Пушење во тек на бременост

• Креатор на темата Креатор на темата Anon
  • Време на започнување Време на започнување
Faktot sto TI go osuduvas pusenjeto ne ti dava bas totalna moralna ispravna gledna tocka. Ova sto ti go velis blizi na fanatizam.
I jas bev nekoj den pubertetlija, sega ama ne sum. Pusev togas, pa i sega. Zaradi X faktori.
Edinstvena razlika, nikogas, ama nikogas ne bi zborel na luge sto pusat za toa kolku steti pusenjeto.
Toa ti e isto kako da vlezes u meana i da kazes deka pienjeto steti zdravje. :)
E nemoj, stetelo? E aj ziveli ondak cim smetelo.

И што ако некој ти изнесе факти во врска со пушењето? Ако никој не ти кажува, ќе се осеќаш подобро во врска со себе и изборите кои си ги направил? Ќе се преправаш, ли, што?

Мајка ми пушела (1/4 - 1/2 кутија дневно) дури била трудна и со мене и со брат ми. Јас имам интелегенција високо над просекот, родени сме двајцата на горна граница од нормалната тежина, јас сум надносен дури 2 недели.
Од професорката по биохемија научив дека 2-3 цигари дневно се дури и полезни за организмот односно за мозокот...

Faktot sto TI go osuduvas pusenjeto ne ti dava bas totalna moralna ispravna gledna tocka. Ova sto ti go velis blizi na fanatizam.
I jas bev nekoj den pubertetlija, sega ama ne sum. Pusev togas, pa i sega. Zaradi X faktori.
Edinstvena razlika, nikogas, ama nikogas ne bi zborel na luge sto pusat za toa kolku steti pusenjeto.
Toa ti e isto kako da vlezes u meana i da kazes deka pienjeto steti zdravje. :)
E nemoj, stetelo? E aj ziveli ondak cim smetelo.

Не, не ме разбираш.
Превентивно е тоа. Девојчето уште не пуши. Целта е да ја спречам - да пропуши :)
Јас си пушам како Турчин, а сосема свесна сум дека не чини. :)
--- надополнето: 21 ноември 2012 во 08:00 ---
И што ако некој ти изнесе факти во врска со пушењето? Ако никој не ти кажува, ќе се осеќаш подобро во врска со себе и изборите кои си ги направил? Ќе се преправаш, ли, што?

Ги знам сите факти... :)
Кога станува збор за пушење, ќе умрам со цигара во рака веројатно. Немам ни желба, ни план да се откажам.
Не затоа што ми е проблем пушењето, проблемот се решава.
Туку зошто уживам во секоја цигара што ќе ја запалам.

Не знаеш како реагирав кога после скоро 3 ипол месеци случајно најдов заборавена македонска кутија во куфер. Плачев од среќа. Ја мафнав кутијата во рок од 3 саати :)

Човекот има неверојатно идиотски нагон да ги игнорира фактите што се наоѓаат пред него само затоа што се чувствува подобро психички ако прави така.

Пушењето значајно ги зголемува шансите за појава од малигни заболувања докажано и покажано и применето во пракса. Би ги сфатил тие што "ризикуваат" за себеси (иако сепак е себично кон сопственото семејство ако се има) до одредена мерка поради таа зависност, ама е крајно неодговорно од возрасен, образован и човек што се смета себеси за светски да го става под тој ризик новороденчето кое нема можност да избере за себеси. Не знам статистички извори, ама ете како ќе се чувствувате вие како тој еден родител кој со своите постапки го загрозил животот на своето најмило?

Човекот има неверојатно идиотски нагон да ги игнорира фактите што се наоѓаат пред него само затоа што се чувствува подобро психички ако прави така.

Пушењето значајно ги зголемува шансите за појава од малигни заболувања докажано и покажано и применето во пракса. Би ги сфатил тие што "ризикуваат" за себеси (иако сепак е себично кон сопственото семејство ако се има) до одредена мерка поради таа зависност, ама е крајно неодговорно од возрасен, образован и човек што се смета себеси за светски да го става под тој ризик новороденчето кое нема можност да избере за себеси. Не знам статистички извори, ама ете како ќе се чувствувате вие како тој еден родител кој со своите постапки го загрозил животот на своето најмило?

Среќа, па ни едно дете не умре како пасивен пушач.
Не би пушела во иста просторија со бебето откако ќе се роди.

Nisto.
Ne. Ama znam deka se moi izbori. Moi pari, moi cigari. :)
Zavisi, ionaka cel zivot se prepravam deka mozebi mene od nekoe cudo bozje cigarite ne mi pretstavuvaat zakana za moeto zdravje.

Nisto.
Ne. Ama znam deka se moi izbori. Moi pari, moi cigari. :)
Zavisi, ionaka cel zivot se prepravam deka mozebi mene od nekoe cudo bozje cigarite ne mi pretstavuvaat zakana za moeto zdravje.

Да, ама претставуваат закана за други, без разлика како ти си навикнал да гледаш на тоа.

Среќа, па ни едно дете не умре како пасивен пушач.
Не би пушела во иста просторија со бебето откако ќе се роди.

Пасивното пушење е сепак фатално во доста случаи. Често создава рак на бели дробови, иако чицето било само пасивен пушач цел живот.

Да, ама претставуваат закана за други, без разлика како ти си навикнал да гледаш на тоа.

Пасивното пушење е сепак фатално во доста случаи. Често создава рак на бели дробови, иако чицето било само пасивен пушач цел живот.

Не се умира од пасивно пушење, Шкорпионе, освен ако некој намерно на секоја моја цигара буквално се лепи да го вдиши димот :)

Не се умира од пасивно пушење, Шкорпионе, освен ако некој намерно на секоја моја цигара буквално се лепи да го вдиши димот :)

Се добива рак, од кој умираш. Можеби не е директно, ама индиректно :).

Се добива рак, од кој умираш. Можеби не е директно, ама индиректно :).
Не Шкорпи.
Пушачите да.
А пасивните, не. Тие од други работи си умираат, ама од мојот чад, не умираат ;)

да не знајш како да речиш...секако мора да се умри од нешто

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom