Разбудете го Македонецот во вас

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.117
Крајно време е да се превземат мерки за се заштитиме од оние кои најмногу ни ја оцрнуваат државата, оние кои ни го попречуваат влезот во ЕУ, оние кои со сите сили се трудат да не обезличат.......
Нивните провокативни акти и изјави не само што не „трујат“ нас , туку ја загадуваат се повеќе и повеќе светската јавност.

ДАЈТЕ, ПРЕВЗЕМЕТЕ НЕШТО, ЗА ДА НЕ БИДЕ ДОЦНА.

FYROM: The Troublemaker of the Balkans?

Напишано од Nicolas Mottas, born in Greece in 1984, is a.......
One of the most significant decades-long problem in South Eastern Europe is the irripresible political use of history and national symbols by region's governments. The case of 'Macedonia' is an example of the above assumption. Since its birth as a state entity in 1991, just after the dissolution of the united Yugoslavia, the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) has based its own existence in the appropriation and use of ancient Greek names and symbols. That created de facto a clone-state without a concrete national identity; a 'ticking bomb' in the heart of the Balkans, as the UN High Representative in Kosovo described FYROM in December 2000........

http://www.americanchronicle.com/articles/78494

Гравот ми се вари, одете вие, ќе дојдам.

Организација, координација, акција.
Нема филозофија, нема медитација, само желба.

Уште од 8 сум буден бе, еве сега и ја ќе седнам ќе срочам еден текст за АмериканХроникл, уште некој да им се јави и да плати да го објават.

Ubavo glasi temata...da go razbudime makedonecot vo nas i da gi odjebime USA...preku tashkovikj ni e od niv

2001 година уочивме дека известувањето за кризата во Македонија е во интерес на туѓи немакедонски интереси.
Пративме допис до сите македонски организации кои ни беа тогаш достапни за формирање на координативно тело кое ќе ја координира работата на проекти од заеднички интерес, меѓу другото и за платени статии во светски медиуми.
И, немаше одговор.
Вистината за Македонија ја презентираат Македонци а во овој свет тоа се прави со стратегија, организација и со ПАРИ.

Vistinskiot Makedonec nema sto da go budi Makedonecot vo sebe.Toj toa go nosi vo genot koj nikogas i ne zaspiva.Tesko na Makedonija i nam Makedoncite od kvazi patrioti koi ni ja krojat sudbinata.

Furthermore, the governments of the Former Yugoslav Republic of Macedonia have failed to consort with the UN-sponsored Interim Accord of 1995, broking specific provisions of that agreement. According to a U.S. Senate Resolution (SR 300), submitted in August 2007 by senators Barack Obama, Olympia Snowe and Robert Menendez, Skopje must "stop the utilization of materials that violate provisions of the United Nations-brokered Interim Agreement between FYROM and Greece regarding hostile activities or propaganda" (Article 7, Paragraph 1 of the Interim Accord). Additionally to that, the current Prime Minister of FYROM have done his best in order to break provisions of the 1995 Agreement, by grossly interfering in domestic Greek politics. He did that through public statements and interviews, either by refering to Greece's political scandals - which have nothing to do with his business - or by posing to international organizations nonsensical issues regarding supposed repression of ethnic minorities in Greece. But such actions consist violation of Article 6 (Paragraph 2) of the Interim Accord which prohibits Skopje's interference in the intertional affairs of Greece.

Прво: Незнам дали е до Американскиот или незнам која варијанта на Англиски, ама во горенаведеното писмо има доста печатни грешки. Ова значи дека не е едитирано, што значи... епа незнам што значи.
Второ: Пицајзлата во горниот цитат зборува за нешто што нема веза. Ако некој ја крши спогодбата, тогаш тоа е гејлада а не Македонија. За ова како Доктор на Политички науки, може комотно да оди да се измоча во некоја малока.

Незнам како можат да објавуваат вакви глупости, знам дека е слободен свет, ама овој свет ако цени барем малку вистина нема да дава вакви шовинисти да дојдат до последната а не па првата страна на некоја си новинска агенција.

Типот си гради кариера, со комплетно шаблонско писмо во кој многу често употребува исти зборови, кои се нападни и одвратни за кој и да е читател (освен за нео-нацист геец). Ако јас сум некоја влада, овој гад би го вработил за инает на комшиите... а гледам веќе е и пуштен во употреба. На овој бедник нема да му е последно што не напаѓа вака и очекувајте уште многу тенчења на нерви од простакот со титула докторат.

Vistinskiot Makedonec nema sto da go budi Makedonecot vo sebe.Toj toa go nosi vo genot koj nikogas i ne zaspiva.Tesko na Makedonija i nam Makedoncite od kvazi patrioti koi ni ja krojat sudbinata.
Кој е вистинскиот Македонец -Ти или ТАА ??
██ 10% Greek
███ 20% Greek
████ 30% Greek
█████ 40% Greek
██████ 50% Greek
███████ 60% Greek
████████ 70% Greek
█████████ 80% Greek
███████████ 90% Greek
█████████████ 100% PROUD
MACEDONIAN

http://www.youtube.com/user/KilkisGirlMACEDONIA

Кул, многу нешто зборуваш за Грците, помалку за Македонците. А треба да е обратно.

Чисто колку да знаете со кого си имате работа: уште во 1946-та година ОН знаеле за геноцидот врз Македонците:

http://uk.youtube.com/watch?v=utsueGTWmBU

Па сега гледајте дали од нив треба да се бара помош.

Ubavo glasi temata...da go razbudime makedonecot vo nas i da gi odjebime USA...preku tashkovikj ni e od niv
Авторот на текстот е Грк. Каква врска има ова со Американците?
И кај нас имам продадени души што објавуваат вакви текстови.. Треба од тука да почнеме, а не од „Американците“.

Back
На врв Bottom