- Член од
- 17 октомври 2010
- Мислења
- 78
- Поени од реакции
- 2
ЈАс аплицирав за оваа година преку оваа агенција

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ЈАс аплицирав за оваа година преку оваа агенцијаАко те интересира нешто слободно прашај
![]()
ЈАс аплицирав за оваа година преку оваа агенцијаАко те интересира нешто слободно прашај
![]()
![]()
Па дека планирам да одам летово,се распрашував по агенцииве,и горе доле се ми е јасно,но самите агенции се разликуваат само за детали..На пример ако те интересираат парите,нивното враќање,оние пари што ке ги дадеш за виза и плус за пријаување,во случај да те одбијат за виза,само тие ги губиш,а во ZIP-TRAVEL,ако имаш просек над 9,5 ти ги враќаат целосно..Ако те одбијат за виза максимум можеш да изгубиш 250 $...Инаку едно мое другарче беше преку Zip,и е презадоволен,се вратил со 3500 $ и плус од таму купил лап топ и камера...Значи се исплати одењето...Но секако зависи колку пари ке заработуваш,средна заработка ти е 7 до 8 долари од час,плус ако земес некоја дополнителна работа тоа ти е плусПријавувањата се веќе почнати,што побрзо се пријавиш,имаш поголем избор за работни понуди...Јас на краојот од овој месец си пријавувам
Се надевам дека бар малце ти е појасно,ако има нешто прашај,а за подетално распрашај се по агенцииве
)
![]()
Се на се ќе ве фати 2.500 $, заедно со некој долар и за трошење во Америка. Мој совет... Немојте ни да помислите на Коузон. Втора работа е дека Америка не е она што беше до пред 3-4 години, работа е потешко за наоѓање а и платите ќе бидат сведени на миниумот од државата. Многу значи познавањето на англискиот јазик, колку добро го знаете толку подобро ќе се снајдите за работа и за се.
Можам да речам со среќа на сите што ќе патуваат оваа година, и се надевам дека нема да ве снајде она нас што не снајде со агенциите.
Нема врска,Viking тука кај нас е само преставништво од Бугарија,но веке има 30 работни понуди,така да,добра е агенцијата,не сум бил до сеа,но другар од Бугарија веке неклку години иде преку нивHello
Ова горенаведеното од Дејана изгледа баш како реклама! Јас бев неколкупати за УСА преку Зип Травел и сум презадовола. За Америквест првпат слушам и не знам колку се сигурни. Она што знам е дека во повекето агенции имате опција да заминете цела група другари. На пример минатата година ние бевме друштво од 14 луге кои заминавме заедно преку Зип а плус имаше и други студенто кои подоцна ги запознавме. Верувам и дека во некоја друга агенција може истото.
--- надополнето ---
Jas samo znam deka e bugarska, imaat nekoj ponudi za Aljaska, no neznam kolku e aljaska primamliva ako zemete vo predvid deka ima i poiteresni destinacii niz USA!
--- надополнето ---
Jas samo znam deka e Bugarska i deka imaat nekoi rabotni ponudi vo Aljaska. E sea neznam kolku Aljaska e interesna i primamliva ako gi zemete vo predvid drugite destinacii koi se nudat za Work and Travel vo USA
--- надополнето ---
Јас аплицирав преку Зип и мислам дека ги вракаат сите пари ако имаш над 8.00 просек на факс а ако те одбијат за виза губиш 150 усд
--- надополнето ---
Никако Коузон, се согласувам
moze li nekoj sto veke bil vo USA da mi kaze ( da mi gi nabroi site ) dokumenti koi se potrebni za vadenje viza ....mislam na dokumentite koi gi baraat vo ambasada...
pozzz i blagodaram
Слушнал некој за AmeriQuest ?
Ај ако има таков нека ми пише пп.. :helou: