Провокации од Грција

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Jas bezmalce da proslavam...si rekov mu puknalo vo soobranieto za vreme sednica.:pos2:

КАКО СЕ СКАРАЛЕ ЦРВЕНКОВСКИ И ГРУЕВСКИ
Никола, зошто молчиш за името?

Наместо да дојдат до заедничка став за спорот со името, конфликтот помеѓу претседателот Бранко Црвенковски и премиерот Никола Груевски се продлабочи. На координативната средба во претседателскиот кабинет, реферирале Црвенковски, министерот за надворешни работи Антонио Милошоски и преговарачот Никола Димитров. Премиерот Груевски само молчел и слушал. Како што дознаваме, токму немањето став од страна на премиерот за последниот предлог на посредникот Метју Нимиц било повод за да заврши средбата одеднаш и без формиран заеднички државен став.
По се што било кажано, Црвенковски го прашал Груевски:
"Како можеш да одмолчиш ваква средба? Кој е твојот став за последниот предлог на Нимиц?"
На тоа Груевски само рекол: "Се знае нашиот став".
Црвенковски инсистирал: "Добро, кажи кој е твојот став, бидејќи јас не го знам, а и каде си кажал кој е твојот став за предлогот на Нимиц. Кажи ако немаш став, и тоа е некаков став".
Груевски одговорил: "Одбивам на тој начин да разговарам".
Црвенковски повторно го прашал: "Кажи кој е ставот, двојната формула ли е?"
Груевски: "Е добро, двојната формула е".
Црвенковски: "Која двојна формула?"
Груевски: "Мислам дека веќе разговорот станува несериозен".
Црвенковски: "Ако за тебе ова е несериозно прашање, тогаш не знам што да кажам".
Груевски: "Јас одбивам веќе да разговарам".
По ова премиерот станал и си заминал. Потоа Црвенковски побарал во записникот да влезе дека Груевски одбил да го прати преговарачот уште еднаш на средба со Нимиц за да се кажат забелешките за последниот предлог на Нимиц и ставот на Република Македонија.

Мое мислење. Во вест вреди само средната страница ништо друго :)

Мое мислење. Во вест вреди само средната страница ништо друго :)

znam deka ne vredi...za takvite kako tebe vredat vecher i fokus i nishto drugo.Makar toa i cel svet da pishuval protiv G'uevski ulavi ke gi napravite ama G'uevski najprav.Magareshki inaet.:tapp:

znam deka ne vredi...za takvite kako tebe vredat vecher i fokus i nishto drugo.Makar toa i cel svet da pishuval protiv G'uevski ulavi ke gi napravite ama G'uevski najprav.Magareshki inaet.:tapp:

не бе братче, јас ги плукав од 1998 до 2002 најпојќе ама и тие твоите ги плукав :) така да ценам ко ќе се работит нешто. свиркај си

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom