Првиот впечаток

• Креатор на темата Креатор на темата *princess*
  • Време на започнување Време на започнување

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
Како што рекле, "првите 7 секунди се најважни"....колку е ова точно?
Колкава улога има првиот впечаток во формирање на мислењето за некоја личност?
Дали тоа се покажало како точно?
Или можеби не секогаш првиот впечаток бил оној вистинскиот?
Им дозволувате ли да ви докажат дали вашето мислење е оправдано или не го менувате лесно?
Јас сум имала случаи кога сум ги проценила луѓето правилно..но факт е дека не можеме секогаш да се потпреме на првичното мислење а посебно ако е тоа негативно.....Мислам дека првиот впечаток е многу важен и сите го ценат многу..Иако можеби тоа е погрешно,,но сепак првиот впечаток понекогаш може да има голема улога во понатамошниот развој на комуникацијата со таа личност....

Првиот впечаток според мене е важен за секого без разлика на полот.Начинот на кој таа личност ке воспостави контакт со тебе,ке комуницира и нејзиното однесување со тебе ке покаже всушност каква е нејзината заинтересираност,намера и начинот на кој таа сака да се претстави пред тебе.Многу пати се случило од прва да проценам за каква личност се работи преку еден долг разговор,но сепак не секогаш тоа проценување може да биде вистинското.Првиот впечаток со таа личноста е важен,но исто толку важно е и понатамошната комуникација со истата која воведува до подобро запознавање,кога ке успееме да го дополниме првичниот впечаток или пак да го смениме истиот:smir:

Како што рекле, "првите 7 секунди се најважни"....колку е ова точно?
Колкава улога има првиот впечаток во формирање на мислењето за некоја личност?
Дали тоа се покажало како точно?
Или можеби не секогаш првиот впечаток бил оној вистинскиот?
Им дозволувате ли да ви докажат дали вашето мислење е оправдано или не го менувате лесно?
Јас сум имала случаи кога сум ги проценила луѓето правилно..но факт е дека не можеме секогаш да се потпреме на првичното мислење а посебно ако е тоа негативно.....Мислам дека првиот впечаток е многу важен и сите го ценат многу..Иако можеби тоа е погрешно,,но сепак првиот впечаток понекогаш може да има голема улога во понатамошниот развој на комуникацијата со таа личност....

да првиот впечаток е важен...но лесно се менува...може од првиот впечаток да помислиш дека “таа“ е “таа“..д уан...али може да згрешиш...можеш да помислиш дека е лесна женска, а може да згрешиш...така да јас првиот впечаток не го сметам за важен пошто може да е неточен...

Немаш втора шанса за прв впечаток.
АМА, секогаш имаш шанса да докажеш дека првиот впечаток не е ништо пресудно.

Искрено не може да се генерализира.Иако во повеќето пати сум била во право уште од тие неколку први секунди...се слуѓило да бидам изненадена.Па дури и после долги години.Луѓето се едно додека не бидат ставени во ситуација во која што не се нашле дотогаш.А искрено во такви моменти мозам да се изненадам и себе си од сопствените реакции...

Затоа батали тоа седумте секунди и биди внимателен постојано

понекогаш велиме-ШТОМ ГО ВИДОВ ЗАНАЕВ КАКОВ Е!но,не е секогаш услов,изгледот знае да лаже и тоа многу!зад шармантната насмевка може се крие,опасен човек!!

hmmmm ne. Ne e presuden. Sto ako bas togas imal/a los den? Sto ako ne sakala da se istaknuva pred drustvo? Ili pa obratno, zracela so pozitivna energija vo toj moment? Taka da jas ostavam vremeto da odluci. Nikogas od prva ne sum pogodil precizno za toa kakva licnost e.

jas obicno odam na toa.........mi rekoa ama ne gi poslusav.
:tapp:
Laze prviot vpecatok definitivno

АМАН ПИШУВАЈ СО НОРМАЛЕН ФОНТ И БОЈА НА БУКВИ! -CRAZY IN LOVE

Првиот впечаток не е секогаш клучен зошто некогаш може да се случи да ве фати нервоза па да направите глупости некои смешни ама некои воопшто не смешни. Сега зависи можеби ако испаднеш малку смешен може ќе и се допаднеш, а можеби не затоа секогаш првиот впечаток не е секогаш клучен.

Vazen e prviot vpecatok, no ne najvazen i toa sto ostavila taa licnost kaj vas nemora da zna4i deka toa mislenje e trajno:wink:

Nikogas ne stojam na toa deka ako u prvuot momen ne mi ostavi ubav vpecatok, toa vazi i za narednite sredbi so taa licnost.

Jas koga zapoznavam nekoj za prv pat imam mnogu trema, mozebi i za toa stojam na toj stav:smir::smir::smir:

Првиот впечаток е важен за нашата потсвест, како што потсвеста ќе го регистрира човекот, големи се шансите таков да остане уште долго.

Нашата свест од друга страна, си дава повеќе време и се раководи според искуството со личноста, па затоа доаѓа до судир понекогаш, кога потсвеста ти дава црвен сигнал за некого, а ти му даваш шанса да го запознаеш и откако подобро ќе увидиш каков е, оформуваш ново мислење за него, кое од негативно на почетокот, прераснало во позитивно.

При запознавање и контакти со луѓе, првиот впечаток и не е толку важен зошто секогаш можеш втор пат да се појавиш... :) Ама при поважни настани, на пример интервју за работа или нешто такво, скоро и пресудно е каков прв впечаток ќе оставиш, зошто може да не добиеш шанса за втор. :)

Првиот впечаток е важен за нашата потсвест, како што потсвеста ќе го регистрира човекот, големи се шансите таков да остане уште долго.

Игзекли. Луѓето се мали лесно манипулативни створчиња и можеш да си играш со нив како сакаш, ако сакаш. Паѓаат на се` што ќе им понудиш, па еднаш и таква тема отварав на форумот. Дали да се глуми или да се биде отворен од старт. Првиот впечаток останува форевр, како код впишан во глава, па макар после тоа искочи дека си бил наркоман, сериски убиец или се фрлиш од зграда и се запалиш за Македонија.

Затоа, првиот впечаток доза на учтивост, па и лицемерие ако мора да се импресионира некого. Но потоа, Господ нека ни е напомош кога ќе откријат дека сме ѓубриња со несечени нокти, дека имаме проблеми со желудникот, лажеме, поткраднуваме, мразиме во себе и отворено, свесно нанесуваме болка на други луѓе, уживаме во комплименти и сакаме да ги добиваме до крајот на светот и назад и никогаш да не престанат да доаѓаат, мрзеливи сме и некорисни, некултурни на моменти и без смисла за хумор поголемиот дел од времето. Претерав? :jaj:

Мое мислење е дека се зависи и од моментот. Можеби првиот впечаток е доста важен ама не смееме да го направиме за најважен ако е втекнат во необични околности, без разлика какви се тие.

Јас во принцип функционирам обратно од другите што значи дека мене воопшто не ми се битни првите 7 секунди како и првиот впечаток, но затоа пак ептен битна ми е првата мисла за човекот затоа што до сега никогаш не ме изневерила... :)

Првата мисла е една, потоа ја запознавам личност и првиот впечаток обично е сосема спротивен на мојата прва мисла, за да после извесен период првата мисла повторно се покаже како правилната проценка за личноста...

Не се раководам според првиот впечаток кој го добивам за луѓето исто како што и несвесно оддавам погрешен прв впечаток и за мене (според кажувањата на другите) и затоа не ми е битен воопшто...

Па нормално дека е важен првиот впечаток, затоа шо немаме некое претходно мислење у врска со тоа ,и ако треба да оформуваме некое мислење единсвено у предвид ке го имаме тоа, Но немора да значи дека ке биде точно или правилно.

Значи ,без разлика на тоа шо е важен немора да значи дека е постојан и точен и може да биде променето дали од негативно на позитивно или обратно..може.

А првото мислење ,да, можам да го сменам доколку увидам дека не сум била у право...опен мајнд сум.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom