Работа во Германија

• Креатор на темата Креатор на темата John Burago
  • Време на започнување Време на започнување
Прашање за тие што поминале интервју во амбасада:

- оној документ за опис на работно место го добивате од кого? Дали истиот треба да е со потпис и печат од Бирото или?

Ова е меѓу документите за на интервју.

Благодарам.

@Krstev После аплицирање, ако бидеш избран, дали следува интервју преку скајп, или? :pipi:

Искрено не знам, бидејќи и јас аплицирам за прв пат (праќам мејлови и слично), но немам аплицирано во мекдоналдс или бургеркинг. Би требало да има некој вид на интерврју преку нет...

Прашање за тие што поминале интервју во амбасада:

- оној документ за опис на работно место го добивате од кого? Дали истиот треба да е со потпис и печат од Бирото или?

Ова е меѓу документите за на интервју.

Благодарам.
Od rabotodavachot treba da ti bide izdaden toj dokument za opis, so negov pechat I potpis.

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh
Дечки еднo питaњце
Дaли мoже стaж дa ти тече вo Мaкедoнијa a дa бидеш и вo Гермaнијa пријaвен и тaму стaж дa ти тече?

Дечки ми треба помош па кој знае и ако сака да ми одговори.....
Во AntragAuf (формуларот за виза) има едни две прашања кои ми се малку збунувачки....
1. Предвиден престој во германија?
- На ова прашање треба да напишам од кога до кога ми важи договорот или? Ако е така, befristet 2 Jahre ми е...
2. Дали имате здравствено осигурување во Германија?
- На ова треба со ДА или НЕ, да одговорам...по мое е НЕ дека аплицирам прв пат или штом те заведат на адреса веќе ти тече здравствено?
3. И дали треба да штиклирам дека нема да се задржам повеќе од година време, и дека барам престој само за дадениот рок, а доковорот за работа ми е двегодишен?
Ви благодарам, однапред...

Здраво. Сакам да ви дадам една информација.Без европски пасош многу тешко се наоѓа работа во Р. Германија.

Здраво на сите.
Најдов работа во германска фирма, ми кажаа дека ќе ми биде испратен договор за работа.
Денес електронски поднесов за термин во амбасада.
Дали најпрвин треба да ми испратен број за верификација и за колку време,
И дали потоа самите ќе ме известат за термин за интервју?
Исто така, јас бев на обука во таа фирма за машински техничар од два месеци, дали воопшто можи фирмата да поднеси барање или јас за квалификуван кадар?
Ви благодарам.

Decko, javi se vo Germanska ambasada. Tie za sve sto treba ke ti kazat.

Договорот за издавање визи на Македонски граѓани важи до 31.12.2020 или 2021, не се сеќавам. Што после? Дали ќе се продолжи? Некое инфо...

Zdr. Minatoto leto rabotev sezonski (studentski) od 1 Juli do 15 Sept. dozvola imav od 1Juli do 30 Sept. napustiv dve nedeli porano sekako i se odjaviv vo rathaus. Dali ova leto mozi da pocnam na rabota porano? potocno od 1 Juni, isto studentska rab. :)

Последно уредено:
Zdr. Minatoto leto rabotev sezonski (studentski) od 1 Juli do 15 Sept. dozvola imav od 1Juli do 30 Sept. napustiv dve nedeli porano sekako i se odjaviv vo rathaus. Dali ova leto mozi da pocnam na rabota porano? potocno od 1 Juni, isto studentska rab. :)
Зошо не би можел?

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom