Раздвижувања на турското малцинство во соседството

• Креатор на темата Креатор на темата MKEUpatriot
  • Време на започнување Време на започнување
:wink:
Да почнеме прво со романците.Тамо има договор по време на втората светска воjна и нема никакав спор.Уште повеке има размjaна на населението между двете држави и со това се тура краj на сите нерешени прашаниja со романиja.
Грциja-прво договор за менуване на населението и после от бугарска страна за компензации на частните имоти на граганите.След което договор от 1964 година со коjто уште еднаж се гарантира дека нема нерешени прашаниja.
Турциja-един договор коjто е во полза на Бугариja за наплата на имотите на сите бугари имали имоти во Турциja.Днеска се оценува дека Турциja треба да даде около 10 милиарда евро на тези хора - сиреч на Бугариja.Това е един от условите на ЕУ Турциja да биде приета.Ако се стигне дотамо.Со изплатата во иднина на този договор "проблемите" сваршват.
Србиja-договор,се уште не е решено коj ке компензира териториите на граганите и БПЦ.Ке се дискотира во иднина.
НО нема нито едно отворено прашане,нема ни един генерален спор со соседна држава.

Smotle,analizirajgi rabotive Bugarija kako stana clenka na NATO? Zosto Turcija ne sakase da ja blokira clenstvoto na bugarija vo NATO? I uste ova treba da go znaes ima vladini dokumenti megu Turcija i Bugarija koja sto Bugarija ne smee nitu bukvata A da rece za turcija za clenstvoto vo EU,a kako vtoro Bugarija bese uslovena od Turcija pred da stane clenka na NATO,taka da ti sve sto kazuvas ovdeka e seljacki i prostacki.:tapp:

да, ке воспоставеше, точно. Ке протераше уште барем половин милиона косовари во Македониjа, и вие ке им се радувахте... и ке славевте Србиjа какви херои били... А не ке помисливте ни на минута за интересите на земjата коja ви е родила, нехранимаjковци jугословенски...
Ova e zrelo za opomena pred ban.

Ova e zrelo za opomena pred ban.

даваj, точно така. Бан за вакви постове. Да останат само постове славешти делото на Црвенковски, Георгиевски, Глигоров и илjади други знаjни и незнаjни македонски херои, кои направиха од Вардарска Македониjа втора косоварска држава. Алелуjа!

даваj, точно така. Бан за вакви постове. Да останат само постове славешти делото на Црвенковски, Георгиевски, Глигоров и илjади други знаjни и незнаjни македонски херои, кои направиха од Вардарска Македониjа втора косоварска држава. Алелуjа!
ako si poglednal profilot jas sum simpatizer na VMRO-DPMNE naslednikot na Vmro.Ovie sto gi nabroja mi se ideoloski protivnici iako Gligorov ima i pozitvni momenti vo istorijata.No za vas site makedonci se jugosloveni tia e recidiv

ako si poglednal profilot jas sum simpatizer na VMRO-DPMNE naslednikot na Vmro.Ovie sto gi nabroja mi se ideoloski protivnici iako Gligorov ima i pozitvni momenti vo istorijata.No za vas site makedonci se jugosloveni tia e recidiv

за мене вие сте истите, сдсм-овци или вмро-овци или некви други 'овци'. Барем во однос кон Косово сте сите дилетанти невидени. Писав овде век'е дека за мене и лицето Ль. Г. е многу далече од бугарските национални интереси и поглед кон историjата, така не се фалете многу дека сте били вмро-овци, ОК? ;-)

ВМРО нема наследник таа се расформира 1908година нејзина наследничка можи да е ВМРОобединета а не денешните ВМРО партии.

за мене вие сте истите, сдсм-овци или вмро-овци или некви други 'овци'. Барем во однос кон Косово сте сите дилетанти невидени. Писав овде век'е дека за мене и лицето Ль. Г. е многу далече од бугарските национални интереси и поглед кон историjата, така не се фалете многу дека сте били вмро-овци, ОК? ;-)
Ne mozam da ti pomognam vo tvojata makedonofobija,cekam da reagira moderatorot.Ovde se navreduva cel makedonski narod.No cim si se pridruzil na forumov mego ovie ovci sigurno i ti si nekoe zivotno

за мене вие сте истите, сдсм-овци или вмро-овци или некви други 'овци'. Барем во однос кон Косово сте сите диалетанти невидени. Писав овде век'е дека за мене и лицето Ль. Г. е многу далече од бугарските национални интереси и поглед кон историjата, така не се фалете многу дека сте били вмро-овци, ОК? ;-)
а ти си бугаро овца кледајте си ја вашата држава ние ке си ја гледаме нашата.
од многу бабици детето килаво е .
како волци на овца сте нафрлени.

Бугарија-не признава јазик,народност окупира територија.
Србија-не признава црква окупира територија
Грција-не признав народ,нација,знаме,држава,јазик окупира територија
Албанија-не признава народ окупира територија

image.php
личиш на овца

Ne mozam da ti pomognam vo tvojata makedonofobija,cekam da reagira moderatorot.

не, не ja сакам ни Jугослабиjа, ни Косово, признавам. А ако за тебе тоа е "makedonofobija", то не знам што да речам уште. I am speechless, не можам да ти помогнам, ОК?

Ovde se navreduva cel makedonski narod.No cim si se pridruzil na forumov mego ovie ovci sigurno i ti si nekoe zivotno

деj, деj, ама аjде молам ви се, господине, не си вметнуваjте дека вие представате цел народ и држава. Просто имаjте едно на ум, дека много луг'е don't buy it, не ви веруват и не гледат на Вас како на единствената и легитимната гледна точка односно земjата дето сте родени.

не, не ja сакам ни Jугослабиjа, ни Косово, признавам. А ако за тебе тоа е "makedonofobija", то не знам што да речам уште. I am speechless, не можам да ти помогнам, ОК?

деj, деj, ама аjде молам ви се, господине, не си вметнуваjте дека вие представате цел народ и држава. Просто имаjте едно на ум, дека много луг'е don't buy it, не ви веруват и не гледат на Вас како на единствената и легитимната гледна точка односно земjата дето сте родени.
ти бе копук ништо не пред ставуваш.мислиш дека си јак бугарин :drk:

image.php
личиш на овца

а ти си бугаро овца кледајте си ја вашата држава ние ке си ја гледаме нашата.
од многу бабици детето килаво е .
како волци на овца сте нафрлени.

image.php
личиш на овца
Ако са сите са като тебе, бугарите немат ништо обшто со вашто племе.

gl Мај немате к'смет со соседите, а? . А и не само со соседите... Нема спор д'ржавата ви е призната во цел свет, но като д'ржава во којато живејат хора, които до 1944 г са били б'лгари. Днес не знам какви сте. Поздравјавам те с това стихотворение на Иван Вазов: Па шта си ти(во превод на бугарски- Как'в си ти?)

ПА ШТА СИ ТИ?
Иван Вазов

Па шта си ти? - так'в в'прос задава
в'в твоја дом безочлив чужденец.
Па шта си ти? - с такваз псувнја смуштава
душата ти некакен приш'лец;

Па шта си ти? - туј питане навред -
при Дрин, при Шар, при Вардар, Преспа драга
о, б'ларино, с'рбин ти полага
и чака с начумерен лик ответ.

Но ти пази се, прав ответ не давај.
Кажи се португалец кјурд, сириец,
лапонец, нег'р, циганин, индиец -
но б'лгарин се само не признавај.

Че тоз грјах см'ртен прошка там не знај:
влече позор, побој затвор, изгнанье -
невидени при прежните тирани.
Скриј, че си б'лгарин в нај-б'лгарскија крај
;

че си потом'к Самуилов, на Атонскиј
Паисиј внук; скриј на која си мајка син,
на кој јазик пеј м'тниј Вардар, синиј Дрин,
и езерата и горите македонски!

Не споменувај Лозеград,
Лјулебургас, ни Булаир ужасни:
ти би разбудил подозренија опасни,
че на героите техни може да си брат.

М'лчи! А вместо тебе всеки дол, п'тека,
д'брава, езеро, река, рид, планина
ште викат с глас през всички времена:
"Тук б'лгари са, б'лгари от памтивека!"

Април, 1913 г.

па немат амо тоа е научно докажано а не вака ти по форуми да ме правиш бугарин.

Andonov - много си глуп, ако и да си т'п. Срамиш се.

gl Мај немате к'смет со соседите, а? . А и не само со соседите... Нема спор д'ржавата ви е призната во цел свет, но като д'ржава во којато живејат хора, които до 1944 г са били б'лгари. Днес не знам какви сте. Поздравјавам те с това стихотворение на Иван Вазов: Па шта си ти(во превод на бугарски- Как'в си ти?)

ПА ШТА СИ ТИ?
Иван Вазов
Па шта си ти? - так'в в'прос задава
в'в твоја дом безочлив чужденец.
Па шта си ти? - с такваз псувнја смуштава
душата ти некакен приш'лец;

Па шта си ти? - туј питане навред -
при Дрин, при Шар, при Вардар, Преспа драга
о, б'ларино, с'рбин ти полага
и чака с начумерен лик ответ.

Но ти пази се, прав ответ не давај.
Кажи се португалец кјурд, сириец,
лапонец, нег'р, циганин, индиец -
но б'лгарин се само не признавај.

Че тоз грјах см'ртен прошка там не знај:
влече позор, побој затвор, изгнанье -
невидени при прежните тирани.
Скриј, че си б'лгарин в нај-б'лгарскија крај
;

че си потом'к Самуилов, на Атонскиј
Паисиј внук; скриј на која си мајка син,
на кој јазик пеј м'тниј Вардар, синиј Дрин,
и езерата и горите македонски!

Не споменувај Лозеград,
Лјулебургас, ни Булаир ужасни:
ти би разбудил подозренија опасни,
че на героите техни може да си брат.

М'лчи! А вместо тебе всеки дол, п'тека,
д'брава, езеро, река, рид, планина
ште викат с глас през всички времена:
"Тук б'лгари са, б'лгари от памтивека!"

Април, 1913 г.

ПОКЛОН

овој вазов што не напишал за дојран и поразот на брат му една песна ))))))).

до колегиве бугари на форумов, не се мачете бе џабе не ја бива...ние едно си знаеме со верба во бог Македонец до гроб!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom