Прво признајте не, после демаркација!

• Креатор на темата Креатор на темата Vartolu
  • Време на започнување Време на започнување
i tri demarkacii da napravime pak ne treba da ja priznavame ovaa vestacka tvorba

i tri demarkacii da napravime pak ne treba da ja priznavame ovaa vestacka tvorba
Море и те како треба...Само треба да се направи таква стратегија да Србите не ни осетат дека сме го признале и притоа да искористуваме од двете страни...нормално, на економски план.

Прво и основно ДЕМАРКАЦИЈА, а после за признавање...ако и само ако имаме корист од тоа.

На место на косоварите и јас прво така би пробал да видам другата страна дали ќе попушти.

Само мислам дека овој пат нема да им помине „финтата„.

Тешко дека ќе се извади нешто корист од тоа да се признае Косово знаејќи какви баксузи сме.Нашиов Црни Груја ќе одлага колку што може,ќе го притеснат и него за муда и пак ќе го јадеме стапот ко по обичај.Е сега му е мајката да се покаже политика,да ги заебаваме Шипчињата колку што може појќе.

И што ќе превземат нашите ни политичари, сигурно повторно ќе се смешкаат пред камери, ќе даваат изјави во стилот ,, ќе го следиме примерот на ЕУ,, или ,,тоа е започнат процес и мора да се почитуваат претходните договори,,.
По мене таа граница треба де се затвори херметички се додека не се заврши демаркацијата па никој ваму и никој таму од тој дел, па ако треба нека трпи малце и економијата. Еднаш за секогаш треба да се реши ова прашање, кое патем ни најмалку не е едноставно

Не доаѓа предвид да се признае некаква држава која нема јасно дефинирани граници. Затоа многу логично е дека првин треба да се обележат-демаркираат границите, а потоа ќе стане збор за признавање. Многу е опасно да се признае држава со која не си се разграничил. Признавањето според меѓународното право после не можеш да го отповикаш. Затоа со ум...

ako go priznaeme Kosovo samite se soglasuvame na idno otcepuvanje na Zapadna Makedonija:wink:

тешко нас кога држава стара 5 дена ни поставува услови...

Што би признале без демаркација? Во кои граници ќе ги признаеме? Или бланко признаница ќе им дадеме?!!!

Што би признале без демаркација? Во кои граници ќе ги признаеме? Или бланко признаница ќе им дадеме?!!!

ова е најдобра идеа до сега...да им дадеме на сите соседи по еден бланко документ сами да си ги исцртаат границите со нас...белки за 2 недели ке си ги ископаат очите па ке можеме едно кафе на раат да се напиеме....

Не им се лутите на косоварите. Би биле луди да не пробат :wink:.

Јас сум да ги признаеме под услов Гора да добие специјален статус и културна автономија и плус да добиеме економски бенефиции (статус на повластен трговски партнер итн) ама знам дека нема да биде.

Тоа сигурно е некоја новинарска патка, таму Тачи средил се не се секирајте :smir:

Како што тргнало сите ке не сексаат како ке им дојде... Незнам што е ова со Македонија, дали гвујо незнае да ја тера надворешната политика ко шо треба, или си велат овие се под притисок од Грција, можеби ке попуштат... па ако попуштат таму, зошто да не и ваму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom