Пудра за лице

Делине ја употребував кога бев млада и немав проблем со лицето, мислам на флекички, пеги, бори ...
Луда работа...нели кога сме млади и убави употребуваме шминка , а како старееме скоро ништо од тоа, само еден кармин..обратно правиме. Блазе си им на мажите што не се замараат со разни мачканици.
Долго време не употребувам пудра, но сега ке имам некои настани каде што сакам да изгледам подобро, но страв ми е да не земам нешто со што повеќе ке ги истакнам борите, да не добијам алергија па да ми солзат очи.
Затоа реков не е битно колку ке чини, само нека биде квалитетна.

Затоа реков не е битно колку ке чини, само нека биде квалитетна.
... многу добро знаеш дека никој тоа не може да го одговори за „квалитетна“ затоа што секоај личност дури самата во текот на денот има различна кожа на лицето, не пак препорака од други особи, за кои некоја иста течна пудра некому ке биде квалитетна некому не, затоа што има особи кои на СУВО лице им одговара мрсна подлога, а на некои им исто со сува кожа на лице им одговара немрсна водна т.е. хидрантна подлога!
... течната пудра да не ги изрази брчките дополнително треба барем мал процент на вода да содржи, затоа ти ја посочив хидрантната течна пудра Делине која ќе го упие лицето, па одозгора може само малку „камена“ т.е. тврда пудра онака со перчничето да пафкаш на лицето и ништо друго, сите тие течни пудри со фактори само ќе ти зацементираат лицето и ќе ти ги истакнат повеќе брчките дури ќе имаш нови и таму каде ги немаш!

... многу добро знаеш дека никој тоа не може да го одговори за „квалитетна“ затоа што секоај личност дури самата во текот на денот има различна кожа на лицето, не пак препорака од други особи, за кои некоја иста течна пудра некому ке биде квалитетна некому не, затоа што има особи кои на СУВО лице им одговара мрсна подлога, а на некои им исто со сува кожа на лице им одговара немрсна водна т.е. хидрантна подлога!
... течната пудра да не ги изрази брчките дополнително треба барем мал процент на вода да содржи, затоа ти ја посочив хидрантната течна пудра Делине која ќе го упие лицето, па одозгора може само малку „камена“ т.е. тврда пудра онака со перчничето да пафкаш на лицето и ништо друго, сите тие течни пудри со фактори само ќе ти зацементираат лицето и ќе ти ги истакнат повеќе брчките дури ќе имаш нови и таму каде ги немаш!
Ок душо, мислев малку женски моабети да си направиме, некој ако пробал некоја нова шминка од друга марка, па да си размениме задоволство или разочараност.
Овие серум пудри не сум ги пробала никогаш.
Ај ке видам што ќе купам па ке пишам дали сум задоволна или не.

... ехх колку јас бев радознала, еден куп пари потрошив, ете ги седат во фиока, да не сликнем сега, ќе се чудиш, а тоа муабет со кого ќе направиш на мушки форум :ROFLMAO:

Искрено ако збориме квалитет.
Wet n wild
Maybelline
Max factor
Kiko milano
Bourjouis.

Сѐ што е над 250-300 ден по ДМ.
Есенс, Аура, Катрис, Малена, се повеќе за помали не за друго. Коа сме жени возрасни, ако носиш 8ч шминка, да не личиш светнато на сред работно време.
Ја пудра од средно не ставам. Само за настани, и иам земено на Essence. Земав поевтина пошто не ми треба. Иде у канта.
Коректор и камена ставам секој ден, двете ми се на Мејбилајн, ама неќам да светам. Давам по 300+ за зекое ама раат сум.

Иам моливи за уста од Тему, не ми се десило ништо.
Од сенка од дм иам јачмен добиено. Некад е и до кожата, не само марката.
Ама некои се боље, тоа е факт.

Види кај фемина тетките, у Лице имаш тема за сива кожа баш за пудра. Ќе ти заврши работа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom