Протекал диета

• Креатор на темата Креатор на темата maja-maja
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
24 декември 2013
Мислења
470
Поени од реакции
661
Оваа диета е во последно време популарна во Србија и Македонија. Дали има некој искуство со неа?

Јас ја пробав и за 5 дена симнав на вага имав 5 кила помалце. Килно дневно, ама далеку е од здрава. Првиот муабет беше, па нормално е глава да те боли првата недела. Фамилијарен проблем па морав да прекинам, али доста тешка беше и скапа.

Абе намали јадењето(јади повеќе зеленчук, овошје; избегавај леб, буреци, скара, сендвичи и друга нездрава храна која дебели), вози точак, трчај, рекреирај се и најбитно имај трпение. Колку диети пробав, па ништо. Абе и водата ме дебели, а не па друго. :tapp::D

Протекал диета пандан на Хербалајф купуваш 80-90% само нивни производи и слабееш. Братучетка ми ја држеше оваа диета, и да, се стопи точно е дека се слабее, ослабе 25кг но потоа се жалеше од некој компликации со бурезите па што ти знам ја со желудникот па се тегнеше по лекари итн итн и ги врати пак назад килограмите (плус троа повечко). А за скапичка како што кажа @Комита Ултрас па да зависи protekal кесиче од ова protekal кесиче од она, нејзе месечно ја чинеше од 30-35000 денари, плус идеше секој месец на проверки крв ова она дополнителни 1500 денари за прегледот. Искрено мислам дека без физичка активност и исхрана адаптирана според вежбите и што сакаме да постигнеме, ништо. Не викам дека не се слабее и на ваков начин но помеѓу ваков начин и физичка активност со правилна исхрана би го одбрал второто.

месечно 30-35 000 денари? ова неможе да е вистина :D

Што диета беше ова? Да ги имам лично само за мене овие пари месечно секој ден у ресторан ќе кркам па и 200 кила да станам. :D[DOUBLEPOST=1438819377][/DOUBLEPOST]Абе да биде фрижидерот празен, ќе видиш каква диета ќе биде тоа, бесплатна. :D

месечно 30-35 000 денари? ова неможе да е вистина :D

Првиот преглед кај нивни ,,специјалист" е 3000 денари
Секој нареден преглед од тоа прашоците (крв урина) да видат да не почнуваш да мирисаш на земја 1500 денари
Па консултативен разговор (дали напредуваш како напредуваш) 1500 денари
Ако не ти иде како што треба и почат кризи да те маваат, депресии како комшиката ослабела а ти не можеш имаат и психолог 1500-200 денари итн итн итн и кога ке утврдат дека те бива за диетава ке ти ја дадат палетава со храна и почнувш со производи од слатки, солени работи па се до сладоледи и пудинзи и кога ке сумираш 30.000 не ти бегаат месечно. А овци како братучетка ми и до 40.000 може да дојдат. Баш сега разгледав и по другиве форуми (да не ги именувам и цитирам) да видам да не се сменила цената но не, иста е 30-35.000 денари.

11140242_1069605173053877_4710414466488993633_n.jpg

...џоа астронаутска храна :D

А бе луѓе... вистина е дека некои се повеќе склони кон дебелеење некои помалку... ЕДНОСТАВНО ТРЕБА ДА СИ ГО ЗАПОЗНАЕШ ТЕЛОТО !!!
Друга вистина е дека со правилна исхрана и со физичка активност се доведуваш до ред и ментално и физички.
Значи не можеш со Кенди Краш, турска серија, Вибер, грицки, пастрамајлии, пици, да бидеш манекен/ка . Облечи патики, трчај, овошје, зеленчук (не дека е некое откритие ама ретко се применува) и нормално ручек од баба од мама ама умерено...
Повеќе троши , помалку внесувај !!!

Ова, лично, пари да ми даваат не би се нафатила, не таа сума јас да ја дадам за да внесувам "нешто непознато" од ова кутивчињава горе прикажани. Посебно кога ќе го земеш предвид дека сериозни килажи се симнуваат за краток период...

... па да зависи protekal кесиче од ова protekal кесиче од она, нејзе месечно ја чинеше од 30-35000 денари, плус идеше секој месец на проверки крв ова она дополнителни 1500 денари за прегледот...
Може бројче од братучетка ти? За тие пари јас ќе ја ослабам (здраво). :D[DOUBLEPOST=1438898417][/DOUBLEPOST]
Значи не можеш со Кенди Краш, турска серија, Вибер, грицки, пастрамајлии, пици, да бидеш манекен/ка .
Ја наброја 90 % од младината овде, па и постарите. (y)

Prvo, ne mi e jasna potrebata po se da se pluka, bez nikakvo licno iskustvo.
Vtoro, zasto mesate babi i zabi, isto bilo kako Herbalife.... kupuvas 80-90% od nivnite proizvodi.
Ocigledno polesno e od rekla-kazala muabeti da si lupame gluposti.

Konkretno za Protekalot, nemam licno iskustvo, imam nekolku poznati vo opkruzuvanje koi sto napravija brzi rezultati,
da, sakapa varijanta e, i avtomatski ne e dolgorocno resenie, a dali e zdrava pojma nemam...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom