GoD.HateUSaLL
Фар акрос д диштанс
- Член од
- 30 март 2008
- Мислења
- 8.339
- Поени од реакции
- 8.238
Сакаш моја психоанализа или ...?
Е ај да неќам

Прави!

Ама нека биде добра! Длабинска

Не како изгледам, туку каков сум!

<3
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сакаш моја психоанализа или ...?
Затоа што го познавам Стефан лично, нема да се обидувам да бидам комплетен фејкер кој што прави анализи врз база на аватарите, мислењата или потписот, затоа што тоа се прави единствено и во случај кога не ја познавате персоната па се водите по она што го добивате од нејзината експресија на форум која што е секогаш молдирана и никогаш реална.
Веројатноста да ти си навистина една од оние личности кои што го мразат светот или како и да требаше да биде логото на бамперстикерот е слатка, идејата е онака забавна, беше исто така кул еднаш одамна, но кога ќе ти легне некоја улога, не ја пушташ па да е последната работа на светот која што можеш да ја истрампаш со ѓаволот.А тебе ти се допаѓаат тие метафори и чувството на wanna be cool by being bad, така што нема да те обвинуваме за психолошката превара, океј е, млад си, на сите им се случува во пубертет.Тука доаѓаме до главната поента, значи искрено, ти си единствената личност која што сум ја запознала која мрази повеќе млади луѓе (вклучително и себе) од мене и не само затоа што колку и да се обидуваш да те сфатат сериозно нема, туку и филмот на I don't give a shit дека е тоа така е повеќе од провиден, не, не затоа што си лош глумец, знам дека мислиш дека си добар и си реално, you got a lot of them fooled, туку затоа што премногу силно се трудиш да го истакнеш тоа колку добар хипотетичар си на толку млади години.Секогаш она што ти е најголемата слабост да се претвори во предност, барем онаму каде што може тоа да пројде и тоа те прави паметен, не целата редица на литературно лошо поставени зборови кои претендираат да бидат оформено мислење.Дури и кога излегуваат од твојата уста.
Потоа, која способност да се импресионираш од сите и од се што делува барем малку интересно и различно од средината (да се разбереме, не мислам на дечко ми) и тоа е последица на годините.Навистина не сакам да го потенцирам тоа премногу, но да се изостави е практично невозможно, затоа што иако се обидуваш да го контролираш текот на мислите кога си во друштво и намерно се насочуваш кон теми за разговор кои што само добро ги познаваш, имаш огромен проблем со авторитети, не затоа што се неспособни фигури (голем дел од нив), туку во твоите очи на млад и сериозно непромислен човек се просто ... глупи. А тоа е нишка на несозреана ароганција и желба за супериорност која што не можеш да ја оправдаш ако не си направил всушност нешто во животот.
Под тоа не мислам на искуствата со психотропија или теоретската набилданост и праксата на сите погрешни места.Категориите на искуството се без чувствување празни и да, емоциите, јок, многу лоша страна, не е дека ги немаш, ама се многу ретки.
Длабоко опседнат со сам себе, како средината го перцепира неговото постоење, како тој сака средината да го перцепира, како да го направи тоа, како да се качи на имагинарниот врв, на реалниот врв, како да ги импресионира луѓето, како да се добие се тоа во најбрз можен рок ... зашто, подобро да умрам него да ми биде досадно.
Тука може да се додаде и подобро да умрам него да бидам обичен, па после подобро размислување, да бидам посебен ама поради тоа сите да ме сакаат зашто морам да бидам дел од средината за да имам на кого да вежбам во моментите на параноја.Кои што и кога ги имаш секогаш се со што ако не го добијам она што го сакам...
Секако, јас само таксативно ти набројувам дел од маните кои што се приметливи после разговор, не ти ласкам, зошто не дајте Богови тоа ќе ти ја расипе репутацијата и + овие типови на анализи 10 пати повеќе ти го полнат егото.![]()
Најпривин, Ане Ориз би сакала да каже големо фала за издвоеното време.Кога веќе на големо се прават психоанализи на членови на форумот, ајде да пробам и јас, со тоа што ќе се обидам подлабоко да навлезам во психата и персоналитетот на еден член од форумот, а тоа е никој друг туку нашата драга Аnne Rice, или Ане Ориз како што знам да ја наречам.
Ако прашам од кај да почнам, знам дека одговорот е од почеток, па немам ништо против, така и да направам.
Па... може да се каже дека сум прилично затворена личност, која ретко открива работи за себе, па може затоа се добива таков впечаток.Прво што можам да кажам е дека според мене многу малку вистински ја познаваат, па со сигурност не можам ни јас да се вбројам во таа мала група, а тоа најверојатно ќе го дознаам после оваа анализа, ако всушост може така да се нарече.
Што убаво ме испофали, ни ја вака не се фаламАне Ориз, е личност која што е релативно млада на возраст, студент на Економски факултет од Скопје, со импресивни резултати, што е секако за пофалба. Но она што ја истакнува ја окарактеризирува и ја прави различна од сите други студенти и личности на таа возраст, плус минус некоја година е што таа е неколку нивоа погоре во поглед на нејзината ментална созреаност. Животот не е само денес, а светот не е само Македонија. Никаде не тече мед и млеко, па зошто овде би било поразлично. Прилично, амбиционзна на професионален план, со надеж и верба за богата кариера во областа на финансиите.
Баш така... не ми е важно од кај си, колку пари имаш на сметка, што кола возиш.... се додека си коректен кон мене, секогаш ќе ја имаш мојата почит и можеш да сметаш на мене.Лично јас ја доживував како што веќе спомнав созреана личност, со изграден, цврст карактер и со свој поглед, кон животот и светот. Стабилна, личност во секој поглед и во секој однос, како на деловено - професионален, така и на неформален т.е. пријателски. Личност за која сите луѓе се еднакви, без разлика на пол, изглед, верска припадност, материјална положба (пред се) и ред, други работи. Верувајте според овие критериуми луѓето кај нејзе се поправедни, отколку пред законот.
Со тие другите... си има начин за справување со нив. Никогаш не навредувам прва, ама ако некој ме навреди-не останувам должна. Јас не сум ништо подоле од некој друг, како што ни друг не е подоле од мене-сите сме луѓе, секој заслужува почит, секој заслужува да биде третиран праведно.Единствена поделба прави на веќе познатите добри и лоши луѓе, или да се изразам поинаку на коректни и толерантни и помалку или некоректни и нетолерантни луѓе. Со првите постапува на еден начин, со друѓите на сосема друг ( спротивен ) начин. Некогаш е способна да отиде и до крајност, иако во повеќе случаеви тоа го смета за "испод ниво".
Да... не сакам attention whores, не сакам луѓе што по секоја цена се трудат да привлечат внимание... едноставно не ми е пријатно да сум во нивна околина.Сака дискреција, и верува во неколку луѓе што ја окружуваат, ама кои се тие, само таа си знае. Не поднесува личности кои сакаат да бидат во центар на внимание и кои прават се за да бидат забележани од други. Едноставно ја иритираат шмизлите и фраерчињата што за жал ги има се повеќе во нашето окружување.
Па реалист сум, си ги знам можностите, па ако за нешто не ме бива, признавам и воопшто не се ни нафаќам на тоа. За она што ќе го почнам, се посветувам максимално.Ако се нафати да прави, нешто го прави и тоа како треба, а она што мисли дека не може да се направи, не го ни почнува.
Епа... не сум баш тимски играч. Сепак, полека научив да верувам во другите, да прифаќам и нивни ставови, пошто нели... не можам да знам сеРетко прифаќа сугестии и често работите ги извршува онака како што таа знае ( мисли дека ако не ја изврши самата, работата нема да биде извршена онака како што треба). Убаво, според мене кога би имале само една работа која денес или во блиска иднина треба да ја сработиме. Во спротивен случај... Знае да каже "фала", но не ретко очекува и да го добие. Ако нешто посебно мрази е бирократија.
Фала уште еднаш... никаде не прочитав нешто што не е типично за мене, ама па ти си еден од ретките што ме знаат и приватно, па може да се рече дека ова е и анализа што најблиску била до она што сум јас.Колку успеав да доловам од личноста на Anne Rice, во ова мој мошне кратко излагање, ќе знае само таа самата. Откако ова ќе стане видливо за сите најверојатно ќе ми дојдат на памет уште милион работи, од кој некои далеку поважни од напишаните, но што е тука. Повеќе во некоја наредна анализа.
Критика од секаков вид е добредојдена. Поздрав.
Го прифаќаш она шо не можиш да го смениш ама зато ќе смениш се друго шо можиш за да го постигниш то шо го сакаш.