Ранобудници

:back:- па очекував да те најдам ОВДЕ- (заради кафенцето де) - затоа и пишам, штом видов дека те нема
Koshechka_07.gif

Утринското кафе го пијам сама во тишина :)
Потоа почнува денот...Исто како да сме го пиеле заедно.

Пола од нив не се легнати од вчера бре. :)
за тебе знам бе брат- тоа и ме зачуди- секое утро пред 6 ти си на форумов, ама денес :raz:, баш се запрашав за тебе и за Lurtz

за тебе знам бе брат- тоа и ме зачуди- секое утро пред 6 ти си на форумов, ама денес :raz:, баш се запрашав за тебе и за Lurtz
И ние понекогаш сакаме да се издуваме од сабајле, па после да седнеме пред компљутор. :)
Прво излегов надвор да видам зошто сонцето силно свети, а температурата е толку ниска (-5*C), после 2-3 кругчиња ќе свртам да се загреам, и сега сум внатре на топло, со чајче. :)

Кога ке легнам касно,спијам до покасно.
А кога ке легнам рано,станувам рано.

Така да никад не станувам во исто време,али за викендите сакам малце да си полежам :)

Јас секогаш сакам да си поспијам. Дури и посериозни обврски знам да откажам поради тоа што ми се спие.
Сакам да се навикнам да станувам рано, но и да станам досадно ми е дома, тоа во случај ако немам некоја обврска, па затоа пак си легнувам и продолжувам да спијам. :pipi:

Не сум воопшто ранобудник и го цитирам членот што пред мене кажа дека “срце ми плаче кога станувам насабајле“.
Во принцип се што е помалку од 9-10 часа сон, не го прифаќам за сон. Во собата чувам хрчак и заради него и да сакам да си легнам порано, не можам, затоа што тие се активни ноќе и само штракаат а нема каде да го преместам на друго место, додека пак срце не ми дава да го однесам во WC :pos: затоа што таму е поладно и не сакам само да седи таму.

Последниве неколку години редовно си дочекувам 04:00 па потоа заспивам, дури и да се случи да станам насабајле, попладне ќе ме совлада дремка и ќе заспијам и ноќта пак до 04:00. Знам дека не е убаво, ама тоа е тоа.

Кога ќе почне работната недела секогаш се будам пред алармот, некаде пред 6.00. Следи миење, облекување па на греана ракија со дедо ми, и правец автобуска па факултет. А сега за време на распустов малце се опуштив ама се има случувано да легнам во 2-3 навечер а да станам во 8-9 сабајле. Неможам да спијам подоцна ако знам дека имам некоја обврска, како да ми е во сонот мислата дека треба да станам.

Па, колку сте вие ранобудници?

Дали во деновите кога немате обврски сакате да станете порано и да го искористите денот максимално, или сте од оние кои преферираат да го преспијат целото утро?:)

Јас најчесто кога немам никакви обврски, обожавам да си поспијам до покасно, но има и денови (како денес:)) кога станувам многу рано и едноставно уживам во утрото:)

Голема коинциденција. Јас сум истиот случај, со таа разлика што деновите кога сакам да уживам во утрото се помалубројни од оние кога обожавам да го преспијам претпладнето. :)

Zavisi koga kje legnam.
Nekogash koga legnuvam vo 11, se budam vo 7, a koga legnuvam vo 3 se budam vo 12.
Ne sum nekoja spanka, ama ne sum ni ranobudnik.
Ne razbiram kako mozhat nekoi, ko tatko mi, cel zhivot legnuva vo 3, a stanuva vo 7? ^.-

Па не сум ранобудник. Али чудно, полесно ми е да станам наутро кога подоцна легнувам. Is it just me? However, ако не ме разбудат може и цел ден да го преспијам.

Да не беше асистентот да не не заебеше, немаше да бидам на интернет волку рано. Добро утро, пичкатиматер.

Недела 20-02-2011-тата. Надворешната температура е 2*C, а и ветар има послаб. Створени се услови за да заврне дожд.
Најавуваат и снег за наредните денови (рекоа понеделник, мене ми личи дека баш за вторник ќе заврне снег). :)
Мрза ме фати и не трчав сабајлево, ама затоа пливав уште рано-рано.

Нек се угоде....станат сум уште од 7 ко грешник некој у недела.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom