Пушењето - зависност или навика?

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
Manga напиша:
toa e tocno ja taka vikam sekoja nedela pa teram 4 god so toa.

Значи призна дека си од тие најлошите а? Хахаха :pos:
Зелено за искреноста

Mandrak напиша:
А што правиме со непушачите кои вообразиле дека пушачите ги трујат?

„вообразиле“? ти си феномен, чоек... на некои теми имаш толку кристално бистри и паметни муабети, ама инаетов (или дел од твојот карактер) на темава не ти е магарешки, туку идиотски...

свати еднаш, ништо не си вообразувам, ти ДЕ ФАКТО го загадуваш воздухот со пушењето. и не само мојот, туку и воздухот воздухот на ТВОИТЕ деца и на сите луѓе на планетава.

имаш среќа шо некакви си закони ви даваат право да не труете неказнето и да тропате глупости по форуми, зато ќути и пуши.

и остајги тие шо не пушат да не пушат

ако паламудиш, ќе јадиш по муцка, симпли ас дет. не само поради пушење, не само поради некаков си сердар, туку поради то шо кабадајчари секоаш јадат по муцка.

компренде?

Mandrak напиша:
...Само што световид испадна дека е пушач, за среќа гарфилд го разоткриe ...
:ija: Pa ti stvarno ne si so site be brat! Kaj sum ispadnal ja pushach? I sho pa ima ja tebe da ti se pravdam? Posle 40 godini ushte da pushish mislam deka treba da ti fali nesho u tikvata! :icon_lol: A ti i skopenion machor teshete se deka Svetovid e pushach :icon_lol: :icon_lol:

Serdarot напиша:
ако паламудиш, ќе јадиш по муцка, симпли ас дет. не само поради пушење, не само поради некаков си сердар, туку поради то шо кабадајчари секоаш јадат по муцка.

компренде?
Оооууу Надвојводо тек сега кога ќе срипаат бранителите на правата на човекот (правото да му ја загадуваат средината на друг) :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: Па какви се овие зборови, па ете ти само на форум си јак! Море кој те ебиип ќе си пушам јас ми се може :icon_lol:

Сер-дар и види-свет, многу станавте агресивни нешто? Не ќе да е дека од чадот на цигарите околу вас дошло до тоа...или можеби сте големи витези во своите соништа? Имате проблем со загадениот воздух од страна на пушачите? Ај не ме смејте! :pos:
Јас реков, бујрум на 29-ти на собиранка, гарантирам дека повеќе од 3/4 од присутните ќе пушат, ќе биде зачадено, а вие дојдете да водите кампања и да ни дадете по муцка ако имате нешто в гаќи! Во спротивно поарно ви е да си молчите и да не мрчите многу зашто ви се смее цел форум!

Mandrak напиша:
повеќе од 3/4 од присутните ќе пушат,
:ija: Ова не е за фалење! Ова е мизерија. Денес на он-лајн изданието на Дневник прочитав дека според економските показатели земјите од третиот свет не шијат! Ако ти е статистикава точна тогаш излегува дека се и далеку покултурни и поцивилизирани! Оти пушење = ЗАОСТАНАТОСТ!!!

Svetovid напиша:
:ija: Ова не е за фалење! Ова е мизерија. Денес на он-лајн изданието на Дневник прочитав дека според економските показатели земјите од третиот свет не шијат! Ако ти е статистикава точна тогаш излегува дека се и далеку покултурни и поцивилизирани! Оти пушење = ЗАОСТАНАТОСТ!!!
Жити све? Од каде таа теорија? Пушењето зостанатост? Бреее...-Ај дојди кажи го тоа во било кај кафеана или кафетерија кога е преполна со пушачи, кажи им дека се заостанати, земи еден мегафон и викај им „ВИЕ СТЕ ЗАОСТАНАТИИИИИ“:pos:

Нема г’з а ни муда за тоа волшебнику.
Инаку, лив енд лет лив.
Шо ако ми притекне да прдам, а?

Сердарот и Световид оладете малку да не ви изгаснам на двајцата по едно цигаре од јазик! Вие не сакате не пушите, ние сакаме пушиме. Никој со сила не ве тера да пушите и не ве гледа подолу од другите. Не се гледаат и сакаат луѓето според она што го покажуваат надвор туку според она што го имаат внатре. Не судете и не не именувајте со се што ќе ви падне на ум - па и не сме така лоши заради една кутија цигари.:wink::star:

The`bItCh напиша:
Сердарот и Световид оладете малку да не ви изгаснам на двајцата по едно цигаре од јазик! Вие не сакате не пушите, ние сакаме пушиме. Никој со сила не ве тера да пушите и не ве гледа подолу од другите. Не се гледаат и сакаат луѓето според она што го покажуваат надвор туку според она што го имаат внатре. Не судете и не не именувајте со се што ќе ви падне на ум - па и не сме така лоши заради една кутија цигари.:wink::star:

а да прочиташ пред да ни угасниш цигарите :) читај мојте коментари, остај го тој мандакот, не држи вода...

мандак, толку ти дариле, не си ти крив... некој пробва нешо да ти објасни, ти со твојот кабадајлук од предисториско време, се тупаш в гради ко мајмун :)

ко ќе видиш дека интелектот ти е инфериорен, односно си почнал кавга која шо не можиш да ја завршиш, пак кабадајлук, „елате, да видиме колку имате в пантолони“

а колку имаш ти во глата? празно множество? ај шетај и труј се, и ко шо ти напишав сто пати, поарно за тебе да не се сретниме, можи ќе ми запалиш цигара во оддел за непушачи, па ќе треба од јазик да ти ја изгаснам

Serdarot напиша:
ама ако така ви е полесно, лажете се и понатаму самите себе, само не ги лажете децата...

има многу деца на форумов, не ги заведувајте. бидете коректни, коа станува збор и за самите вас.

иначе, зависност, и тоа тешка

толку од мене за сега
ете, се цитирам самиот себе, да потсетам малку како почна муабетов... јас на никого не му бранам да пуши, освен таму кај шо имам јас да кажам последниот збор, или таму кај шо ми е то гарантирано...

и ко разни мочковци кабадаи дојдат „кје пушам кај шо сакам“, тогаш јадат по муцка, тооооооОООООООООООлку едноставно...

има некој шо СЕУШТЕ не разбира шо сакам да кажам?

трујте се ако сакате, ме моли миле за то... само не ги лажете другите, кога веќе сами се лажете.

Serdarot напиша:
да ви нацртам... пушев 15 и поќе години, истите муабети ко вас ги праев, и сум свесен дека тутунот е само начин на кој полека ама сигурно се убиваме, само шо некој сваќа порано, некој покасно.

и можи секс без цигара, и можи кафе без цигара, и пиво, и вино, и ракија. секој кој ќе речи дека не можи, се лажи и самиот и другите.

ме боли миле ако се лажите самите, не ги лажете другите :)
ете, за мутави, полу мутави и оние шо не разбраа, уште еднаш...

и толку

Mandrak напиша:
Еееее, ем не пушиш ем у кафана сакаш да седиш? Кај се наоѓаш бе ти? Не е ова USA или Шведска, Македонија е и без цигара нема шанса да седнам у кафана. На кој му смета нека си седне во делот за непушачи, а ко и таму му смета чадот тогаш бујрум, има паркови со чист воздух, излетнички места...додуше градските улици во Скопје не ти ги препорачувам, таму ќе се изнадишеш многу повеќе отрови одколку што тоа ќе ти се случи и во најзачадената кафеана:)
-Законот на парите го прави своето, сакал ти или не. Во кафеаните најбројни гости сме ние пушачите и ниеден сопственик на кафеана никогаш ни под кои околности нема да се откаже од гостите кои најмногу му прават промет. Додека непушачите пијат најчесто сокчиња и чајчиња затоа што најголем дел од нив се поборници на „здрав живот”(која лакрдија од израз во денешно време и географска локација:))пушачите во кафеана најчесто прават подебели сметки зашто и пиењето и јадењето им е послатко па повеќе го конзумираат. Сок ќе испиеш чаша-две и сигурно нема да заседнеш цела вечер со сок пиење, а водка на пример можеш и до сабајле да цугаш...ако сакаш, ама без цигара гарант нема да успееш.

демагогија, биди среќен шо немам политички аспирации, ќе те затворев за предизвикување јавна опасност.

ти си јавна опасност, мандак... и начинот на кој шо резинораш ми е одвратен. ко шо ти реков, ти од моја кафана би бил исфрлен, во мој дом или на било кое место кај шо пушењето е забрането натепан, и ако некоја влада сака да слуша шо има чичо Сердар да кажи, тогаш и в зандана со такви... болест на општеството

Chandler напиша:
НИКОЈ НЕ ВЕ ТЕРА СО СИЛА!!! Али после секс, уз кафе или уз пијачка и после јадење... не знаете што пропуштате!

Mandrak напиша:
Пропуштаат ептен многу. Но, како што велиш, никој на сила не ги тера. Мене нешто сосема друго во односите пушачи-непушачи ме нервира.Ме нервира дискриминацијата која се спроведува врз пушачите од страна на непушачите, како да се пушачите должни да внимаваат дали има во близина непушач
Mandrak напиша:
Пред 2-3 години разговарав со другар кој е инаку лекар по професија и тогаш баш специјализираше интерна медицина или токсикологија, не се сќавам зашто го немам сретнато одамна.Го прашав што мисли за пушењето и откажувањето од него. Ми посочи дека ако се работи за долгогодишен пушач, во ниеден случај не смее тоа да се направи нагло и наеднаш и задолжително треба да се прави под надзор на лекар кој има искуство од областа на лекување зависности ...

треба уште? или доста беше?

Serdarot напиша:
а да прочиташ пред да ни угасниш цигарите :) читај мојте коментари, остај го тој мандакот, не држи вода...

мандак, толку ти дариле, не си ти крив... некој пробва нешо да ти објасни, ти со твојот кабадајлук од предисториско време, се тупаш в гради ко мајмун :)

ко ќе видиш дека интелектот ти е инфериорен, односно си почнал кавга која шо не можиш да ја завршиш, пак кабадајлук, „елате, да видиме колку имате в пантолони“

а колку имаш ти во глата? празно множество? ај шетај и труј се, и ко шо ти напишав сто пати, поарно за тебе да не се сретниме, можи ќе ми запалиш цигара во оддел за непушачи, па ќе треба од јазик да ти ја изгаснам
Многу си силен бе? Од кај толкава сила ти дојде? А и мисливе ти се силни, ама сигурно не ти се од тој лешникот мазен што ти е под черепот!
Мојот интелект е секогаш посупериорен од луѓе кои се длабоко фрустрирани и лечат комплекси на форумов со чкртаници како твоите. Обиди се да си најдеш добар психотерапевт зашто ако продолжиш вака да се однесуваш и да се закануваш веќе си закана за околината пошироко, не само за пушачите. Ти дечко треба да се лечиш од фобија од пушачи, дефинитивно.
А инаку, дојди слободно да ми ја изгаснеш цигарата од јазик, ќе пушам кај сакам во твое присуство и колку ми е ќеиф, слободно, го јаде чичко Мандрак лебот за такви мочковци што се закануваат, без гајле, ама како ќе си поминеш, не знам, не ти гарантирам цел дека ќе останеш. Во принцип не сум агресивен, секогаш сум почитувал ако некој се пожали дека му пречи чадот од мојата цигара и сум ја гаснел или сум се тргал, ама тебе со ќеиф во лице ќе ти дувам чад, а ти не ќе смееш ни да писнеш! Разбра? Ај сега мавни се одтука, еве ти 100 денари и оди купи ми цигари, со сотатокот купи си лижавче!

ете шо праи никотинот со мозочните келии, думајте се пушачи, да не мутирате во мандак :)

и предизвикот ќе го земам со се срце... првата прилика ко ќе сме блиску... си поканет да дојдиш да ми дувниш во лице чад од цигара, таму кај шо не смешј да пушиш :)

да видиш како тепа битолски чкембар селани и то без стап, не ми треба стап за толкави простаци :)

После многу муабети, неколку чаши вино (жените та работа), 2-3 пива (поделени со него, слабо пијам алкохол...), сакав да си намотам еден (јоинт) и да излезам да го испушам... намотав, и почнав да се облекувам...
Во мое време ова беше друштвена забава. Еднаш на некое време ќе се соберевме, ќе издувавме една заедничка тројка и ќе се кршевме од смеење на взаемните истресотини.
Сам? На тераса? После само неколку саата на гости?
Толку ли не може да се издржи Сердаре? Да не е зависност во прашање?

хехе, ДА, се понашав ко мандак, ама сватив дека само некому услуга праам, и самиот себеси си се трујам. и подбаталив, ама не скроз :)

сум рекол на некому тука „седи бе, не знајш шо пропушташ, дувањето е СУПЕР работа” ?

ниту пак си земам за право на некого да му чурам во носот, ако тој не сака.

ГОЛЕМА разлика, или само ми се чини, од последниот џоинт шо сум го испушил?

мислам дека текстовите ми се доволно јасни, кој има ум ќе свати, кој не, негов проблем, дури не почни да ги труе децата. подумај се малку шо зборам, ацева

Serdarot напиша:
ете шо праи никотинот со мозочните келии, думајте се пушачи, да не мутирате во мандак :)

и предизвикот ќе го земам со се срце... првата прилика ко ќе сме блиску... си поканет да дојдиш да ми дувниш во лице чад од цигара, таму кај шо не смешј да пушиш :)

да видиш како тепа битолски чкембар селани и то без стап, не ми треба стап за толкави простаци :)
Дефинитивно, случај за психијатриска клиника, „...од битолска околија“!
Пази само кога ќе тепаш селани да не се лизнеш со опинците:violent1: што ти се мазни оздола како мозокот што ти е!:sekss:

царот има козји уши :)

треба да ги документирам твоиве пишувања тука и еден ден да им ги покажам на твоите деца. да знат каков мандак си

само не ми се троши место на компијутеров, не си некој релевантен фактор на планетава, само обична послушна безмозочна марионета :)

не дискутирам поќе со тебе, нема цел,

мерен си, измерен, те најдоа лесен

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom