Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Види ги бугарчињава што смислиле, на нотар потврда. Значи ептен не сакаат и ептен добро ни мислат, племе бугарско.
Еве го татко ми пред пола саат се врати од Софија. И официјално потврдувам дека нотарската зделка е вистинска, со свои очи ја видов изјавата на татко ми, потписот од него и нотарот, и печат од нотарот. И официјално е влезен во татарските архиви. Се мразам самиот себеси што имам ваков родител.
Тоа го знам. Мене не ми се допаѓа тоа што ќе ме пишува во Бугарските архиви дека сум син на Бугарин, имам Бугарски корени итн. Инаку јас Бугарски пасош и државјанство никогаш не би земал.
Неможеш така да размислуваш, татко ти трга од тоа да ти обезбеди подобар живот тебе и на твоите најблиски. Сигурно од убавина не го ставил потписот. Кога е фамилијата во прашање ништо друго не е важно. Татарските архиви можат да си ги пикнат во шупливиот бугарски газ, ти си Македонец и никој не може да ти го одземе тоа.
Пријателе,секоја чест.. ама незнам што да ти кажам.. сепак ме охрабруваат таквите како тебе![]()
http://www.time.mk/?search=news&query=струјата+поскапуваго мразам фактот што оние на кои се угледував и ги сметав за патриоти и вљубени во својата татковина сега прават вакви работи и ја издадоа својата љубов кон Македонија!
http://www.time.mk/?search=news&query=струјата поскапува
Мислам дека е доволно ова.
Да ти кажам најискрено самиот на себе сум си најголемо охрабрување бидејќи во последно време нема многу луѓе кои би ти вметнале идеја и верување дека татковината и етничката припадност се нешто свето на кое треба да се гордееме сите и дека никогаш не треба да го негираме или смениме тоа. Но за жал, како што кажав, таквите како мене се загрозен вид пред истребување.
И јас ја сакам Македонија и народот Македонски, но не сакам да се золемуваат толку нагло цените за живот и прехрамбените продукти, додека невработеноста расте. Значи дека имаме реален проблем, најверојатно татко ти задоцнил некоја година, ова требало да го направи пред десетина години.Ова воопшто не ми претставува пречка за јас да не ја сакам Македонија и Македонскиот народ. Тоа е само злобна политика.
Така е, Цитро. Пола Куманово отиде да `рмба во Авганистан, знаеме.Не си единствен веруј,има луѓе како тебе..И ја знам блиски кои се решија на истиот чекор, за среќа не мојот родител..и ја исто како тебе се чувствувам понекогаш празно и предадено на некој начин..ама тоа е ,времето ќе каже кој бил во право
И јас ја сакам Македонија и народот Македонски, но не сакам да се золемуваат толку нагло цените за живот и прехрамбените продукти, додека невработеноста расте. Значи дека имаме реален проблем, најверојатно татко ти задоцнил некоја година, ова требало да го направи пред десетина години.
И ние уште мислиме дека ќе се оправат работите, додека полза имаат само политичарите, додека структурите на РКЕ работат по нивни налог.
Не ќе да е политика, богатење на структурите, легален реќет.
И јас ја сакам Македонија и народот Македонски, но не сакам да се золемуваат толку нагло цените за живот и прехрамбените продукти, додека невработеноста расте. Значи дека имаме реален проблем, најверојатно татко ти задоцнил некоја година, ова требало да го направи пред десетина години.
И ние уште мислиме дека ќе се оправат работите, додека полза имаат само политичарите, додека структурите на РКЕ работат по нивни налог.
Не ќе да е политика, богатење на структурите, легален реќет.
--- надополнето: Nov 21, 2011 10:41 PM ---
Така е, Цитро. Пола Куманово отиде да `рмба во Авганистан, знаеме.
Примери има многу. Затоа не очајувај, остануваме Македонци, па кој што сака нека ни вика. Еве и Цитро, вака присутен, неколку пати проба да ме избрка од Македонија, ама тешко дека ќе го послушам.Тоа сакав и јас да го кажам, валканата политика и желбата за пари и моќ на некои поединци или големи корпорации се причината зошто во Македонија е толку тешко за живеење.
Нејќум (и точка)За таквите филозофии имаш тема Бугарски пасош,таму дроби, а не го масирај човекот ,зашто му е мака.. И да пола Куманово е во Авганистан, ти зашто не се пријавиш од Скопје,никој не те брани ..и Скопјани има многу..ама таму отидоа со МК пасош,што значи дека не е само блгарскиот за да заработиш добри пари..ама очигледно е дека ти несакаш да го запотиш гзот
Примери има многу. Затоа не очајувај, остануваме Македонци, па кој што сака нека ни вика. Еве и Цитро, вака присутен, неколку пати проба да ме избрка од Македонија, ама тешко дека ќе го послушам.
Нејќум (и точка)
Извини CiTro, грешка во системот. Ти само лајкови удараше на темата.Кој те бре бркалуд ли си .. Викаш пола Ку е у Авганистан..ајде бујрум ак о сакаш ќе ти дадам ЦВ и аплицирај, па за една година врати се со 50 иљадарки зелени у џеб,само не ми кукај молим те , доста ми е од црнила