Пукано близу косовската граница

• Креатор на темата Креатор на темата nako
  • Време на започнување Време на започнување
Нема потреба да се нервираш Хајдрих сите се силни на тастатура, оди стави ги во вистинска ситуација повеќето нема да знаат како да реагираат од ѕбунетотст и страв.

ма како бе да не се нервира...

и јас се изнервирав(а тоа е ретко навистина ептен)... една членка зовре и ќе ни кажува политики тука а наму наши луѓе ризикуваат..

а и имам роднини кои се на граница и тоа искусни ехх тоа беше полиција и џудо знаат и свашта а не ко денес со 3 месеци али таа е...

абе само војската назад и така во ЕУ не не примат

инаку во право си во вистинска ситуација ќе се стаписаат и ќе утат ко метилави овци додека не добијат метак...цццц

абе само војската назад и така во ЕУ не не примат
Тоа со војската, многу лоши и ризични потези игра Македонија ради тоа еу, нато...покрај границите, ги испразнија и касарните што мислам дека не е добра работа. Секој си имаше одредена улога во безбедноста, можеби некој поупатен знае зошто е таква состојбата со нашата армија, но мене не ми е логично, не знам која е причината за сето тоа. Реалната можеби, но официјална причина за скоро и немање армија, не знам.
А за полицијата би рекол секоја чест, не секој може да се носи дури и со свиреж од пиштол покрај него, а не да...се снајде во таква ситуација, со најблаг збор језива. Кому не му пукале над глава :toe: и да не знае у секунда главата кај да ја бутне...секако дека е поинаку дома или на веселба, на лов или тв :)
Но да не ја вртам темата, пукано е, фала богу и среќа што не дошло до полошо, што останале живи луѓето.

сигурно е Црна Стрела 12.7 ... нашите топли и мили браќа,друг снајпер,појак некој неверувам да имаат...:vozbud::pos2::pos2:

иначе какви терористи бе,тоа било некоја веселба,му се родил син и пукал... манастирот се запалил од старата инсталација,да де...сигурно и тоа... знамето наше,несакајќи го потпалиле,од жарче од цигара,а тоа било поставено да се вее...:pos2::pos2::pos2:

некој од повозрасните памти 2001ва-Танушевци??? нешто вака беше,многу слично... :oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

не е црна стрела...автоматско оружје е...btw регистриран погодок на најголема оддалеченост е 2400метри од канадски снајперист во афган,,,снајперот бил Барет.(некако не ми се верува многу голема далечина е)

тука калаш играл,фала богу немаме жртви...

Тоа со војската, многу лоши и ризични потези игра Македонија ради тоа еу, нато...покрај границите, ги испразнија и касарните што мислам дека не е добра работа. Секој си имаше одредена улога во безбедноста, можеби некој поупатен знае зошто е таква состојбата со нашата армија, но мене не ми е логично, не знам која е причината за сето тоа. Реалната можеби, но официјална причина за скоро и немање армија, не знам.
А за полицијата би рекол секоја чест, не секој може да се носи дури и со свиреж од пиштол покрај него, а не да...се снајде во таква ситуација, со најблаг збор језива. Кому не му пукале над глава :toe: и да не знае у секунда главата кај да ја бутне...секако дека е поинаку дома или на веселба, на лов или тв :)
Но да не ја вртам темата, пукано е, фала богу и среќа што не дошло до полошо, што останале живи луѓето.

Lurtz тоа е концептот на НАТО таканаречена мала,доброплатена, добро-опремена професионална војска,па потоа дојдоа странски консултански куќи по нивни формули да ни пресметуваат колку и како да имаме:tapp::tapp:

а воениот буџет е навистина сега засега солиден околу 300милиони евра ама над 40 се за странски мисии,инаку целта е сега да се намали процентуалниот износ кој се одделува за плати а да се зголеми тој за опрема,денеска приближно 65-70% од целиот буџет е за плати а остатокот за опрема и модификација..се цели кон 50-50 па да видиме.

како и да е видовме колку е ефикасна мала мобилна професионална војјска во грузија каде со оружје од 80тите ја победија експресно.

па и грешката со топењето на Т-55 демек немало пари...ма нека стојат ако не за друга мамки ќе бидат а и поголем број беа оперативни...ама тоа е личниот интерес некој се офајди од топењето...

значи конкретно официјалната е следејќи ги ЕУ и НАТО(кое мислам после букурешт требаше да ги клоцнеме)

а инаку и "наши и странски експерти" не советуваа дека на долг рок 10-15 години речиси и да нема шанси на балканот за војна класична помеѓу две држави .

подвлеченото е и тоа "официјално"оправдание за повлекување на законот за служба во АРМ па за празнење касарни демек ете немало потреба...јас конкретно не се сложувам...балкан ко налкан е нестабилен и турбулентен и конкретно би ми било мило ако се врати воената обврска ама не знам...се збореше нешто но не сум сигурен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom