RAT LOOK новиот модерен автомобилски тренд!

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Иако за прв пат се појави пред 20-тина години, сега го доживува својот процут. На многу (вклучувајки ме и мене) ни се смачи од сјајниот хром, совршената боја, едноставно автомобилите се создадоа не да ги обозаваме нив како автомобили, туку деталите, исто како да гледате слика од Да Винчи а се восхитувате на боите што се користени, а не на целата слика...

Па, еве ако можам да ги наречам така...вистинските hard core автомобилски ентузијасти им дојде преку К** со таквите „кремски” возила и се фрлија на средување на своите автомобили во возачките способности а каросеријата да ја забаталуваат и воопшто да не ја санираат корозијата или па само еден слој прајмер и толку...

Тој тренд се рашири и кај VW обожавателите, се надевам и кај другите наскоро.
Значи ова е совршено за нашето поднебје. Имаме полно дотраени автомобили (каросериски), за мотор се наоѓа лесно, се што ни треба е малце инветивност и еве ви резултати:

B_Gibbons-Rat-1_jpg.jpg

HotrodHooch-rat-3d.jpg

71VW_01w.jpg

furgo1.jpg

Се надевам брзо ќе замавни овој Look и кај нас!

Што мислите за него? Го подржувате или не? Би излегле со вакво возило со девојката/дечкото?

Od ponudenive vredi samo vtoroto. Drugive dve i kor ke vidi deka se prastari. Vtoroto kolice e grom za niz grad, a zaso da ne i za so devojka. Belki nema da i smeta, bas naprotiv.:smir:

Сакаш да ти кажам нешто? Тоа второто е постаро од првото...само слој мат боја (или прајмер) е фрлено на него...како и Бубата под него...

За Viktor Mak... Види вака ова е тренд што ги тресе луѓето од западна европа што сакаат да се малку поразлични од она досадно секојдневие (измија, полирај ја, па се изграбала ова она). Значи што е финтата. Се зема возило што е буквално тенеќе се средува се комплет, му се става ѕверски мотор само каросериски се остава да кородира (дури некои некородирани ги мачкаат со киселина да падни бојата и да кородира). И после тоа... имаш лудило од возило што може секој прашината да му ја јади, а сепак на изглед е за потсмев. Замисли ти со ганц нова кола, а некој со некоја скапана Буба на семафор да те остави 100 метра зад него :)

Dzish напиша:
Замисли ти со ганц нова кола, а некој со некоја скапана Буба на семафор да те остави 100 метра зад него :)

УУх...како сакам да му напрам вакво нешто на некое BMW :)

Овој изглед го поседуваат полно коли од 1990-то годиште па надоле. Ама веројатно поентата е машината да е асална под хауба :))

90% работат на тоа да имаат јака машина...некои ниту то...стандарден мотор и толку. Абе се исплаќа тоа да го напраиш...само моторот...најскап мотор за овие е 500 евра...е сеа што лимарија ќе направиш за 500 евра и механика...затоа само механика...лудница идеа!

Да, зафаќа голем интерес во Западна Европа овој стил.

Дури сопствениците на некои VW ги оставаат да скапуваат. It's road worthy then :) така викаат.

zavisi od masinata ako e jaka da ako e slaba nikako

Што мислите за него? Го подржувате или не? Би излегле со вакво возило со девојката/дечкото?[/quote]

Исклучиво со вториот автомобил, со другите малце тешко:)

RAT LOOK да би излегол зошто да не

Најискрено ми се прави ќејф да оставам некое BMW или Mercedes на семафор и да се крстит тој внатре, ама не сте свесни колку ми го полни срцево, имам нешто слично доживеано(само шо не беше толку крш автомобилот во кој се возев) Corsa 2.0 16v со некои 180 hp и + тунирана, застанавме на семафор со BMW 525 обично, вистина парче го направи Corsa-та, тој со BMW-то се уби од нервирање,хихихи....:pos2:

Де оживејте.... тоа ратлук-от... локум работа...само треба да се смисли како да се распореди рѓата правилно да има симетрија, изглед добар. А тоа се може, е сега како, треба да размислиме...

Глупава работа е да упропастуваш нова кола за ваков изглед. Поарно купи стара и направи што ќе праиш.

Рат лук е со т.н прајмер (не знам мак превод за ова) црн и тоа. Значи недовршена кола. А сега што прават од скапаници хот родс е тоа е веќе друго и нема врска со оригиналните хот родс.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom