Протест на ССМ

Нешто кое оваа т.н. влада никогаш нема да ви го открие. Неспособни за било какви анализи.

Последно уредено:
Нешто кое оваа т.н. влада никогаш нема да ви го открие. Неспособни за било какви анализи.
И тој колумнистот тресе глупости... паметен се праи .....
... се знае како се бара покачување на плати ... не со „протести“ спонзорирани од опозиција и парадирање по улици и некакви ти закони... туку со генерален штрајк и неработење се до исполнување на барањата и воспитни мерки за штрајкбрејкерите
која ли глупост ссм организира протест во сабота

А кој ги спречува да големите газди им ги покачат платите на своите вработени ... за тоа не им треба закон..само небото им е граница... ама змија имаат во џебовите...
До кога ќе се носат такви закони од кои само буџетарите имаат корист
Е нека зајко и анѓушев им ги покачат платите на вработените во нивните фирми.

Ние сме ти феномен... поголеми плати се кај буџетарите наместо обратно поголеми да се кај оние кои ствараат вредност....па после се чудиме зошто никој неќе да рмба кај газда

Последно уредено:
SK.jpg

За зајко ќе си го прашаш оној кој ветуваше дека ќе ги затвори.
ССМ и минимална плата важат за сите, не само за буџетарите.

Патем, од буџетарите, еве некои податоци.

Bdp.jpg

Trosoci.jpg

UO_Sovetnici.jpg

Attachments

• KrajSvet.jpg
    KrajSvet.jpg
    42,2 KB · Прегледи: 2
Последно уредено:
Прегледај го приврзокот 472534

Патем, од буџетарите, еве некои податоци.

Прегледај го приврзокот 472532

Прегледај го приврзокот 472535

Прегледај го приврзокот 472536

Слабо ви иде на вас комунистите економија

Слабо ви иде на вас комунистите економија
А на вас бугарашите како ви иде? За 2 години една потрошувачка кошница не пресметавте. Ама нормално, со купени дипломи.

Прегледај го приврзокот 472535
Нема што нив да ги прашувам.... не пишував за негови наводни криминали ... за платите во нивните фирми спомнав..... така да баби и жаби не мешај.
Со таков ССМ работниците ќе го добијат подолгото. ССМ е станат испрдок на опозицијата.

А патните трошоци... ене им го собранието па таму нек си ги корегираат своите одлуки.... ама не ... ни на едните ни на другите не им одговара скратување на големината на патните трошоци ..... на сите им се широки газовите за лапање државни пари.... лапаат и едни и други....
... се знае ..патен трошок колку за автобуска карта и толку.... па нели се народни пратеници, нек се малку помешаат и разговараат со народот додека се возат во автобус...

Само Митко-врапчето од првиот парламентарен состав имаше доблест со градски превоз да оди во парламент на работа ... во автобусот било циркус паѓање од смеење.

... и не само патните трошоци има уште цел куп работи кои можат/можеле да ги намалат....

Нема што нив да ги прашувам.... не пишував за негови наводни криминали ... за платите во нивните фирми спомнав..... така да баби и жаби не мешај.
Со таков ССМ работниците ќе го добијат подолгото. ССМ е станат испрдок на опозицијата.

А патните трошоци... ене им го собранието па таму нек си ги корегираат своите одлуки.... ама не ... ни на едните ни на другите не им одговара скратување на големината на патните трошоци ..... на сите им се широки газовите за лапање државни пари.... лапаат и едни и други....
... се знае ..патен трошок колку за автобуска карта и толку.... па нели се народни пратеници, нек се малку помешаат и разговараат со народот додека се возат во автобус...

Само Митко-врапчето од првиот парламентарен состав имаше доблест со градски превоз да оди во парламент на работа ... во автобусот било циркус паѓање од смеење.

... и не само патните трошоци има уште цел куп работи кои можат/можеле да ги намалат....
Апсолутно, која и да е владејачка партија треба да се вози меѓу народот ко нејзин преставник, не ко нарко-бос со коли и обезбеџење.

А што има врска фирмите на зајко со темава за протест за минималец? ССМ е синдикат на сите фирми. И на оние од власт и на оние од опозиција. Минималецот е за сите во државава, не само за мицко или зајко.
Па баш дека и едните и другите им е гајле. Гледаш самиот како почнуваш да сфаќаш дека врска немаат со опозиција? Самиот тукушто го потврди тоа. Има време, ќе научиш.
тешко ти да имаш поим кој беше Митко бутелчанецот. Далеку е од она што го гледаш на тв.
епа нека ги намалат де. Не знам што сакаш да кажеш со она што си ме цитирал, луташ. Затоа ти пуштив сликички, текст не читаш.

А што има врска фирмите на зајко со темава за протест за минималец? ССМ е синдикат на сите фирми. И на оние од власт и на оние од опозиција.

Па баш дека и едните и другите им е гајле. Гледаш самиот како почнуваш да сфаќаш дека врска немаат со опозиција? Самиот тукушто го потврди тоа. Има време, ќе научиш.

тешко ти да знаеш кој беше Митко бутелчанецот. Лично го познавав, далеку е од она што го гледаш на тв.

епа нека ги намалат де
Па со зголемување на платите во нивните фирми ќе дадат позитивен пример дека ете се можело и повеќе ...

Одамна тоа го знам ама некој не прочитал што порано сум пушувал.

Сум научил не бери гајле...и тоа мнооооооооогу повеќе од тебе, ако е бар до формалното образование...

На човек за кој не знаеш ништо глупост е да му тврдиш дека не знаел некого.... сега и јас може да напишам си го знаел од видување по улици.

Па со зголемување на платите во нивните фирми ќе дадат позитивен пример дека ете се можело и повеќе ...

Одамна тоа го знам ама некој не прочитал што порано сум пушувал.

Сум научил не бери гајле...и тоа мнооооооооогу повеќе од тебе, ако е бар до формалното образование...

На човек за кој не знаеш ништо глупост е да му тврдиш дека не знаел некого.... сега и јас може да напишам си го знаел од видување по улици.
Во чии фирми плати бе? Што ме боли онакво мене за зголемување плати во некои фирми. Самиот потврди, напиша дека и едните и другите се исти. Што ги спомињаш стално едни те исти, нив у муабетов не ми е јасно. У ствари јасно ми е ама ај,.
ССМ бараат покачување на минимална плата за цела Македонија, подобри плати итн итн. Ти поим немаш дека ссм протестираше пред влада и кога беа зајковци ама не си бил таму. Прочитај малку наназад, нема да те заболи мозок.
Боже, какви ликови држи Македоња.
Автоматски споено мислење:

Доволно е да знам дека цело време тресеш глупости за некои фирми, а темата врска нема со ова. Протест на синдикат, минималец и плати на вработените.
Не ни треба да те знам, гледам колку ти сече, какви небулози пишуваш на темава. Ене ти тема седесе, зајко ватева, лупај таму.
Да го знаеше, наместо да пишуваш неповрзани работи, ќе знаеше дека нема врска дека одел со автобус ради патни трошоци.

Последно уредено:
Во чии фирми плати бе? Што ме боли онакво мене за зголемување плати во некои фирми. Самиот потврди дека и едните и другите се исти. Што ги спомињаш нив у муабетов не ми е јасно. У ствари јасно ми е ама ај,.
ССМ бараат покачување на минимална плата за цела Македонија. Боже, какви ликови држи Македоња.

Доволно е да знам дека цело време тресеш глупости за некои фирми, а темата врска нема со ова. Протест на синдикат, минималец и плати на вработените.
Не ни треба да те знам, гледам колку ти сече, какви небулози пишуваш на темава. Ене ти тема седесе, зајко ватева, лупај таму.
Да го знаеше, наместо да пишуваш неповрзани работи, ќе знаеше дека нема врска дека одел со автобус ради патни трошоци.
ССМ може да иде у три лепе ПМ.... ПРЕДСЕДАТЕЛ СО БЕЗ ДЕН РАБОТЕН СТАЖ ... манекен

ооо небањат.

А, бе подобро небањат отколку со шмрк испрано она што тие меѓу уши ...

вака .... се ми се чини дека некој вмровец ти го има добро збиберено ... понаку не може да се објасни таа клинички патолошка омраза кон вмро својствена за сдсnmk-оФци.... такозвани СЕВЕРЏАНИ

Занекого глупости за некого добри работи ..ствар на вкус... ама јбг... некој јаде за доручек, ручек и вечера само сдсnmk помии.
Што има бе синдикат да протестира ... синдикат може само да организира и подржува штрајкови...
Баба Ванга не ти е рамна во гатања...

Последно уредено:
ССМ може да иде у три лепе ПМ.... ПРЕДСЕДАТЕЛ СО БЕЗ ДЕН РАБОТЕН СТАЖ ... манекен

Ааа, како повеќето драпаманеовци, цел живот на државна и по управни одбори. И оп шест станови за макекенката. Тоа не смета, нели?
вака .... се ми се чини дека некој вмровец ти го има добро збиберено ... понаку не може да се објасни таа клинички патолошка омраза кон вмро својствена за сдсnmk-оФци
Дрпмањаците и небањатите никој и не ги сака осим сами себе што се обожаваат. Али ако гледаме реално, може да се види дека на цела фамилија ви го имаат опнато онака машки и зајко и мујко...оти нели ти почна да ја обременуваш темата со нив. Стварно сами си влагаш у макази па и треба да те дупат.

Си го знаел Митко црварот :facepalm:

Добро вам ви е работна обврска или навика да серете по теми кои немаат врска со она што го серете, само и само да се заќути, затвори, згасне тема за нешто кое не ви одговара?

А што не ви одговара ако платите се покачат, сеуште не знам.

А што не ви одговара ако платите се покачат, сеуште не знам.
Толку си глуп што не разбираш дека тоа не е покачување туку единствена плата што ќе се исплаќа во реалниот сектор. Решението не е во минимална плата во друго е ... а тебе ко вака најпаметен и најубав на мајка јас не треба да те учам кај е проблемот

Ај доста беше со глупости... не си интересен веќе за расправија ... замараш, досаден си, ти го измерив паметот ... т.е. шуплината помеѓу ушите...

п.с. посети психолог, психотерапеут и сл.

Последно уредено:
Ај доста беше со глупости... не си интересен веќе за расправија ... замараш, досаден си, ти го измерив паметот ... т.е. шуплината помеѓу ушите...
Ја почнав или ти почна со глупости.
Стварно си шизофреник, подвоена личност која не знае што пишала денеска. Или типична ку**винска тактика, обвини го другиот за своите глупости.
Од гзот ќе си гризнете што на народот му треба повисоки плати.

Вакви дилеи без грам мозок не можам да ги лекувам. Мицика треба да ве пушти на посматрање. И ајт на игнор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom