Работа и патување во Америка (USA) за време на летниот период!

• Креатор на темата Креатор на темата Nikola-
  • Време на започнување Време на започнување
Па дека планирам да одам летово,се распрашував по агенцииве,и горе доле се ми е јасно,но самите агенции се разликуваат само за детали..На пример ако те интересираат парите,нивното враќање,оние пари што ке ги дадеш за виза и плус за пријаување,во случај да те одбијат за виза,само тие ги губиш,а во ZIP-TRAVEL,ако имаш просек над 9,5 ти ги враќаат целосно..Ако те одбијат за виза максимум можеш да изгубиш 250 $...Инаку едно мое другарче беше преку Zip,и е презадоволен,се вратил со 3500 $ и плус од таму купил лап топ и камера...Значи се исплати одењето...Но секако зависи колку пари ке заработуваш,средна заработка ти е 7 до 8 долари од час,плус ако земес некоја дополнителна работа тоа ти е плус :) Пријавувањата се веќе почнати,што побрзо се пријавиш,имаш поголем избор за работни понуди...Јас на краојот од овој месец си пријавувам ;) Се надевам дека бар малце ти е појасно,ако има нешто прашај,а за подетално распрашај се по агенцииве ;))

znaci ne postoi agencija koja ti gi vraka parite za viza....kolku sakas prosek imaj.....

адсд

--- надополнето ---

Конечно работен договор ! Ако сака некој да работи на базен како спасувач нека го направи истото. Поради недоверба на моите родители кон коекакви агенции кои ти нудат една работа аплицираш,потпишуваш договор а после ти даваат трета работа како што му се деси на братучет ми лани, отиде да работи во забавен парк а таму му дале да работи ЛУПАЧ на компири и тоа 18 саати неделно тоа е 100$ и од тоа немаш ни за сместување, почнав сам да аплицирам онлине во компанији за кои од колегите на факултет слушнав дека се ок. После само неколку дена ми се јави на моб представник на High Sierra Pools во Македонија и ми вели : Вие сте аплицирале онлине за работа како Lifeguard во нашата компанија па би сакале да дојдете во нашата канцеларија (на Грујо зградата) одма до By the Way кафичот да се информирате за работата и условите која ги нуди нашата компанија HighSierraPools. И се разбира, отидов со татко ми и навистина видов дека се работи за представништво на "HighSierraPools"и веднаш аплицирав , потпишав работен договор , договор за сместување и сето тоа за 650 $ :) што е верувајте најефтино во Македонија, а сум бил во сите. Лани оваа понуда ја имаше Zip Travel и има многу што биле преку нив и чинеше 850$ ама сега има представништво компанијата и сето тоа е поефтино. Најдоброто во сето ова е што ГАРАНТИРААТ 48-54 работни саати(стои во договорот) 8$ по саат и 12$ overtime . тоа ви е некаде 415 $ неделно минимум,а може и повеќе. До сега нокој не ми гарантирал повеќе работни саати. Ние сме троица и си го одбравме Бостон иако имаше понуди за цела Атланска обала и newyork .

адсд

--- надополнето ---

Конечно работен договор ! Ако сака некој да работи на базен како спасувач нека го направи истото. Поради недоверба на моите родители кон коекакви агенции кои ти нудат една работа аплицираш,потпишуваш договор а после ти даваат трета работа како што му се деси на братучет ми лани, отиде да работи во забавен парк а таму му дале да работи ЛУПАЧ на компири и тоа 18 саати неделно тоа е 100$ и од тоа немаш ни за сместување, почнав сам да аплицирам онлине во компанији за кои од колегите на факултет слушнав дека се ок. После само неколку дена ми се јави на моб представник на High Sierra Pools во Македонија и ми вели : Вие сте аплицирале онлине за работа како Lifeguard во нашата компанија па би сакале да дојдете во нашата канцеларија (на Грујо зградата) одма до By the Way кафичот да се информирате за работата и условите која ги нуди нашата компанија HighSierraPools. И се разбира, отидов со татко ми и навистина видов дека се работи за представништво на "HighSierraPools"и веднаш аплицирав , потпишав работен договор , договор за сместување и сето тоа за 650 $ :) што е верувајте најефтино во Македонија, а сум бил во сите. Лани оваа понуда ја имаше Zip Travel и има многу што биле преку нив и чинеше 850$ ама сега има представништво компанијата и сето тоа е поефтино. Најдоброто во сето ова е што ГАРАНТИРААТ 48-54 работни саати(стои во договорот) 8$ по саат и 12$ overtime . тоа ви е некаде 415 $ неделно минимум,а може и повеќе. До сега нокој не ми гарантирал повеќе работни саати. Ние сме троица и си го одбравме Бостон иако имаше понуди за цела Атланска обала и newyork .

За која држава? Град?
Како се вика тој кај што потпиша договор?

Држава Massachusetts Град Boston ,а еве ти и визитка од човекот и линк од компанијата каде што го има како представник за МК
http://jobs.highsierrapools.com/INTL/RecruitersContactInfo/index.php#Other
Kristijan Apostoloski
Autorized Representative - Macedonia
kaposoloski@highsierrapools.com
ако му треба на некој бр на тел ке му го пратам на mail

:baeh: На овој број мислиш?!? 071 534 855 ...?

Не ми треба визитка. Го знам човеков. Прашав само за да се соигурам во тоа што го збориш...
Ехее јас колку поминав за сето ова:pos:
Штета што типчево не одговара на маил. Гоооооооооооооооооооооооооолем професионалец е :pos:

:baeh: На овој број мислиш?!? 071 534 855 ...?

Не ми треба визитка. Го знам човеков. Прашав само за да се соигурам во тоа што го збориш...
Ехее јас колку поминав за сето ова:pos:
Штета што типчево не одговара на маил. Гоооооооооооооооооооооооооолем професионалец е :pos:
Нее тој број, а и очигледно и мејлот си го утнала Јас не сум слушнал лош збор за High Sierra сем од тебе, до сега барем не сум сретнал таков. Да те поправам тел. 078 302 123 и мејл kapostoloski@highsierrapools.com

Нее тој број, а и очигледно и мејлот си го утнала Јас не сум слушнал лош збор за High Sierra сем од тебе, до сега барем не сум сретнал таков. Да те поправам тел. 078 302 123 и мејл kapostoloski@highsierrapools.com

АААААААААААААхахахаха.....на тој маил пишав бре...од страната на High Sierra ми е...
А бројот...е објавен БАШ на таа страна...

Така да...маркетинг агенту...фурај даље

Незнам јас што се дешава со тебе ама изглеа имаш некој проблем, Јас ти го дадов бројот од визитката и на неа го нема тој број, сега го видов на сајтот, мислев дека мислиш за погрешен човек и дека само сакаш да се правиш паметна. Прашуваш, а не сакаш да дознаеш.

Незнам јас што се дешава со тебе ама изглеа имаш некој проблем, Јас ти го дадов бројот од визитката и на неа го нема тој број, сега го видов на сајтот, мислев дека мислиш за погрешен човек и дека само сакаш да се правиш паметна. Прашуваш, а не сакаш да дознаеш.

:toe:
Јас не се заминавам со некои си визит карти. Како јас би ја добила таа визит карта, ако тој не ми ја даде? Никако. Значи треба тој да ми ја даде визит картата. А за да ми ја даде ПРЕД СЕ треба да стапам во контакт со него, да ми каже каде да го побарам ( и најдам ). За таа намена демек се користел mail от. Е сега....Тој НЕ ОДГОВАРА на mail - ови. Што значи нема ни П од ПРОФЕСИОНАЛЕЦ. Јас фино си побарав на сајтот, го видов маилот и бројот. Му пишав маил. Не ми врати.
Еве го маилот...

----- Forwarded Message ----
From: XXxxxxx Xxxxxx <XXxxxxx@yahoo.com>
To: kapostoloski@highsierrapools.com
Sent: Thu, December 2, 2010 1:23:03 PM
Subject: info........

Zdravo Kristijan,
Na stranata na High Sierra Pools zabelezav deka ste dodaden kako regrut za MK.
Pa so ogled na toa sto znam deka High Sierra Pools sorabotuvaat so ZIP Travel, me interesira dali za apliciranje za Life Guard treba da se odi preku niv, ili moze i preku vas? Prijavena sum jas preku ZIP za Work&Travel megjutoa mi rekoa deka ako sama si ja obezbedam rabotnata ponuda, cenata e poniska. Pa zatoa i baram podetalni informacii od vas.
Isto taka bi sakala da znam dali ima nekoi ogranicuvanja vo vrska so tezina, visina i slicno, dali treba prethodna obuka tuka vo MK ili tamu.....dali se plaka za obukata..po kolku $ e platata po cas, dali ima sansi za prekuvremeno, kako e so smestuvanjeto, za koi gradovi moze da se aplicira....Mnogu prasanja, se nadevam deka ne ve zamoriv.

Odnapred blagodaram
XXXXX XXXXXXXXX

Прашав, не дека мене лично ме интересира. Си имам јас раб. поонуда. Туку за сите тука да дознаат. Погрешен човек познавам..ааа :nenene: Тој е тој. Професионалецот во своето поле
А јас лично, ама баш никакви проблеми си немам. Кулирам и го чекам Мај

Ајт поздрав.

дечко тотално се согласувам со macufka,......

ако сакаш да тераш реклама терај на радио, билборди, ТВ или кај год стигнеш...
дај олабави не сите тука со глупости....

прво и основно според мое мислење ти веќе си на возраста на татко ти кој го опиша претходно така да немој да се бламираш ни сам ни другите дека си отишол со тато и дрн дрн...
и дека агенцијава е баш претставништво...
те молам!!!!!!!!!!!
ниту некој е ретардиран тука ниту малоумен....
сите знаеме како функционираат агенциите затоа олабави не ТЕ МОЛАМ!!!!

и престани со квази реклами по форумов...

си направи само лоша услуга со ова ништо друго...

поздрав

--- надополнето ---

секоја чест...
и за mailov и за се....

нека брка работа дечково:)))

:toe:
Јас не се заминавам со некои си визит карти. Како јас би ја добила таа визит карта, ако тој не ми ја даде? Никако. Значи треба тој да ми ја даде визит картата. А за да ми ја даде ПРЕД СЕ треба да стапам во контакт со него, да ми каже каде да го побарам ( и најдам ). За таа намена демек се користел mail от. Е сега....Тој НЕ ОДГОВАРА на mail - ови. Што значи нема ни П од ПРОФЕСИОНАЛЕЦ. Јас фино си побарав на сајтот, го видов маилот и бројот. Му пишав маил. Не ми врати.
Еве го маилот...

Прашав, не дека мене лично ме интересира. Си имам јас раб. поонуда. Туку за сите тука да дознаат. Погрешен човек познавам..ааа :nenene: Тој е тој. Професионалецот во своето поле
А јас лично, ама баш никакви проблеми си немам. Кулирам и го чекам Мај

Ајт поздрав.

дечко тотално се согласувам со macufka,......

ако сакаш да тераш реклама терај на радио, билборди, ТВ или кај год стигнеш...
дај олабави не сите тука со глупости....

прво и основно според мое мислење ти веќе си на возраста на татко ти кој го опиша претходно така да немој да се бламираш ни сам ни другите дека си отишол со тато и дрн дрн...
и дека агенцијава е баш претставништво...
те молам!!!!!!!!!!!
ниту некој е ретардиран тука ниту малоумен....
сите знаеме како функционираат агенциите затоа олабави не ТЕ МОЛАМ!!!!

и престани со квази реклами по форумов...

си направи само лоша услуга со ова ништо друго...

поздрав
Опасна женска си била ти:ija::ija: го пресече:pos::cug:
Само не ми е јасно.....дали без пари им ја даваат работата на промотериве:toe: Дај и јас да си најдам една. Може ќе имам среќа за 15 долари од саат. А не за 7,25 и тоа во Њујорк

николаники овај ...кристијан...

фала за визитката сега и знаеме како изгледаш:nesum:

Држава Massachusetts Град Boston ,а еве ти и визитка од човекот и линк од компанијата каде што го има како представник за МК
http://jobs.highsierrapools.com/INTL/RecruitersContactInfo/index.php#Other
Kristijan Apostoloski
Autorized Representative - Macedonia
kaposoloski@highsierrapools.com
ако му треба на некој бр на тел ке му го пратам на mail

--- надополнето ---

абе што ти е па и тебе...
он сигурно веќе ја надминал возраста за WAT сигурно е на возраст на таткото што го опиша

или убаво што ја остави визитката...само си го згрешил името си требало да пише дека е КРИСТИЈАН

довро е што сега знаеме како изгледа хахахахха

Опасна женска си била ти:ija::ija: го пресече:pos::cug:
Само не ми е јасно.....дали без пари им ја даваат работата на промотериве:toe: Дај и јас да си најдам една. Може ќе имам среќа за 15 долари од саат. А не за 7,25 и тоа во Њујорк

николаники овај ...кристијан...

фала за визитката сега и знаеме како изгледаш:nesum:

--- надополнето ---

абе што ти е па и тебе...
он сигурно веќе ја надминал возраста за WAT сигурно е на возраст на таткото што го опиша

или убаво што ја остави визитката...само си го згрешил името си требало да пише дека е КРИСТИЈАН

довро е што сега знаеме како изгледа хахахахха

Јас не би идела како спасувач. А он пак нека си бара кандидати. После се што прочитав на српскиот форум, ми се одмили. Па кај сум учена јас да седам 10 саати:nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom