Работа во агенции за обезбедување?

• Креатор на темата Креатор на темата zocipro
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 април 2005
Мислења
622
Поени од реакции
14
Како работат агенциите за обезбедување? Колку од нив земаат рекет, и колку од нив
вршат притисок за прифаќање на нивните услуги? што треба да направиш за да бидеш член на некоја агенција?

Имам другар што работи во агенција за обезбедување, знам дека даде околу 300 евра за некој си курс и некоја диплома или лиценца што ти ја знам.
Не треба да имаш којзнае какви физички атрибути.
Али препорачливо е да си глуп и луд пошто на нив такви им требаат.

Агенција за обезбедување е во принцип нешто како легален рекет,со тоа што сега нема каде да ја пријавиш циглата што ти летнала случајно низ прозор и тие двајцата што се степале внатре и ти ги избркале муштериите :) пошто истите се и во станица а дење се возат во Венто :)

Aкo сакаш да си успешен чак и да извадиш кариера од тоа,треба да си од ВМРО па после некако да влезеш во Лупус и од тука веќе имаш едно добри 4 години бог и батина низ Скопје а и пошироко.За после не се знае ама во овие 4 години за добра пара ке ги обезбедуваш најаките објекти и установи.

jas znam deka mnogu agencii zemaat prinuden reket od pogolemite i pomalite firmi vo Bitola

Не да зимаат муабетот е или јас да те обезбедувам, или ке ти праам проблеми, секоја агенција свој реон:toe:

Каков рекет, што зборувате? И тоа го има?
Јас си побарав таква агенција, ми го обезбедуваат дуќанот, но си плаќам месечно колку треба и толку е. А и тоа, не е многу. Луѓето нон стоп се вртат тука, едно сме. Воопшто нема таков однос. Баш ме зачудивте.
А со вработените општо имам направено муабет, дека нејќам да навлегувам повеќе. Ми кажале дека не земаат редовно плата (не прашав и нередовната колку е), иако агенцијава е доста позната и обезбедува многу објекти во Охрид и Струга. Но тоа веќе зависи од газдата, ваљда не е секаде исто.:toe:

a na koj nacin ti ponudija dogovor za obezbeduvanje ako ne e tajna?
nekoj od vrabotenite ti bese prijatel ili?????
bidejki i jas sakam da stavam obezbeduvanje vo mojot dukan... koja e cenata za obezbeduvanje????

па ако немаш некој човек за да те бутне малце потешко треба да чекаш конкурс па лиценца да платиш во лупус кај урко е најдобро :nesum: најдобри се дечките од лупус

Колку е апсурдно кога ќе кажат ако работаш во обезбедување дека си глуп. Глупи сте вие што мислите дека тие луѓе се глупи.

Аман бре, па чоекот тоа најдобро си го работа и тачка.

Услови и нема баш некои посебни:

Лиценца, слушнав дека сега ја поскапиле.
Доволно познат да ја работаш таа работа.
Физички спремен.
Да си немаш проблеми со пиењето.
Да знаеш да проценуваш кој чини а кој нечини.
Да ја сакаш таа работа.

Лиценци за обезбедување повеќе не се издаваат затоа што МВР има проценето дека доволно луѓе имаат такви лиценци. Инаку не мислам дека треба да си глуп за да ја работиш таа работа, туку напротив треба да си интелегентен за да можиш да ги процениш луѓето и во склад со тоа да делуваш.

Лиценци за обезбедување повеќе не се издаваат затоа што МВР има проценето дека доволно луѓе имаат такви лиценци. Инаку не мислам дека треба да си глуп за да ја работиш таа работа, туку напротив треба да си интелегентен за да можиш да ги процениш луѓето и во склад со тоа да делуваш.

Од каде ти е оваа информација дека МВР има проценето дека доволно луѓе имаат лиценци и дека нема да издаваат....колку е точна оваа информација илу муабет само празни?

Од каде ти е оваа информација дека МВР има проценето дека доволно луѓе имаат лиценци и дека нема да издаваат....колку е точна оваа информација илу муабет само празни?
Па извадов лиценца во Декември минатата година, и последниот професор каде што полагав рече дека ќе се носело нов построг закон или нешто слично и ние сме последни со овај закон. Колку е вистина или не, не знам само пренесувам тоа што ми го имаат кажано.

Па извадов лиценца во Декември минатата година, и последниот професор каде што полагав рече дека ќе се носело нов построг закон или нешто слично и ние сме последни со овај закон. Колку е вистина или не, не знам само пренесувам тоа што ми го имаат кажано.
сега има курсеви за истата лиценца трае подолг ооколу 6 месеци и е секако поскапа

јас го завршив курсот пред 2 дена сеа цекам лиценцата околу 3 3-4 недели беше курсот и точно е тоа дека сега е построго и дека каде и да е ке се стегнат работите нема секоја будала да може да обезбедува.:toe:

Od moja licma gledna tocka kaj nas onie koi rabotat kako obezbeduvanje se glupi kako kontrabas.........raka na srce sto i poarni ima ama tie se faktor za promena na klima:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom