:D:D:D:D:D:D

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Дали го има некој албумот од Shappa? Ако го има, нека пише тука или по п.п. ако може да ми го даде некако, фала.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Некој од Канон да не има песни да ми прати?

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.030
Поени од реакции
1.517
не слушам реге али да не беше Bob marley мислам дека немаше да биде воопшто познато реге-то

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
не слушам реге али да не беше Bob marley мислам дека немаше да биде воопшто познато реге-то
И Тупак и Еминем да не беа, немаше рапот да биде познат.Секој музички правец има своја икона која го прославила.Не дека не бил познат ама го издигнал на повисоко ниво:)

alkos

Швалер!
Член од
8 август 2008
Мислења
38
Поени од реакции
1
Skinhead Reggae, Ska, Rocksteady RULES!!!
Laurel Aitken, Judge Dread, Symarip/Pyramids, Desmond Dekker, Derrick Morgan, Prince Buster, Toots & the Maytals, Pioneers, Ethiopians, Cimarons, Dandy Livingstone, Rico Rodriguez, Dave & Ansell Collins, Alton Ellis, John Holt.........

сите овие што ги знаете Bob Marley, Peter Tosh, Burnig Spear или Rastafari Reggae се многу после горе-наведените.

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
Многу сакам реге, не сум нешто многу навлезена во правецот и не знам многу изведувачи, ама знам да заслушам по дома Bob Marley, Manu Chao, Gentleman, UB40 и во последно време Tanya Stephens. Многу ми беше филм сега кога бев на одмор секој ден доле на базенче од хотелот пуштаа реге, мераци. Многу весело музиче за лето, само за коктелчиња и плажи :)

Elena F.Sinatra

Temper Tantrum
Член од
5 август 2008
Мислења
227
Поени од реакции
15
Само комбинација на reggae сo ska и punk, тоа звучи подобро...
Вака реге-то е многу, што знам...chill music, лежерна, дремачка, ништо-неправечка :) t.е музика за денгубење по цел ден :(

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Марли уб40 џентлмен

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
Слушам реге, а го обожавам Марли:vozbud: :vozbud:Он и The Wailers се перфекција.

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Поштувам реге... bob marley и the wailers ми се фаворити и наравно иам постер од боб марли в соба.

Kajgana Shop

На врв Bottom