Прва помош да се знае или не?

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување
Треба да се знае прва помош пред се за себе

Што викаш дека може да те тужи не се секирај нека те тужи слободно секогаш на суд можеш да се извлечеш на човековиот инстинкт дека треба да се помогне и ќе речеш дека само си го згрижил додека да дојде брзата помош

Подобро е да се знае,отколку да не се знае.
Вас ништо не ве кошта да потрошите 2 дена на обука,а на некого тоа може да му значи живот.

Нема ни место за споредба...

Потребно е, сепак немаме болница или доктор до нас во секое време, мораме да се снајдеме додека да дојдат луѓето со докторска професија. Фала му на Бога досега не сум налетал на такви ситуации?
Овде би се поставило и друго прашање, колку секој е способен да даде прва помош иако за неа има полагано, некој луѓе неможат да останат смирени и концентрирани при некој ситуации на нејзина потреба?

Јас сум бил на 2државни, 1 регионален и 2општински натпревари по Прва Помош и (екипно) имаме постигнато добри резултати (да се пофалам малку):)
Корисно е да се знае да се укаже Прва Помош, а истата може да се применува и во терорија а не само во практика (кажувам од лично искуство)
Инаку не се учи туку-така за 2 дена како што споменавте погоре, туку потребно е повеќе време за стекнување на потребната вештина...
:salut:

Па би требало секој еден да знае да даде прва помош ако е потребно.Скраја да е,секакви ситуации има и е еден голем плус ако можиш на некој да му поможиш.Е сега тоа со законот треба некој друг да го среди.

Prvata pomos bi mozela da pomogne vo sekoj slucaj na nesreka.Bi trebalo da ja znaeme ama nekako ne me vlece mene toa pa sega koj ima zelba neka si nauci:)

Ќе може ли некој да ми каже како се полага прва помош? Дали се полага електронски и какви прашања има, со колку неточни се паѓа и слично.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom