Работи од минатото

• Креатор на темата Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување Време на започнување
images

Земзела. Најјака појава што ја имам видено во цртан филм.

- и цртаниот со ташната кога оживуваше , со пенкалата , гумата :pos:не можев да го најдам како се викаше.
Земзела беше бедес :D
Тој цртанот со ташната, пенкалата сакав да го постирам предходно ама не знам и јас како се вика. :)

Sent from my CMX HTC Pyramid

Секое утро ми почнуваше вака :D
(уште во 6:30 ќе станам да ги изгледам приказниве,па златно славејче одеше потоа и од 8 почнував,забавиште бев иначе).
Нешто подоцна се појавија се сеќавам Јелена или како и да се викаше тоа едно девојче ми беше ептен срцкаста,па љубоморев на секој шо ќе и се доближеше или фатеше за рака :pos:. Исто така неможам а да не го спомнам ,исто и еден друг цртан шо го даваа на МТВ со оние со долгите опашки....Марсупилами или како и да беше :D

Понатаму,за грицки...Оние стапчињата цели со сусам,потоа имаше едни холидејки ги викавме кај нас на Ети,манчмелоу со жолта позлатена хартија...по 5 денари беа,дневно се предозирав со такви :D . Во маало игравме бишка(жмурка со топка,па често се случуваше некој цела вечер да мижи,па плачки... :D ),па имавме забранети места за криење,па на комшииве им сметавме дека бевме голема багра(10-12 души :D ). Исто и вистина или предизвик игравме,обично предизвикот ни беше да се качиме на некоја цреша/слива/кајсија и да крадиме од таму. Нема никогаш да заборавам кога еден другар се качи на една кајсија и овој дедово шо беше негова излезе со пушка,наполнета со сол. Па кога го пукна под гзот негде,3 дена му беше модро местото :D .За вистина-се знае...Која ти е симпатија,која ја сакаш...Имаше една стара куќа у маало и навечер кај 9-10 саатот сите ќе се наседнеме таму и почнувавме приказни за Крвава Марија,вампири,духови...Летоска седнавме со другариве од маало да се потсетиме на тие времиња...ех колку ми фалат у пичку матер :D

Не ми се верува, го забравивте то ко со душа чекавме мал ветер да дој :D

ФОРТУНА! :vozbud: Бар така ја викавме ние :pipi:

a09f729986b6855fb830cea2d4627289.jpg

Рекламата за Партнер цигари :)
Рекламава за Стоби Флипс, ептен овде стара (РТБ), ама изгледа доста време ја користеле
До продавница не пуштаа по КАФЕ.Едно беше
kafa-100g-260x170.jpg

И викавме од пред зграда да ни фрлат 10 денари за сокче, Охриѓани anyone?
800px-Afri%2Bbluna-flaschen.jpg

Jaдење строго во прибор од Порцеланка :D Не можам да најдам слика имаше и едни само со плавa темна линија
08986156e75b4c9ba27293447c93f02b.jpg
26e8dc6e0661472d887655958c2536da.jpg

Го памтите девојчево?

Не ги сретнав никаде, мастиките во форма на цигари, ехее колку пати дедо ми го имам зезнато дека е цигара украдена од мама за да му ја дадам :love:
2AA404ABBB6A0744B2AAF6404DAD4ABF.jpg

Имаше и еден филм на МТВ1 идеше, дали сериски беше или незнам, со едно мајмунче што прави бељи и две дечиња што го чуваат, се утепав од барање, ама незнам како се вика.
едит: Го најдооов!! Мајмунчето Алис!

Па кога јас бев мала (15 години сум :D) имаше и телевизори во боја и компјутери, ама пак сме си играле со некои од работиве што ги наведовте вие. Еве ги моите омилени:

Како мала секогаш ми биле поинтересни игрите што ги играа машките, па си играв џамлии со нив :cool:

Лелеее гемчееее! :D Ќе сме седнеле јас, брат ми и братучед ми со часови со гемчињата :D
8-raboti-od-detstvoto-koi-nikogash-nema-da-se-zaboravat-www.kafepauza.mk_.jpg

Од ова едноставно не се стануваше :)
F6XqF.jpg

Не лути се човече - јас се лутев, а за вас незнам... :P

Најјаката игра која сме ја играле со часови и пред легнување ќе сме оставеле се поставено на маса за утредента да продолжиме - монопол! :D

Маички со ликови од цртаните :)

Секое лето во викендичката јадење дирекно од дрво - најслаткото задоволство :)
18-raboti-od-detstvoto-koi-nikogash-nema-da-se-zaboravat-www.kafepauza.mk_.jpg

Плочка на паркингот позади зграда :P

Без овие работи на плажа никако :D
21-raboti-od-detstvoto-koi-nikogash-nema-da-se-zaboravat-www.kafepauza.mk_.jpg

На мајка ми и го трошев целиот сјај на ова :pos:
23-raboti-od-detstvoto-koi-nikogash-nema-da-se-zaboravat-www.kafepauza.mk_.jpg

Ова!
spomeni-od-detstvoto-7.jpg

minti_22244.jpg

19-raboti-od-detstvoto-koi-nikogash-nema-da-se-zaboravat-www.kafepauza.mk_.jpg

Кој не ги правел ваквите бродчиња и ги пуштал во базентче? :D
spomeni-od-detstvoto-24.jpg

- Милка, киндер јајце...
Игри со топка, најјакото нешто!
На роденден со молив, гума и тетратка дефинитивно не сум одела.
Сум седела на компјутер, но многу малку, не ми бил нешто посебно интересен. Првиот компјутер го добив некаде 2000 година на мои 3 години, ама добро не сум почнала одма со компјутерот. :D

Сум дремела и на тв, особено кога почнаа хрватските серии 2005 мислам, па од нив научив хрватски и многу ја засакав Хрватска.
Драгонбол, Покемон, Јуџио итн...
А најјаката игра на телевизор:
41591_54050239649_5966794_n.jpg

Сите се чудеа од каде толкави сметки :P

Првиот мобилен го добив во прво одделение :P
Велосипеди - полна ни е викендичката со велосипеди :D

Имав многу барбики, ама не си играв многу со нив. Повеќе сакав мечиња и кукли-бебиња и сеа ми текна како го зафркнав татко ми :pos:мајка ми ми имаше купено нова кукла-бебе и јас постојано си играв со него. Брат ми и татко ми беа во Хрватска на натпревар, јас бев малечка и сега зборат татко ми и мајка ми на телефон а јас татина маза одма дај ми го тато :D и збориме и наеднаш му викам еј тато знаеш што, имаме бебе! И татко ми: "Бебе, какво бебе?" ахахахахахахахах кога ќе ни текне ова :pos: ама каков му беше гласот неможе да се објасни :pos:уште го чувам ова "бебе" :P

За сите што сакате да се потсетите на најразни цртани/емисии од минатото што ги давале на МТВ, скоро 90% може да ги најдете на јутјуб во uploads на овој user :)
http://www.youtube.com/user/moby1981retro

Еве две што ги немаме спомнато до сега :)

За жал му фали тоа што го барам цело време :D
Ако убаво се сеќавам беше нешто како Кинеска приказна. Двајца браќа, едниот беше храбар, другиов плашливец. Храбриов прво ќе утепа тигар, ама плашливиов ќе го бутне на крај и ќе се претстави како он да го убил тигарот :D Па после ќе има војна, и храбриов ќе убие се пред себе, а плашливиов ќе се крие во еден шатор, ама на крај пак ќе му ја украде славата. И сега не ми текнува баш што ќе се случува, ќе дојде еден старец со едни јајциња црвено и плаво и везе неам што беше работата, мислам ќе му наредат на плашчивиов да си го убие братот, и крајот не го памтам. Еден ептен лошо нацртан цртан филм :icon_mrgr:

Многу работи се веќе спомнати. Се сетив на:
tumblr_ma5aa7YkDz1r7u36no1_500.jpg

Хи Мен и господарите на вселената! Пластични/гумени фигури, неоригинали се разбира...
7iijarzymu.jpg

Го читав стрипот и собирав сликички за овој албум. Имаше наградна игра - главна премија: Лада Самара :pos:
kras-kolumbo-lg.jpg

Тоблеронето беше реткост
29.08rubikova_kocka.jpg

Се сеќавам дека и рубикови коцки имаше многу. Главно ги вртев без врска, онака...:X3:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom