Променете го времето на часовниците

Член од
25 април 2012
Мислења
443
Поени од реакции
580
Не заборавајте да ги поместите стрелките на часовникот од 3 часот на 2 часот. Менувањето на сметањето на времето е поврзано со подобро искористување на дневната светлина и се поткрепува со аргументи дека носи подобар квалитет на живот.

casovnik.jpg

Ова е моја прва отворена тема на форумов, па би сакал да подискутираме дали промената на времето има позитивно влијание врз поефикасно искористување на денот. Според мене и нема баш некој позитивен ефект, најголем дел од народот започнува со работа од 8 до 9 часот наутро. Ако земеме дека еден просечен работен ден трае 8 часа, тогаш безмалку целата дневна светлина ја поминуваме на работа. Мислам дека подобро би било кога би продолжило летното сметање на времето и во зимскиот период, во тој сличај би ни останеле 2 до 3 часа после работа денски да искулираме. Какво е вашето мислење по ова прашање?

Најпозитивен ефект! Добив +1 саат за учење.
И мене истото ми текна и онака иди колоквиумска. Ако денеска си легнам во 3, а би станал во 11 часот, по преместувањето би станал во 10 :icon_mrgr:
Еден сат ехехееееееееееееееееее ти се 10 страни ( но знам дека то време че се измавтам со кафе-мафе и пак така че го поебам)

И сеа формулава во 10:30 што требаше да биде по кое време е ставена во програма.. да не рачунаат по старо да не заборавиле овие ?

Да знам кога да станам да гледам :D

Какво подобро искористување на дневна светлина кога во зима во 4 се стемнува? Малку е нелогичноo_O
Од една страна е многу подобро да си одиме по летно сметање, еден час плус од сончевата светлина, ама пак од друга страна 90 % од Европа е во нашата сегашна временска зона.Со менување на нашата зона секогаш времето ќе биде различно и ќе има проблеми во комуникацијата со Европа.
Најдобро решение на овој проблем нема.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom