Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
A што и фали на Грција?
Кога нашиот премиер господинот Никола Груевски и неговите најблиски соработници ја избраа таа дестинација како најпогодна за одмор, тогаш кои сме па ние да го доведуваме во прашање тој избор?
Мислам дека паторот (барем официјално) летува во братска исламистичка Турција. А еднаш беше и во Израел на наплата на мито, кај што го сликаа со наочари од 60000 евра.

Мислам дека паторот (барем официјално) летува во братска исламистичка Турција. А еднаш беше и во Израел на наплата на мито, кај што го сликаа со наочари од 60000 евра.
Кога ја координираше амнестијата на воените злосторства на УЧК, тоа го правеше од грчка плажа.

Може да го вреѓате Никола колку сакате но факт е дека вие сте подоле од него. Си има он пропагандна машинерија и никој не може да го смени. Си може човекот си ги држи гласачите задоволни овака или онака и си се одржува на власт.
А тие вашите зајковци или како уште ги викаат, нека потрошат дел од крадените пари за добра кампања и може некој ден ќе дојдат на власт.
Затоа што Грујо не краде нели, тој од џеб вади и ја плаќа кампањата.

Која хибернација ...
Кажи еден случај политичар од СДС да му е затворен бизнисот, да е казнет или направена било каква финансиска штета... не зборам за приватници кое немаат книшка од партиите.
И едните и другите излегуваат ЈАВНО и се обвинуваат за криминали и корупции а Обвинителство,Полиција,Судии не мрдаат со прст.
Дпмне ем на власт ем обвинуваат дека некој прави криминал а не го затвараат :pos:

Нели ви стана јасно дека законите не важат за политичарите и администрацијата и дека се спремни да се борат да ги задржат тие привилегии :sakasuste: :pistoldz:.

И за на крај напишаното :
- да не мислиш Германија или Франција се подобри држави и тие си имаат Никола,Шеќерка ама крадат од другите па ги боли таквото. Но и тие ќе си платат сметката.
- примерот Либија би требало да ти биде добар показател дека подобро да имаш диктатура него анархија. Зашто ако бутнеш еден Никола ќе се појават 10ци други Николчиња .

Тоа што го сакаш од народот треба време да созрееме, но прво crush and burn, не за џабе се палат буништата и стрништата да се направи простор за ново.
Бафра, не знам колку го сфаќаш поимот „хибернација“ - тоа ти е спиење, зимски сон. 10 години премолчуваа криминали и криминално менување закони со кои се легализираа криминали. Ги добија „бомбите“ од САД - тоа е повеќе од очигледно. Жими тасе што имале whistle-blowers во мвр - не знаат у дупе да се убодат колку се глупи, а не да организираат James Bond-овски провали. И со таква тотална поддршка од надвор, освен Хан (тој беше платен од СМ да глуми конструктивност), не успеаа 2cm туѓа територија да добијат во преговорите. Година дена ќе праи СЈО од формирање, а врвен дострел им е муфљузон битолски што седи по дома веќе втор месец. И додека беа протестите реагирав за тоа што се обезличува, масакрира општествово по сите параметри, а наместо да се

Да, мислам дека Германија и Франција се подобри држави, сум бил и во едната и во другата. Искрено ти посакувам некогаш да ги посетиш, ако не си бил и да се вратиш (ако сакаш) за да разговараме на таа тема „каде е подобро“. Во голема заблуда си за крадењето. Не знам колку си имал контакт со Германци и дали си бил воопшто во Германија - таа култура и култура на работа и создавање вредности овде може да сонуваме дека ќе ја има. Паралелите со нивните „крадења“ и нашиве се несоодветни за споредба.
За Либија не ми држи лекции те молам. Банално е да дискутираме за режими на илјадници километри од овде, каде никогаш не можеме да ги знаеме вистинските состојби.

Кога ја координираше амнестијата на воените злосторства на УЧК, тоа го правеше од грчка плажа.
Да, забораив на тоа. Кога го бркаа како пи**и, а тој бегаше како сокол.

СДСМ не се никако добри луѓе, ама десет години немаат никаква врска со катастрофата која ја задеси Македонија.

е па фатете го со раката во медот па затворите го. вака рекла казала на суд не функционира

а за овие што мислат дека сдсм се добри луѓе, нека кажат дали имаат донирано нешто сдсм.
заев лани 40 милиони евра направил, некоја донација дали дал за нешто или некого?
Да бидејќи од милијардите кои ги украде Грујо видовме многу убави работи.

е па фатете го со раката во медот па затворите го. вака рекла казала на суд не функционира

а за овие што мислат дека сдсм се добри луѓе, нека кажат дали имаат донирано нешто сдсм.
заев лани 40 милиони евра направил, некоја донација дали дал за нешто или некого?
Нов мотор си купи. ;)

И за на крај напишаното :
- да не мислиш Германија или Франција се подобри држави и тие си имаат Никола,Шеќерка ама крадат од другите па ги боли таквото. Но и тие ќе си платат сметката.
И те како се подобри.Нека крадат и нашите од другите,ако не се способни за тоа нека не крадат од никој.
И викаш кажи еден случај политичар од СДС да му е затворен бизнисот, камо среќа да беа нивните затворени. На пик изминативе 20 години се сите кој не избраа партија,ако веќе остана и некој таков.

е па вие од форумов направите си партија и одите на избори. затоа што за сдсм никој не гласа повеќе.
дај објасни зашо те заебаваат овие со мотори и веспи, за кампањата има време

Денес се гледа само и само про-формата, надворешниот облик во сите сфери, највеќе се приметува во политиката. Посебно кај нас, затоа што народот ни е прост до немај каде веќе најзагрижувачки стадиум стигнати. Значи, сакам да објаснам дека денес најчесто младите ама и постарите гледаат на површното. Гледаат на симболите, гледаат и се восхитуваат на симболи како лав, рис, тоа претставува за нив нешто величенствено, нешто боженствено и најјако. Втората работа е што името ВМРО во минатото и сега не е исто, ако во минатото се користело за револуционерни цели, денес се користи да се соберат повеќе гласови и да се седи во фотеља заради името оти тоа само кај нас народот сеуште паѓа на убавините на имињата. Неможе некој да ми го порече тоа дека не е така, целосно е така, дури и 102,3% е така како што вели идниот затвореник во Шутка, Амди Бајрам. Народот ни е забеган во тој степен што сеуште мисли дека ВМРО како партија е светост, патриотизам, национализам. Ало, како сакаме да одиме напред? Со Вакво размислување да направиме чекор напред? СДСМ биле комунистите, СДСМ имаат едно од полошите имиња на партиите, дури ГДОМ(на) е подобро име од овоа комунистичко. Нели? Овие од ВМРО сите миинистри се перфектни, патриоти у коските, сакаме оваа влада да падни и да победи ВМРО на следните избори. Сите министри се перфектни. Денес, се гледа она површното и народот свршува и паѓа на форите на поубави симболи и имиња со цел да се придобие некоја жртва. Реалноста е таа. Да го немаше ДПМНЕ претставката ВМРО тогаш ќе видиме колку гласови ќе добиваа. Партија како партија и име и симбол не игра улога во градењето и демократизација на државата, владеат самите личности коишто се носители на фотељите, партиите се само обична позадина зад која тие се претставуваат или како организација нешто такво со УБАВО име. Е, што ако е Грујо најголемиот криминалец во РМ, сепак од ВМРО е со ЛАВ е и промовира секојдневно патриотизам. Другиот Зајко, тој е од Седи Дома Старо Магаре затоа не гласаме за него. Во ДПМНЕ се најголемите искористувачи на лични интереси, ногу ги е гајле нив за народот, само кога дојдат изборите и кога се на тесно тогаш ветуваат брда и долини и поткупуваат гласови оти не се сигурни во победа на чисти избори, досега си ги местеа изборите како сакаа, предвреме си ги знаеа бројката на гласовите, затоа што тоа се е испланирано однапред за нивните мили фотељи да не бидат испуштени. Како се осудувате да имате предвреме предрасуди за тоа дека некој што никогаш не бил на Премиерската фотеља дека е лош и ист како овој и дека ќе биде и полош. Предрасуди до бескрај, така ли мислевте и во 2006 кога му дадовте шанса на Грујо, оти ќе беше истиот како Бучко и бетер од него. Чисти пример за површноста е тоа дека, можеби еве јас утредента пример сум претседател на партијата ВДУП, јас иако сум најдобриот и најчесниот и сакам да се докажам пред народот, да ми дадат една шанса па тогаш нека ме осудуваат и споредуваат, јас ни крив ни дужен ќе ги загубам изборите, не затоа што сум глуп и не сум фрлал пари по кампања, туку затоа што мојата партија се вика ВДУП и нели тоа е најлошото нешто ако дојде таква партија на власт, цел свет ќе ни се смее заради името. Дојде време да се срами човек да се претстави дека е од СДСМ, било кој и да е нивни гласач или поддржувач било што, не смее пред јавноста или пред форум, гордо да кажи дека јас сум од таа партија, ќе биде исмеван како тоа 10 години не виделе власт, до кога ќе губите, никогаш нема да победите, тоа се глупи муабети на мали деца со неразвиен мозок или луѓе со пречки во развојот.

Последно уредено:
Голема победа извојува нашиот лидер Никола Груевски, денеска се докажа дека он крадел изброи само со 40 000 гласачи, значи соросписките курви зајачки цело време лажеле. Кај ќе бегате сеа црпковци???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom