Rage Against The Machine

• Креатор на темата Креатор на темата RapcoreBoy
  • Време на започнување Време на започнување
Никад доста од Rage, Никад!

Добра листа си составила фаворит - People Of The Sun!

П.С. Како си можела да не ја убациш.

П.П.С. Не делуваат агресивно него екстремно моќно и подигнувачки :ojea:

Тоа де! (:

Инаку, Bulls on parade сите ја величаат и ме нервира тоа.
Добра е песната али поради тој факт што сите ја величаат, како сингл преку кој RATM се прославија, не ја постирав. Од инат!
Како и Killing In The Name Of.
Него ти да речеш како не сум ја постирала? -.-

п.с. People Of The Sun исто така мој фаворит од фаворитите <3

Тоа де! (:

Инаку, Bulls on parade сите ја величаат и ме нервира тоа.
Добра е песната али поради тој факт што сите ја величаат, како сингл преку кој RATM се прославија, не ја постирав. Од инат!
Како и Killing In The Name Of.
Него ти да речеш како не сум ја постирала? -.-

п.с. People Of The Sun исто така мој фаворит од фаворитите <3

Можам во лева рака да ти се кладам дека пораката и суштината и метафората на bulls on parade не си ја сфатила.

--- надополнето ---

Енивеј, онтопик..
Единствени бендови шо би ги стаил пред RATM ми се Soufly и Sepultura... :)
Бескрајно го почитувам Zack De La Rocha, али Max Cavalera ми е учителот... sensei... он на прав пат ме бутка!

--- надополнето ---

и УС пат, I'm housin' ми е дефинитивно најбоље нумера од RATM.
Многу ми е таква... badass мангупска реперска песница...
'CUZ I'M HOUSIN'!! = Зашо си МОЖАМ!

[/COLOR]и УС пат, I'm housin' ми е дефинитивно најбоље нумера од RATM.
'CUZ I'M HOUSIN'!! = Зашо си МОЖАМ![/QUOTE]

Добра е и I'm housin' таа е од албумот Renegades кој е инаку албум на преработки, така да не е нивна песната.ЕPMD се оргиналните изведувачи:smir:

[/COLOR]и УС пат, I'm housin' ми е дефинитивно најбоље нумера од RATM.
'CUZ I'M HOUSIN'!! = Зашо си МОЖАМ!

Добра е и I'm housin' таа е од албумот Renegades кој е инаку албум на преработки, така да не е нивна песната.ЕPMD се оргиналните изведувачи:smir:[/QUOTE]

За повеќето песни знаев дека се преработки, али за оваа не О_О
Баш ме зачуди (:
Патем, не наоѓам никакви резултати од никакви EPMD, ако можеш, најди ми линкче да го чујам оригиналот (:

Добра е и I'm housin' таа е од албумот Renegades кој е инаку албум на преработки, така да не е нивна песната.ЕPMD се оргиналните изведувачи:smir:

Баш ме зачуди (:
Патем, не наоѓам никакви резултати од никакви EPMD, ако можеш, најди ми линкче да го чујам оригиналот (:[/QUOTE]

Целиот Renegades им е преработки.Инаку овие имаат myspace, али ја нема таа песна, така да еве ја тука:

Баш ме зачуди (:
Патем, не наоѓам никакви резултати од никакви EPMD, ако можеш, најди ми линкче да го чујам оригиналот (:

Thanks a lot man <3

RATM = лудница

Закон. Морело е уникатен гитарист. Невидено до сега. Тешко дека некој ќе ги повтори.

Ама еве еден сличен бенд на нив

RATM = лудница

Закон. Морело е уникатен гитарист. Невидено до сега. Тешко дека некој ќе ги повтори.

Ама еве еден сличен бенд на нив

Неможе да има сличен бенд на RATM бидејќи се уникатни!

Толку.

да, ама H-blockx се пред RATM. Да не се сватиме погрешно, јас ги сокапувам од слушање RATM, ама и овие се доста слични на нив. На сите што му ги пуштив и не му кажав кои се, си помислија дека се Рејџ. Реков, не верувам дека некогаш ќе се појави ваков бенд како Рејџ, ама и H-blockx се доста добри.

да, ама H-blockx се пред RATM. Да не се сватиме погрешно, јас ги сокапувам од слушање RATM, ама и овие се доста слични на нив. На сите што му ги пуштив и не му кажав кои се, си помислија дека се Рејџ. Реков, не верувам дека некогаш ќе се појави ваков бенд како Рејџ, ама и H-blockx се доста добри.

Не ми звучат на Rage, уопште.
Е ова веќе звучи, Urban Dance Squad се една од оргиналните инспирации на RATM :)
Иначе за бендот, еден од најголемите бендови до денеска. Такви вистинити текстови, таква музика немам видено. Иначе често ги мешаат со ну-метал, рап-кор... Рап-метал се, со панк елементи али не доволно да се класифицираат како рап-кор (рап+панк), иначе со доста елементи од фанк и хард рок. Ѕверови! :)

Ова е еден од првите нивни концерти, пред да бидат „познати“ :)

Не ми звучат на Rage, уопште.
Е ова веќе звучи, Urban Dance Squad се една од оргиналните инспирации на RATM :)
Иначе за бендот, еден од најголемите бендови до денеска. Такви вистинити текстови, таква музика немам видено. Иначе често ги мешаат со ну-метал, рап-кор... Рап-метал се, со панк елементи али не доволно да се класифицираат како рап-кор (рап+панк), иначе со доста елементи од фанк и хард рок. Ѕверови! :)

Ова е еден од првите нивни концерти, пред да бидат „познати“ :)

Ова е уште пред Rage Against the Machine албумот да го снимат, '91 :)

Еве го цел концерт ако сака некој да го гледа.

Масивен фан, ако не се забележува на прв поглед. :)

ХАх басисот си го земал тепихот од дома

Ова го заборави! ;)
Инаку немам коментари, ова е од моите топ 5 бенчиња.

Баш пред некое време решив пак да си ги подзаслушам и така врткајќи си реков „Ај да видам дали има некоја снимка од почетоците“ и го најдов ова. Препорачувам кој милува да слушне. РАТМ ми се дефинитивно еден од бендовите кои никогаш нема да ми здосадат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom