Разлика помеѓу On.net и ADSL интернетот?

• Креатор на темата Креатор на темата ontario
  • Време на започнување Време на започнување

ontario

Кајганичар до Коска
Член од
4 мај 2008
Мислења
32
Поени од реакции
1
Која е разликата помеѓу понудите на On.net и АДСЛ .. Кои се предностите на Оn.net а кои на ADSL . Зошто на АДСЛ 10 gb е 590 денара ... а на On.net сообраќајот е зголемен на 15 gb и е 500 денара.Ајде корисници и On.net. и ADSL .. овде можете да ги наведете предностите .. замерките и пофалбите . Поздрав

Он.нет е како прле пред магаре...секога прво вика „оп„ па потоа скока...и паѓа...на газ.

Он нет е провајдер, АДСЛ е услуга од кој било провајдер. Не се споредуваат.

Имам он нет solo 101 на работа екстра е , имам дома solo3 исто сум задоволен.
Користам и mt-net исто е ... ако мт-нет зеза тогаш зеза и он-нет

Супер се он нет со адсл-от а wadsl немам користено и не можам да коментирам

офф нет и провајдер како магаре и музика :pos2:, додека ги користи линиите на т-хоме има секогаш од нив да зависи?, дури и со дуото не е кај секој 10мб, кај многумина е 6мб колку што е и адсл'от, гарант и услугите нивни ги користи па прави дубари со нив. САКАМЕ НОВ ПРОВАЈДЕР со своја оптика итн, свои услуги и да не зависи од никој од овие монополџииве

*Зборуваме за понудите на он.нет и на т-хоме ..

*бајд’ веј Дики доека не се спроведи некој подобар провајдер во нашава кутра земја ќе страдаме ние корисниците.

Јас бев на Соло 3, па се префрлив на неговиот следбеник Соло 10 и мене ми е добар. :)
Мада мислам Макс Адсл се подобри.

Јас бев на Соло 3, па се префрлив на неговиот следбеник Соло 10 и мене ми е добар. :)
Мада мислам Макс Адсл се подобри.
абе иста работа е. Во случајот со соло пакетите оннет е само препродавачат на максадсл од оннет. мтнет ја брка целата работа, уклучување корисници, линиите опремата се е нивно.
се преку мтнет оде. така бар јас знам.
значи соло и максадсл се едно исто срање.

додека не дојде провајдер што цела македонија ќе ја изврзе со кабли, чќе си направе централи, значи мрежа тотално независна од телеком, нема да има тука саламен и ефтин интернет.
тука сите гледат да те ограбат. се испродадоме на странците е сега жетва. има да не вршат како сакаат.

Јас имам кабелски ама еден другар има адсл и појке пати му пајга

абе иста работа е. Во случајот со соло пакетите оннет е само препродавачат на максадсл од оннет. мтнет ја брка целата работа, уклучување корисници, линиите опремата се е нивно.
се преку мтнет оде. така бар јас знам.
значи соло и максадсл се едно исто срање.

додека не дојде провајдер што цела македонија ќе ја изврзе со кабли, чќе си направе централи, значи мрежа тотално независна од телеком, нема да има тука саламен и ефтин интернет.
тука сите гледат да те ограбат. се испродадоме на странците е сега жетва. има да не вршат како сакаат.
Епа се продаде инфраструктурата, му се даде на техоум. И стои забелешката од армин06, адсл е адсл, како isdn, dialup (различни технологии), а оннет е фирма како техоум. До вчера и телекомот даваше dialup услуги, катастрофални и скапи.
На оннет сум немал досега проблем (освен со wirelessadsl), пред тоа бев на максадсл, па и со нив немав проблем, само беа солени за тоа време. Не знам од каде максадсл подобра или полоша од соло. И двете се ср.., скапи и со лоши договори.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom